Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Marena
Kontaktovat uživatele:

Re: Hobbyking

#331 Příspěvek od Marena »

Tak v tom pripade to u nas vozi normalni listonos. Balikovka k nam jezdi po obede a recepcni mi vola vzdy rano.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Drondys

#332 Příspěvek od Drondys »

krtek2k píše:kucí , poraďte mi prosím, kterou inštancí jezdí z NL skladu toto poštovný: Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $1.25 ??? to dovalí česká pošta? Nebo nějaký kurýr? Máte s tím někdo zkušenost? Díky za odpověď.

Nedá se spolehnout na to kdo to bude v tom či onom případě doručovat. Zásilky Standard (No Tracking) Mail chodí v současnosti obvykle přes Českou poštu a zásilky Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech obvykle přes GLS, ale může to být v tom či onom případě i jinak. Zkrátka někdy Česká pošta, jindy GLS a jindy dokonce i některé jiné spediční firmy.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#333 Příspěvek od corsair »

Dovalí ti to česká pošta jako normální dopis /NEdoporučený/,tudíž ti to přinese poštačka pokud je hodná a dá ti to do ruky, nebo se s tím nebude tahat a dá ti avízo do schránky a valí dál....tudíž kdokoliv to avízo bude mít tak si to vyzvedne!.....za částku cca 1,5, usd to jde národní poštou a za částku oněch necelých 10 USD to jede GLS.
FilipV
Kontaktovat uživatele:

#334 Příspěvek od FilipV »

Ahoj všem, můžete se mi prosím poradit, jestli vám jde HK support center? Mám něco objednáno od neděle, zaplatil jsem to hned Pay Palem, z účtu mi prachy odešly, mám email payment confirmation. V objednávce mám stále unpaid a nemůžu se připojit na support, píše mi to, že stránka nelze dekódovat.
Díky za radu.
mab
Kontaktovat uživatele:

#335 Příspěvek od mab »

U nás chodí $1.25 a $2.45 poštovné přes českou poštu jako DOPIS, ale je to v krabičce, takže se nevejde do schránky. A tak když vás nezastihne doručovatel, dostanete jen lístek, že si máte vyzvednout "Zásilku velkých rozměrů".

Poslední moje tři objednávky z EU byly doručeny za 7dní 9dní a 8dní.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
djsmeegy

#336 Příspěvek od djsmeegy »

FilipV píše:Ahoj všem, můžete se mi prosím poradit, jestli vám jde HK support center? Mám něco objednáno od neděle, zaplatil jsem to hned Pay Palem, z účtu mi prachy odešly, mám email payment confirmation. V objednávce mám stále unpaid a nemůžu se připojit na support, píše mi to, že stránka nelze dekódovat.
Díky za radu.

Mám taky menší problém. Naše tupá pošta zásilku ihned vrátila, protože v hobbykingu zblbli moje jméno (chyba v jednom písmenu skrze diakritiku) a neobtěžovali se mě ani kontaktovat telefonem.
Tak to s hobbykingem řeším.
Otevřel jsem požadavek v jejich systému a ozvali se mi na něj a dokonce se mi povedlo i chatovat primo s operátorkou.
Doporučuju otevřít požadavek a pak zkusit i chat (prostě otevři okno chatu a čekej, než se připojí - já čekal asi 15min +/-) ale dělal jsem něco na compu a nevadilo to.
Tak good luck:wink:
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#337 Příspěvek od RCStudio »

Tak se to nějak v EU zadrhlo taky. Zpravidla mě to trvalo z EU jeden den objednávka a druhý odesláno, nyní pondělí ráno objednávka a zatím jen printed. Zřejmě nával jak mezinárodní hapruje.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
krtek2k

#338 Příspěvek od krtek2k »

Tak mě hongkongskou objednávku z minulého pondělí (10dní) bez lipol dneska poslali, přes SGpost.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
mior
Kontaktovat uživatele:

#339 Příspěvek od mior »

No a ja čakám dva balíky z HK od 11.9. a stále nič - žiadne info.

Komu prišli balíky vytvorené po tomto termíne - dajte vedieť. nech vieme, že sa to konečne pohlo...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Drondys

#340 Příspěvek od Drondys »

krtek2k píše:Tak mě hongkongskou objednávku z minulého pondělí (10dní) bez lipol dneska poslali, přes SGpost.

Bohužel je to do určité míry otázka štěstí. Ono to totiž není tak, že by úplně všechno bylo zabrzděno stejně. Jde jen o štěstí jestli ten či onen balík nějaký čimelík ve skladě Hobbykingu zrovna šoupne do to té či oné hromady a stává se bohužel i to, že i objednávky bez lipolek čekají déle. Kupříkladu vím o dvou objednávkách z Hongkongu, které Hobbyking už 14.9.2013 označil jako odeslané a mají přidělená podací čísla přes Hongkong post, ale do dnešního dne (18 dní) ani jedna z nich ještě stále není na poště.
Drondys

#341 Příspěvek od Drondys »

krtek2k píše:Tak mě hongkongskou objednávku z minulého pondělí (10dní) bez lipol dneska poslali, přes SGpost.

Kontroloval jsi zda je podací číslo tvé zásilky již dostupné na SGpost a co je tam u něj přesně napsáno ?

Hobbyking totiž generuje podací čísla zásilek elektronicky a i samotné podání na poštu provádí elektronickou cestou. Stává se tedy celkem běžně, že od doby kdy je k dispozici podací číslo a kdy Hobbyking odešle email o tom, že zásilka byla odeslána uplyne i několik dnů a v současnosti dokonce i několik týdnů než zásilka dorazí skutečně na příslušnou poštu. Mezi tím klidně může ležet v meziskladu což je třeba zrovna případ již mnou zmíněných dvou zásilek.

Na Hongkong post se příslušné podací číslo zobrazuje obvykle jako nedostupné dokud zásilku pošta fyzicky nepřevezme.

Na SGpost to může být u některých zásilek odlišné v tom smyslu, že SGpost v některých případech zobrazuje podací číslo jako dostupné od okamžiku kdy obdrží eletronické podání od Hobbykingu, ale do doby než zásilka fyzicky dorazí na poštu je u tohoto čísla uveden pouze následující popis viz citace:

INFORMATION RECEIVED (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)

což znamená, že balík ještě fyzicky nedorazil na poštu a v některých případech zejména v současnosti může trvat i dost dlouho než tam skutečně dorazí.
krtek2k

#342 Příspěvek od krtek2k »

Nevím , mě tu v práci 17track ani singpost moc dobře nechodí, máme ie8 a nic s tím nenaděláme.
Ale já mám dva hkposty z jiných eshopů. dobře 14dní už mám sledovací čísla a nic. žádnej status.
Takže si myslím , že hkpost je momentálně taky zabržděnej.
Frsky X10S Carbon
Drondys

#343 Příspěvek od Drondys »

krtek2k píše:Nevím , mě tu v práci 17track ani singpost moc dobře nechodí, máme ie8 a nic s tím nenaděláme.

Ale já mám dva hkposty z jiných eshopů. dobře 14dní už mám sledovací čísla a nic. žádnej status.

Takže si myslím , že hkpost je momentálně taky zabržděnej.

Jak je to u jiných eshopů to nevím, ale podle informací přímo z Hobbykingu jim spousta zásilek skutečně visí v meziskladu Hobbykingu tj. zatím nejsou vůbec na poště.

Pokud chceš napiš podací číslo té tvé zásilky buď sem nebo mi ho pošli přes SZ a já se zkusím mrknout jestli k němu budou informace.
krtek2k

#344 Příspěvek od krtek2k »

a 17track používáte?
Jde tam sledovat víc čísel najednou a umí to v jednom řádku na jedný stránce obě pošty HK i Cpost
http://www.17track.net/en/result/post.s ... 12359808SG
ty první dva HK jsou už 14dní shipped a ten SG z dneška
Frsky X10S Carbon
Drondys

#345 Příspěvek od Drondys »

krtek2k píše:a 17track používáte?

Občas ano. Je to jedna z možností. Pro zásilky jdoucí přes Hongkong post nebo Singapure post se dá také použít i přímo sledování u příslušné pošty.

krtek2k píše:Jde tam sledovat víc čísel najednou a umí to v jednom řádku na jedný stránce obě pošty HK i Cpost
http://www.17track.net/en/result/post.s ... 12359808SG
ty první dva HK jsou už 14dní shipped a ten SG z dneška

Ani k jedné z uvedených zásilek momentálně nejsou dostupné žádné informace. Dle mého názoru je to u nich stejné jako s těmi již dříve zmíněnými tj. Hobbyking je zabalil, vygeneroval podací čísla a nechal je zatím ležet v meziskladě.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“