Graupner MX-12 Hott
Re: Graupner MX-12 Hott
Možná bys našel o tom tvém modulu něco v tomhle vláknu:
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=49204
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=49204
Tak po všech možných pokusech a nezdarech jsem začal od začátku.
Vše jsem smazal, nabindoval znovu přijímač, no a výsledek se dostavil.
Už to ukazuje.
Každopádně, děkuji Lark za ochotu a zájem poradit, moc si toho vážím.
Díky David
Vše jsem smazal, nabindoval znovu přijímač, no a výsledek se dostavil.
Už to ukazuje.
Každopádně, děkuji Lark za ochotu a zájem poradit, moc si toho vážím.
Díky David
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Není za co. Od toho se tady snad slejzáme, i když se tu někdy blejská. 
Lark píše:... i když se tu někdy blejská.
No, teď už tolik ne...
jyrry.webnode.cz
Graupen MX-12 HOTT
Ahoj všem, obracím se na Vás s prosbou zda-li někdo nevíte, proč když nastavím vše jak mám a při použití orig.přijímače GR-12 mi prostě nejde rozběhnout regulátor otáček Ray - 30A? Vím že do poslední chvíle se starou vysílačkou fungoval a nastavit šel normálně, ale nyní když připojím na nový přijímač a udělám jak výrobce regulátoru uvádí kalibraci plynu - nic se neděje, občas se mi zdá že motor má snahu běžet "vrčí" ale neudělá ani otočku.
Děkuji předem za radu.
Děkuji předem za radu.
Re: Graupen MX-12 HOTT
Nemáš reverzovaný kanál plynu? Když dáš na vysílači plný plyn, a pak zapneš přijímač, ohlásí pípáním, že jsi v režimu kalibrace?
Ne tak to mi bohužel neohlásí..
Tak ten kanál zreverzuj. Taky se podívej do menu, jestli nemáš omezený rozsah toho 1.kanálu můžeš i zvýšit rozsah nad 100%. Můžeš vyzkoušet napájet přijímač z nějakého samostatného zdroje, a místo regulátoru připoj normální servo, jestli chodí v celém rozsahu.
Zrezervovat? Jak na to:-)
To si děláš srandu?
Koukal jsi už do manuálu? Jinak je to v "Servo adjustment" hned v prvním sloupci u S1. Přepínáš => nebo <=. Než něco budeš dělat, tak ti ale doporučuju si pročíst manuál. Na naprosté základy ti tu odpovídat nebudu.
Již chápu změnit smysl otáčení. Vyzkouším a dám vědět. Děkuji.
Tak bohužel zkoušel jsem již vše možné, když tam připojím servo funguje bez problémů, ale je zajímávé, že regulátor musí také komunikovat, protože při kalibraci zareaguje na stažení plynu z max na min. Zkoušel jsem i různé kombinace u "Motor an K1 /kein/Leerl h./", zrezervoval jsem kanál a stále nic, jediný výsledek je ten že když posunu knipl směr od sebe (rozběh motoru) motor se začne neurčitě motat na jednu adruhou stranu!?! Doufám že nebudu muset koupit jiný regulátor pro ověření funkčnostii:-) Děkuji všem za radu.
Zkus co nejvíc stáhnout trim plynu (dolů) a zopakuj kalibraci - Radek
ICQ 638556901
Kontroloval jsi jestli máš v pořádku všechny tři přívody k motoru?
MODELAR88 píše: jediný výsledek je ten že když posunu knipl směr od sebe (rozběh motoru) motor se začne neurčitě motat na jednu adruhou stranu!?!
buď je motor spatně připojený pouze na dvě fáze, a nebo je špatně nastavené časování v regulátoru (snížit),
a poslední možností je vadný regl.