Beta 1400 - stavba
Zdravím vás pánové ! Tak jsem se taky stal šťasným majitelem Bety. Mám na vás dotaz, taky vám tak nějak BZUČÍ serva v neutrálu? Já když jsem dal Betu dohromady a zapojil baterku tak ty serva začali BZUČET, a když jsem trochu ťuknul do páček tak to přestalo, po odskoušení serv a motoru , když se serva vrátí do neutrálu tak znova tak nějak BZUČÍ! Dá se to nějak srovnat trimem nebo poraďte co s tím? Díky.
Serva
To bzučení je normální.. Prostě to v číně moc nedoladili
Mě naštěstí bzučí jen směrovka ale nic si s tim nedělej
Přeju hodně zdárných letů! 
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Pípání vysílačky
Ahoj, včera jsem byl létat. Létal jsem docela dlouho a když jsem potom přistál dost hlasitě mi začala pípat vysílačka. Nevíte čím by to mohlo být? Mám pořád tu setovou Cadet 4. Napadlo mě že to je tím že jsou vybité baterky ale změřil jsem je a zdály se být v pohodě tak nevím.
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Tak jsem dneska neodolal a šel hodit betu do vzduchu, asi 10 minut krásného létání ....ale pak se mi do cesty připletla vysoká trubka která drží ochranou síť za fotbalovou brankou
. Trefil jsem jí pravím křídlem v místě serva a křídlo se přerazilo. Oba díly křídla jsem sebral a doma docela pěkně slepil že to téměř není poznat, zmačknutou část jsem vyrovnal ofoukáváním fénu. Ale chci se zeptat jestli tomu spoji mohu věřit do budoucna nebo to mám raději něčím vystužit? Lepil jsem srředně hustým vteřnákem a pomohl jsem si aktivátorem (oboje od firmy pelikán).
Podložky
Tak jsem to špatně změřil. Stejně jsem tam dal nové. Při letu se utrhly ty podložky které jsou vlepené v trupu. Jsem rád že vypadly samy, protože jsem se bál že při vytrhnutí by se Beta poškodila. Než koupím lepší baterky tak jsem to řešil tak že jsem podložky slepil a naspod lípnul sucháč (http://klubasweb.webgarden.cz/image/17392819). Vypadá to že to drží dobře ale stejně se nemůžu dočkat těch výkonějších baterek se kterými podložky v trupu nebudou potřeba. Když jsem byl v modelářství vzal jsem rovnou tu APC 6x4 vrtulku a jsem na ní docela zvědavej. Jak hodně se sníží výdrž baterky oproti tomu když je tam ta setová vrtulka?
Ahoj, mám dva dotazy k betě.
O víkendu jsem měl trošku tvrdší přistání a zase mi rupla uhlíková trubka 6mm v křídlech, už druhá.
Čím jí nahradit? Uhlíkovou kulatinou? Či úplně jiný materiál?
A druhý dotaz, vysílač Cadet mi nefunguje s nimh bateriema, to je normální? V popisu píšou napájení 9,6V, takže to je OK.
Ale dám tam nabité nimh 2200mAh (zkoušel jsem i LSD turnigy, které mi včera přišly) a vysílačka se prostě nerozsvítí.
Setkal se s tím někdo?
O víkendu jsem měl trošku tvrdší přistání a zase mi rupla uhlíková trubka 6mm v křídlech, už druhá.
Čím jí nahradit? Uhlíkovou kulatinou? Či úplně jiný materiál?
A druhý dotaz, vysílač Cadet mi nefunguje s nimh bateriema, to je normální? V popisu píšou napájení 9,6V, takže to je OK.
Ale dám tam nabité nimh 2200mAh (zkoušel jsem i LSD turnigy, které mi včera přišly) a vysílačka se prostě nerozsvítí.
Setkal se s tím někdo?
Já tam koupil o něco tlustší uhlíkovou trubku, nevím kolik přesně je její průměr ale doma jí můžu změřit. Byla o něco větší než otvor v křídle ale zbrousil jsem jí a už tam šla docela dobře. Už jí nevyndávám - do auta se Beta vejde nesložená. Drží to fakt dobře, mám tam suchý zip ale nejspíš by tam ani nemusel být. Při letu se křídla neprohýbají a myslím že by to vydrželo i nějáký tvrdší pád.