Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spektrum DX8 zkusenosti sem
Tak v astře mě řekli že tento problém řeší některá starší aktualizace já tam však měl nahranou tu nejnovější s doměním že ty starší obsahuje ale jen tak jsem skusil náhrávat všechny aktualizace od nejstarší a postupně je přepisoval a momentálně mi přijde že to již funguje. Je sice pravda že na zemi to chodí opravdu tak na 25m kde už to sem tam mrzne ale když jsem létal z EPP modelem i s telemetrií až na konci viditelnosti tak to šlapalo bez problémů většinou F 0 H 0 maximálně se objevilo F 1 H 0. F by nemělo překročit 10 takže tu telemetrii dám do větroně a uvidím co provoz ukáže. Ale jinak není problém poslat rádio do Astry na přezkoušení jestli je v pořádku.
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Tak vysílač je již na reklamaci kterou Astra přijala ochotně a bez problémou byl jsem tam přímo osobně. Jinak nefunguje ani modulace DSMX a i ta DSM2 když jsem zkoušel vysílač tak s modely které jsem měl osazené přijímači DSM2 a ty prostě měli malí dosah a přijímače nové DSMX jsem zkoušel pouze venku nezastavěné do modelů jakmile jsem zastavil přijímač DSMX do modelu nastal stejný problém malí dosah takže stačí velice malé zastínění a už to nejede.
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
DX8 mám už doma na reklamaci strávila přesně 14dní avšak jsem ji osobně přivezl i odvezl. Vysílač byl odeslána na servis do Německa kde vyměnily RF desku teď je dosah tak jak má být. Akorát se mi zdá že se hůře páruje někdy se mě stane že nedojde ke spárování a musím jej opakovat a to už jde dělá to však nepravidelně spíš to jde párovat sem tam ne má někdo podobné zkušenosti?
U mě párování proběhne hned na první pokus a bez problemů. Ještě jsem si takového problému u sebe nevšim, ale vše je od Spektrum orig.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
DX9
Vyšla nová verze AirWare 2.05
Kromě oprav nabízí také nové vlastnosti - a řek bych i užitečné, zdá se že vyslyšeli alespoň částečně požadavky uživatelů:
- Support pro další moduly telemetrie
- Logování telemetrie na SD kartu (to se mi fakt líbí, to mi chybělo, čumět na display při řízení heliny je nemožné, ale projít si logy po letu, tomu říkám supr věc, momentálně se ale log dá otevřít jen na iPodu či ifounu což nemám, ale snad někdo ukuchtí nějaký SW...
)
- Nastavení časovače neaktivity lze nastavit na 5, 10, 30 a 60 min, supr! defaultních 10min se mi zdálo málo, těch 30min bude tak akorát
- Nastavení jasu oranžové LED od 10 do 100 procent
- Podsvícení displeje lze permanentně zapnout či vypnout
Kromě oprav nabízí také nové vlastnosti - a řek bych i užitečné, zdá se že vyslyšeli alespoň částečně požadavky uživatelů:
- Support pro další moduly telemetrie
- Logování telemetrie na SD kartu (to se mi fakt líbí, to mi chybělo, čumět na display při řízení heliny je nemožné, ale projít si logy po letu, tomu říkám supr věc, momentálně se ale log dá otevřít jen na iPodu či ifounu což nemám, ale snad někdo ukuchtí nějaký SW...
- Nastavení časovače neaktivity lze nastavit na 5, 10, 30 a 60 min, supr! defaultních 10min se mi zdálo málo, těch 30min bude tak akorát
- Nastavení jasu oranžové LED od 10 do 100 procent
- Podsvícení displeje lze permanentně zapnout či vypnout
RC Helis and cars, Brno
Super už jdu stahovat 
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
DX9
jindrab píše:- Nastavení časovače neaktivity lze nastavit na 5, 10, 30 a 60 min
Juchůůů, volejte sláva a tři dny se radujte!!!
Tom
- HynX
- Kontaktovat uživatele:
Jop, to poznambaui píše:jindrab píše:- Nastavení časovače neaktivity lze nastavit na 5, 10, 30 a 60 min
Juchůůů, volejte sláva a tři dny se radujte!!!Konečně můžu nastavit komplet helinu aniž bych musel pořád lítat k pípajícímu rádiu
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
ja by som este pockal ci amici nezacnu padat z oblohy. aspon take 2 tyzdne 
...na webu upozorňují na možný problém s nastavením sub-trimů a dráhy serv. Je to tak horký, nebo si to pro jistotu mám u všech modelů zkontrolovat? Zkoušel to někdo, jestli tahle aktualizace něco opravdu změnila v téhle oblasti?
- HynX
- Kontaktovat uživatele:
Diky za tuto informaciu, radsej si to prever na vsetkych modeloch. Ja som dneska lietal s helinou, tam bolo vsetko v poriadku (aspon vizualne, letovy prejav bol tiez v pohode). No EasyGlider bol cely roztrimovany!!!DavidB píše:...na webu upozorňují na možný problém s nastavením sub-trimů a dráhy serv. Je to tak horký, nebo si to pro jistotu mám u všech modelů zkontrolovat? Zkoušel to někdo, jestli tahle aktualizace něco opravdu změnila v téhle oblasti?
subtrimy nie su mozny problem ale su celkovy problem, ked mas na serve reverz tak ti to trimuje opacne. to iste v nastaveni expo/dr , ked mas reverznute servo, tak nenastavis vychylku napriklad kormidla do lavej strany , pretoze ti to nastavuje pravu stranu, ktora sa samozrejme nehybe ked mas packu do lava.
cakat na 2.06
cakat na 2.06
- HynX
- Kontaktovat uživatele:
No ja ho tam už mám, tak nejdem zase downgradovat a nastavovat subtrimi. Rozhodne nový fw tam nahram, ked vijde. Je uz ohlaseny termin vidania?
DavidB píše:...na webu upozorňují na možný problém s nastavením sub-trimů a dráhy serv. Je to tak horký, nebo si to pro jistotu mám u všech modelů zkontrolovat? Zkoušel to někdo, jestli tahle aktualizace něco opravdu změnila v téhle oblasti?
Je to tak, nahrál jsem verzi 2.05 a u každého modelu nějaké překvapení :
- heli 500 AIRWOLF změněný reverz u serva podvozku a samozřejmě subtrimy u tohoto serva,
- heli AHF 50 změna subtrimu u serva plynu (príma zjištění když jsem nastartoval) v klidu nebylo nic poznat
- BETA 1400 změna subtrimu výškovky
ještě mě zbývá zkontrolovat ICON A5 a P 51D tak jsem zvědav co mě čeká.
Naštěstí to zatím nebylo nic jiného co by vedlo k nějaké demolici
Spektrum DX8,HK450,Airwolf-500,ROBBE 60,AHF 50-Bell 222,ICON A5,BETA 1400,P-51D Mustang.
nevlad píše:Vojtěška027 píše:Díky moc, uvidíme jak dlouho bude baterie držet, v nejhorším případě bych zainvestoval do Lipolky. Vím že toho je o nabíjení napsáno spousty, ale názory se občas liší a já po večerech nemám moc času pročítat fóra, jelikož po večerech uspávám syny (0,5let a 3,5let) a pročítám jim knížky pohádek a pak sám padnuNa pohádku o Nimh jsem tam zatím nenarazil
Uz jsem to sem nekomu psal, nepanikaril bych hned s novou baterkou. Pokud se o tu, co je v radiu, budes starat, a litat chodis obcas mezi ctenim pohadek, tak jsou to vyhozene prachy. A pokud radio lezi delsi dobu, stejne je lepsi pred tim, nez jdes do vzduchu, baterku dobit. Nebo koupit akupack z eneloopu, treba http://www.gme.cz/nimh-akupacky/akupack ... -p540-368/ (nebo si ho udelat sam z: http://www.ges.cz/cz/um-3-nh2000-hr-3ut ... 02722.html a mas to za 360,-Kc)
Pokud mas slusnou nabijecku, pak je IMHO nejlepsi baterku z vysilace vyndat a nabit na ni.
A co se tyka informaci, tak zrovna tyhle bych na forech moc nehledal. Casto se tam placaji docela protichudne spis nazory nez fakta. Relevantni informace se daji najit, treba: http://www.battex.cz/cz/poradna.php a mnoho dalsich, napr.
http://lnk.nu/google.cz/1zbt
Já jsem koupil Li-Po akumulátor do DX8 z hobbyking za pár korun (cca 480.-) a funguje naprosto spolehlivě včetně automatického dobíjení ve vysílači. Po více jak pěti hodinách provozu má ještě 7.9V
Turnigy 4000mAh Spektrum DX8 Intelligent Transmitter Pack
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=19481