JETI Model a 2,4GHz
Trošku tvému příspěvku nerozumím.
Můžeš rozkódovat to 2200 + 2000 + 2000 + 2000 = 8200,-
Nějak nerozumím tomu, proč uvádíš hned 3 ks 8kanálového přijímače najednou.
Pouze malá oprava, ten Tx je 16kanál, ne 8.
K té láci - určitě máš přehled o českých cenách za srovnatelný Tx i Rx FASST. Můžeš je uvést podle stejného vzorce?
K té láci - určitě máš přehled o českých cenách za srovnatelný Tx i Rx FASST. Můžeš je uvést podle stejného vzorce?
jio píše:Trošku tvému příspěvku nerozumím.
Protože navazuji na příspěvek, ve kterém se pro přechod do nového pásma počítalo s vysílacím modulem + tři přijímače. Jeden přijímač je k ničemu, s tím nevystačíš.
České ceny mě moc nezajímají, nakupuji tam, kde se to dá. Sedmikanál VF FASST7 modul + tři přijímače je za 450$, v osmikanálu FASST MULT je to 600$. RX sedmikanál v ČR stojí kolem 2000,- osmikanál 3700,-. Vysílací osmikanál modul 3500,- čtrnáctikanál 4200,-
Přímo srovnávat s FASST dost dobře nejde. Sedmikanál má o kanál míň jak JETI, Osmikanály jedou na nativním spojení s TX a nemají omezení PPM. Díky tomu omezení stejně JETI TX modul těch 16 kanálů nedá, protože je od nikud nedostane.
zdzd píše:jio píše:Trošku tvému příspěvku nerozumím.
Protože navazuji na příspěvek, ve kterém se pro přechod do nového pásma počítalo s vysílacím modulem + tři přijímače. Jeden přijímač je k ničemu, s tím nevystačíš.
České ceny mě moc nezajímají, nakupuji tam, kde se to dá. Sedmikanál VF FASST7 modul + tři přijímače je za 450$, v osmikanálu FASST MULT je to 600$. RX sedmikanál v ČR stojí kolem 2000,- osmikanál 3700,-. Vysílací osmikanál modul 3500,- čtrnáctikanál 4200,-
Přímo srovnávat s FASST dost dobře nejde. Sedmikanál má o kanál míň jak JETI, Osmikanály jedou na nativním spojení s TX a nemají omezení PPM. Díky tomu omezení stejně JETI TX modul těch 16 kanálů nedá, protože je od nikud nedostane.
No nevím, ale mi to přijde na cca dvojnásobek toho, co za to chce Jeti. Mimo to určitě není u dovozu zajištěn 100% bezproblémový servis, je bez českého návodu a 2 let záruky.
Žiji v Česku a ptám se proto opravdu na české ceny. Nemám zájem kupovat někde za mořem a šulit na clu. Docela rád vidím, když z mých plateb odvede český prodejce daň za kterou se pak v Česku postaví např.1cm dálnice.
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
ZDZD
Sleduju dizkuzi od začátku i na MH a ať mám na tento systém jakýkoli názor a ač jsem rozhonut pro Fasst. Jednu věc nechápu! Máš Fasst o jeti zájem nemáš kupovat ho nebudeš tak nevím proč mám pocit jako by ses nám všem co to čteme snažil dokázat( možná i vnutit) jak je to na prd a jak to nemá v podstatě nikdo kupovat.Zkoušet jsi to jak jsem pochopil nezkoušel tak proč dokazovat jak je to na prd ( a některé argumenty viz třeba nesoulad s pravidly na soutěžích mi přijde vyloženě usměvný) kolik procent lidí třeba z RC manie nebo i z tvého okolí létá soutěžně? a na kolika soutěžích se něco takového kontroluje? u akrobacie je to třeba taky zakázano ovšem už vidím jak mě někdo diskvalifikuje za to že mám zpětnou vazbu na to jaké napětí mají palubní zdroje...... No prostě nad tvým postojem v tomto vláknu kroutím hlavou...možná i proto že tě znám.
Sleduju dizkuzi od začátku i na MH a ať mám na tento systém jakýkoli názor a ač jsem rozhonut pro Fasst. Jednu věc nechápu! Máš Fasst o jeti zájem nemáš kupovat ho nebudeš tak nevím proč mám pocit jako by ses nám všem co to čteme snažil dokázat( možná i vnutit) jak je to na prd a jak to nemá v podstatě nikdo kupovat.Zkoušet jsi to jak jsem pochopil nezkoušel tak proč dokazovat jak je to na prd ( a některé argumenty viz třeba nesoulad s pravidly na soutěžích mi přijde vyloženě usměvný) kolik procent lidí třeba z RC manie nebo i z tvého okolí létá soutěžně? a na kolika soutěžích se něco takového kontroluje? u akrobacie je to třeba taky zakázano ovšem už vidím jak mě někdo diskvalifikuje za to že mám zpětnou vazbu na to jaké napětí mají palubní zdroje...... No prostě nad tvým postojem v tomto vláknu kroutím hlavou...možná i proto že tě znám.
Radim
- MAD_BOXs
- Kontaktovat uživatele:
jio píše:
Žiji v Česku a ptám se proto opravdu na české ceny. Nemám zájem kupovat někde za mořem a šulit na clu. Docela rád vidím, když z mých plateb odvede český prodejce daň za kterou se pak v Česku postaví např.1cm dálnice.
---------------------------------------------------------
Promiň, ale tohle se už fakt nedá číst. Tyhle uvědomělostní myšlenky mě v dnešních dobách dost vytáčí - chceš být uvědomělý?
A chceš platit daně? například na tohle? : http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/stat ... 12255.html
Srry, ale tohle fakt nešlo přehlédnout.......
MAD_BOXs senior
MAD_BOXs píše:jio píše:
---------------------------------------------------------
Promiň, ale tohle se už fakt nedá číst. Tyhle uvědomělostní myšlenky mě v dnešních dobách dost vytáčí - chceš být uvědomělý?
A chceš platit daně? například na tohle? : http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/stat ... 12255.html
Srry, ale tohle fakt nešlo přehlédnout.......
Jsi sice úplně mimo téma, ale odpovím ti. To není o uvědomělosti, to je o ekonomice a o korektním srovnání cen v daném konkrétním případě. A věř mi, že ta ekonomika funguje. Nedáš, nedostaneš. A nadávat na systém v hospodě, a přitom ho šulit, není můj styl.
Prosím dále bez odpovědi. Není to už k tématu.
jio píše:No nevím, ale mi to přijde na cca dvojnásobek toho, co za to chce Jeti. Mimo to problematický servis a bez českého návodu.
Dvojnásobek a šulení? To rozhodně ne.
RX sedmikanál stojí 100$ z USA. Dnešní kurz dolaru je 16,45CZK. To dělá cenu 1645CZK. Z USA vždy platíš DPH. V tomto případě 312,50CZK. Celkem 1957,55 CZK. Cena téměř stejná jak JETI a i s příspěvkem státu na tvou mzdu.
Příklad z mé páteční dodávky:
Kupoval jsem:
Futaba S9257 EP Heli Digital Rudder Servo 1 59.99$
Futaba R617FS 7-Channel 2.4GHz FASST Receiver 1 99.99$
Poštovné 18,64$
Sleva nad 100$ -20,00$
Celkem 158,62$.
Placeno 5. 8. 2008 (šlo to teď skoro dvacet dnů, na celnici asi nikdo nebyl a váleli se někde u moře), tehdy kurs 15,40CZK.
Placeno 2443,- k tomu DPH 465,-
Celkem 2908,-
Ceny v ČR:
Rx 2089,-
Servo 2490,-
Poštovné 90,-
Celkem 4669,-
U nás u relativně levného obchodu je to o 1761,- neboli 60,5% více než z USA. Přitom naprosto legálně a stát dostal vše, co mu patří. Nikdo není ošulen. Ani já.
Než řešit "levné náhražky" je lépe řečit věci z gruntu, v souvislostech a za ceny "na světě obvyklé". Občas mám pocit, že kdejaký výrobce/dovozce vsugeruje lidem u nás, že konkurence má nemorální ceny, zatím co on má extra nízké ceny, super funkčnost, výtečné parametry a skvělý servis. A skutek? Ceny k výkonu vysoké, funkčnost omezená, parametry smyšlené nebo nevyužitelné, servis kdo ví.
Juniorka nakupuje z USA i boty. U nás naprosto tytéž (stejný typ, velikost, výrobce) stojí asi 2500,-. Z USA s poštovným a DPH asi 1000,-. Byla by na hlavu, kdyby je koupila u nás.
no ono to neni ani tak o suleni - treba kdyz to vezmu z usa z towerhobbies - tak je mozne dostat slevu ktera +- pokryje naklady na clo, takze to muzu dostat za hodne slusnou cenu i bez suleni
ono je to spis o zdejsich predrzlych prodejcich, kterym neni proti mysli marze 40%, takze nakupute v zahranici, at ti hajzli pomrou hlady
ono je to spis o zdejsich predrzlych prodejcich, kterym neni proti mysli marze 40%, takze nakupute v zahranici, at ti hajzli pomrou hlady
jio píše:
Jednak s tím clem je to už trapný, platí se DPH a nikoli clo, jednak jsou to přiblbý žvásty. Krade ten, kdo si propašuje v piksle krokodýly přes hranice. Já si normálně objednám a veškeré balíky jdou přes celnici a na drtivé většině z nich je razítko BEZ CLA. Takže je mám naprosto oficiálně a dle zákonů!!!!
A pokud to chceš hodně polopatě, nákup z Anglie je ve stejné zemí kde žiju, protože i když geograficky jsme v Čechách, Moravě a Slezku tak obchodně jsme v EU.
Ale možná že až se půjdeš nahlásit na finančák, že ti přehédli chybu a jseš doplatit, tak si tě i vyfotí a vystaví na nástěnku.
Fuj, ale už fakt nemůžu.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
- blacklight
MAD-BOXs má podle mě pravdu. My se tady dřeme jak to jde a stát ten to vyloženě projebává kde se dá. Všude korupce ,problémy , politici si létají vládními letadly na dovolenou atd.
Ono jestli zaplatit nebo ne je těžko - když nezaplatím tak je průser ,ale pokud nebudu počítat toto tak při nezaplacení tím lidé utáhnou vládě kohoutky protože nebude takový příjem do rozpočtu a mooožná se s tím naučí lépe hospodařit
Když jim budem platit víc tak nebudou jezdit v Audi A6 ale v A8 a o blaho lidí se budou starat ještě méně protože oni toho svého mají dost.
Když si uvědomím že platím daně idiotům kteří vymýšlejí zákony kvůli kterým si za chvíli zalétáme akorát doma s Xtwinem tak bych jim neplatil nic. K čemu takového člověka platíme a s ním i 10 sekretářek a 20 rodinných příslušníků.
A k českým obchodníkům - roky nás tu ojebávali jak to šlo ,rýžovali neskutečné peníze z věcí které koupili v číně a narazili si na to někdy až stovky procent. Jen ať se takoví teď smaží. S tím jak se rozšiřují nákupy v číně jim asi odzvoní.
Co vidím tak se ty obchody rozjely teprve nedávno tak uvidíme co se bude dít.
Ono jestli zaplatit nebo ne je těžko - když nezaplatím tak je průser ,ale pokud nebudu počítat toto tak při nezaplacení tím lidé utáhnou vládě kohoutky protože nebude takový příjem do rozpočtu a mooožná se s tím naučí lépe hospodařit
Když jim budem platit víc tak nebudou jezdit v Audi A6 ale v A8 a o blaho lidí se budou starat ještě méně protože oni toho svého mají dost.
Když si uvědomím že platím daně idiotům kteří vymýšlejí zákony kvůli kterým si za chvíli zalétáme akorát doma s Xtwinem tak bych jim neplatil nic. K čemu takového člověka platíme a s ním i 10 sekretářek a 20 rodinných příslušníků.
A k českým obchodníkům - roky nás tu ojebávali jak to šlo ,rýžovali neskutečné peníze z věcí které koupili v číně a narazili si na to někdy až stovky procent. Jen ať se takoví teď smaží. S tím jak se rozšiřují nákupy v číně jim asi odzvoní.
Co vidím tak se ty obchody rozjely teprve nedávno tak uvidíme co se bude dít.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě