Polepy mám doma, Martin to zrealizoval velmi rychle. Na nejmenší věci musel použít jinou polomatnou folii, moje startší se natahovala a trhala. I tak musel zajet pro novou sadu nožů a řezání takhle malých věcí trvá řadu hodin. Všechny věci musel z jpegů vykonturovat v Corelu, dalo to asi hodně práce. Cena 3800 ( materiál jsem si dodal ) tomu asi odpovídá. Říkal že s aplikací se ještě hodně vyvztekám, nedá se to vyčistit předem ale až na modelu po přenesení komplet. Položit, nechat to odležet a potom ostrou pinzetou od MP Jet. Jako kdybych to tušil objednal jsem jí loni s koncovkama na lanovody tažného zařízení a lemovky oken které jsem nakonec nepoužil. Velká písmena budou proti tomu vysloveně za odměnu, erb musel natisknout.
Dnes dokončení sněžnic, vymaskování oblouků které musí zůstat stříbrné a potom přes základ na kov a šedý základ od Duplicoloru tu červenou Traffic. Bude to hodně výrazné ale vypadá to dobře. Při položení zkusmo na levou lyžinu mi přišla sněžnice nějak širší, opakoval jsem výpočty i jinou metodou, vždy trojčlenka s porovnáním fotek. Předevčírem jsem udělal nepatrně chybu a nechtěně to nadsadil, na konci mám 8mm navíc ale předělávat to nebudu, to se zase tak neliší.
Do zadní části lyžin nasunu hliníkovou kulatinu, akorát ji musím nemaje soustruh nějak ztenčit z 10 na 9mm. Lyžina má out 12mm, stěna nemá 1mm jako u Hughesů ale 1,5mm takže se musím dostat na 9mm, dám to do sklíčidla, zaaretuju napříč pořádný pilník a nechám to 20 minut točit

. Po dokončení 50mm konec seříznu a zbrousím šikmo.
Předloha má spodek lyžin zesílený nějakým odolnějším plechem. Napadlo mě dát tam půlku tenkostěnné hliníkové trubky, mám ji i doma ale opět by to narostlo a všech 12 třmenů bych musel zvětšit = předělat.
Druhá možnost byla dát to jenom do mezer mezi třmeny což je sice pracné ale mělo by to výhodu v tom že třmeny by nepřesahovaly a lyžiny by dokonale klouzaly po tvrdším rovném povrchu. Na lepení moc nevěřím, každou chvíli bych nějaké kus ztratil a stále bych měl něco jako raketoplán s chybějícími dlaždicemi. Jednotlivé díly by stačilo zajistit vždy dvojicí malých vrutů z obou stran nahoře. Bude to nějaká váha navíc nicméně technicky je to nejlepší.
Třetí možnost je malý podfuk. Na spodní polovinu lyžin nalepit dvě nebo tři vrstvy stříbrné nebo velmi světlé metalické folie Oracal 951 které mám z Helisiky ještě dost. reál to napodobí a třmeny můžu taky nechat. Časem se bude folie probrušovat na tmavý základ, skrz barvy až na hliník. To bude trvat dlouho.