DJI - F300 Phantom 2 Vision

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision RC set kvadrokoptéry 5,8GHz

#316 Příspěvek od Drondys »

DJIvison píše:když už se tak pěkně fundovaně bavíme o P2V, zaráží mne, že nikde(aspoň já jsem na nic nenarazil), tak tedy nikde není žádná dokundamentace nebo nějaké schema zapojení této koptéry

To bude tím, že to z pohledu výrobce primárně není určeno ke šťourání se v tom. Výrobce to holt bere jako hotový jistým způsobem uzavřený produkt, který je určen zejména pro běžné uživatele jimž by měly stačit uživatelské návody, které jsou ke stažení na webu DJI viz tento odkaz případně schémata propojení funkčních bloků jako jsou viz tento odkaz. Když si koupíš třeba nějakou kameru tak k ní obvykle také dostaneš uživatelský návod, ale podrobnější technickou dokumentaci se schématem zapojení alá pro servismany běžně také nedostaneš. Phantom 2 Vision je tedy z pohledu výrobce hotový set multikoptéry s kamerou tedy něco jako létají videokamera k níž je od výrobce k dispozici uživatelský návod k použití viz již uvedený odkaz na stažení z webu DJI. Schémata zapojení a podrobnější dokumentaci by případně mohli mít v autorizovaném servisu.

DJIvison píše:která mimochodem nemá řj NAZA ale PHANTOM(stačí sundat kryt)

Jak je uvedeno v diskusi viz tento odkaz tak i když ta řídící jednotka má na svém obalu název Phantom tak fyzicky tj. z hlediska hardware na desce řídící jednotky to je NAZA-M V2 jen je do ní nahraný trochu odlišný firmware specificky zaměřený na podporu Phantoma.

DJIvison píše:ale k tomu hlavnímu, dá se někde v ČR koupit gimbal ke kameře která je ve výbavě a mimochodem není až tak špatná včetně toho, že do videosignálu je zakomponována "telemetrie". ? V zahraničí jsem něco našel, ale jsem "zpátečník, primitiv co nevlastní žádnou ano žádnou platební kartu a nikdy skutečně nikdy nenakupoval přímo v zahraničí a pokud něco nakupuji v tuzemsku, tak zásadně na dobírku" takže bych uvítal něco v tuzemsku.

Nevím o tom, že by to někde v ČR prodávali. V zahraničí třeba na eBay viz tento odkaz a v SZ máš návod jak to koupit za Kč přes firmu v ČR, která zabezpečuje asistovaný nákup ze zahraničí, ale na dobírku můžeš zapomenout.
off
Kontaktovat uživatele:

#317 Příspěvek od off »

Drondys píše:Pak je to zřejmě jak píše off tj. že wifi díl Visiona bude obousměrný.

Vypadá to tak i podle tohohle odkazu na sadu, která m.j. obsahuje "rozdvojku" pro vstup ovládání tiltu do řídící jednotky:
http://dronexpert.nl/product/pre-order-dji-vision-7th-channel-feature-no-slider/
Je to udělátko na ovládání sklonu 7. kanálem i v P2V+ a ta rozdvojka (resp. "slučovátko") signálu slouží ke kombinaci signálu z přijímače (7.kanál) + "něčeho" = zjevně WiFi modul P2V+. Výsledek jde do NAZy a dál už klasicky do gimbalu.
DJIvison

#318 Příspěvek od DJIvison »

Dík za naprosto vyčerpávající odpověď, na wiki dji jsem byl několikrát, ale to zapojení modulů jsem nikdy neviděl(asi neumím hledat)
dík
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
DJIvison

#319 Příspěvek od DJIvison »

Zdravím,
pánové, co říkáte na takové přezbrojení P2V tímto " vysílač DEVO F7 " ?
není to až tak moc drahé
:?:
janko.hrasko

#320 Příspěvek od janko.hrasko »

na vision? prehodene frekvencie, musel by si vymenit rx a vtx v phantomovi, prisiel by si o telemetriu..
mal si si kupit p1 :)
DJIvison

#321 Příspěvek od DJIvison »

P2V jsem koupil velice levně, proto tyto úvahy
:wink:
a navíc, to všechno kromě tlm obsahuje souprava
Drondys

#322 Příspěvek od Drondys »

DJIvison píše:...to všechno kromě tlm obsahuje souprava

8O Řekl bych že všechno asi ne. Zejména ne použité pásmo 5,8 Ghz pro řízení z Tx. Nebo ta tvoje DEVO F7 vysílá řízení v pásmu 5,8 Ghz ? RC souprava v pásmu 2,4 Ghz pro tento účel není moc vhodná z toho důvodu, že v tomto pásmu se z Visiona vysílá video a s kombinací mít tak blízko sebe vysílač 2,4 Ghz a současně i přijímač nejsou moc dobré zkušenosti respektive je to přinejmenším zadělávání si na problémy. Ledaže bys i stávající video z Visiona zlikvidoval a nahradil jiným videovysílačem v pásmu 5,8 Ghz a oželil tak současně i tu stávající přímou wifi vazbu videa z Visiona na mobil. Pokud je pro tebe taková přestavba přijatelná jen, abys mohl použít DEVO 7 tak jen do toho. :D
DJIvison

#323 Příspěvek od DJIvison »

Moje "teoretická" úvaha je, že by k tomu vysílači videa z F7 na 5,8GHz by šla kamera VISION(video signál) připojit, bez tlm
Drondys

#324 Příspěvek od Drondys »

DJIvison píše:Moje "teoretická" úvaha je, že by k tomu vysílači videa z F7 na 5,8GHz by šla kamera VISION(video signál) připojit, bez tlm :?:

Vyzkoušej a uvidíš jestli narazíš na nějaké problémy. Kombinaci P2V s DEVO 7 asi moc lidí mít nebude. Nejspíš budeš jedním z průkopníků. Pak to můžeš někde popsat, ale pak už by si to zřejmě zasloužilo samostatné téma pod názvem třeba "Předělávka P2V na provozování s DEVO 7" apod.
DJIvison

#325 Příspěvek od DJIvison »

No, tak lítat by to s tím mělo, jenom to ale nastavit na sebe
off
Kontaktovat uživatele:

#326 Příspěvek od off »

Ano, lítat s tím půjde určitě, s přenosem obrazu to bude horší, pokoušíš se propojit dvě zařízení, z nichž každé má nějaký svůj způsob komunikace. Bohužel nikdo neví jaký. Průzkum bojem je možný, nicméně racionálnější se jeví to někde vyzkoušet nanečisto.

A nejracionálnější - když už to chceš takhle bastlit - tak se mi jeví to celé vykuchat a na řízení použít DEVO /2,4 GHz/ a pro downlink analog 5,8 GHz.
DJIvison

#327 Příspěvek od DJIvison »

no co by, video signál je normovaný a tudíž stejný(NTSC, PAL, i SECAM)
8O
no ni ?
off
Kontaktovat uživatele:

#328 Příspěvek od off »

DJIvison píše:no co by, video signál je normovaný a tudíž stejný(NTSC, PAL, i SECAM)
8O
no ni ?

:-) tak naschvál :-) nakup a spoj to a napiš jak to dopadlo :-)
raging

#329 Příspěvek od raging »

DJIvison píše:Zdravím,
pánové, co říkáte na takové přezbrojení P2V tímto " vysílač DEVO F7 " ?
není to až tak moc drahé

Proč dobře fungující komplet takhle kurvit :?: Nechápu 8O
OK2BUH

#330 Příspěvek od OK2BUH »

DJIvison píše:no co by, video signál je normovaný a tudíž stejný(NTSC, PAL, i SECAM)
8O
no ni ?

A jsi si jistý, že ta originál kamera má analogový výstup PAL/NTSC? Proč by si tak komplikovali život? Downscaling a kodér jen kvůli tomu, že někoho napadne k tomu připojit analogový vysílač? Já jsem to v ruce neměl, ale nějak se mi to nezdá. Myslím, že by ta úprava obnášela ještě jinou kameru.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“