DJIvison píše:když už se tak pěkně fundovaně bavíme o P2V, zaráží mne, že nikde(aspoň já jsem na nic nenarazil), tak tedy nikde není žádná dokundamentace nebo nějaké schema zapojení této koptéry
To bude tím, že to z pohledu výrobce primárně není určeno ke šťourání se v tom. Výrobce to holt bere jako hotový jistým způsobem uzavřený produkt, který je určen zejména pro běžné uživatele jimž by měly stačit uživatelské návody, které jsou ke stažení na webu DJI viz tento odkaz případně schémata propojení funkčních bloků jako jsou viz tento odkaz. Když si koupíš třeba nějakou kameru tak k ní obvykle také dostaneš uživatelský návod, ale podrobnější technickou dokumentaci se schématem zapojení alá pro servismany běžně také nedostaneš. Phantom 2 Vision je tedy z pohledu výrobce hotový set multikoptéry s kamerou tedy něco jako létají videokamera k níž je od výrobce k dispozici uživatelský návod k použití viz již uvedený odkaz na stažení z webu DJI. Schémata zapojení a podrobnější dokumentaci by případně mohli mít v autorizovaném servisu.
DJIvison píše:která mimochodem nemá řj NAZA ale PHANTOM(stačí sundat kryt)
Jak je uvedeno v diskusi viz tento odkaz tak i když ta řídící jednotka má na svém obalu název Phantom tak fyzicky tj. z hlediska hardware na desce řídící jednotky to je NAZA-M V2 jen je do ní nahraný trochu odlišný firmware specificky zaměřený na podporu Phantoma.
DJIvison píše:ale k tomu hlavnímu, dá se někde v ČR koupit gimbal ke kameře která je ve výbavě a mimochodem není až tak špatná včetně toho, že do videosignálu je zakomponována "telemetrie". ? V zahraničí jsem něco našel, ale jsem "zpátečník, primitiv co nevlastní žádnou ano žádnou platební kartu a nikdy skutečně nikdy nenakupoval přímo v zahraničí a pokud něco nakupuji v tuzemsku, tak zásadně na dobírku" takže bych uvítal něco v tuzemsku.
Nevím o tom, že by to někde v ČR prodávali. V zahraničí třeba na eBay viz tento odkaz a v SZ máš návod jak to koupit za Kč přes firmu v ČR, která zabezpečuje asistovaný nákup ze zahraničí, ale na dobírku můžeš zapomenout.