Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
blackberry

#316 Příspěvek od blackberry »

T-zed píše:Tak ja mam v tracking napsáno, že 5.4.2011 předána k celnímu řízení. Nemají ode mě podepsanou plnou moc ani mi nic neposlali postou, tak jsem tam dnes volal, že kde to jako vázne, tak mi hrozně neochotnej chlap zdělil, že nestíhají a že můžu taky klidně ještě týden počkat. Co je mi ksakru potom, že nestíhají. Já taky chodím do práce a slovo NESTÍHÁM si nemůžu dovolit.

souhlasim... moje řeč...
Drondys

#317 Příspěvek od Drondys »

Takže špatné zprávy. :cry: :cry: :cry:

Zákonné lhůty pro celní odbavení ve vztahu ČP – klient nejsou stanoveny. Lhůty nejsou definovány pokud není uzavřena např. komisionářská smlouva, kterou ČP uzavírá jen v případech kdy nejde o tzv. příležitostný dovoz tj. pokud někdo dováží zboží pravidelně k obchodním účelům (obvykle jsou to jen právnické osoby) a ve zmíněných smlouvách se tyto lhůty stanoví. Fyzických osob (občanů dovážejících zboží pro soukromé účely) se ovšem možnost sjednání komisionářské smlouvy s ČP netýká.

Pro fyzické osoby, občany existuje možnost uvedená v ceníku ČP v podobě nadstandardní služby za příplatek 600 Kč včetně DPH za garantované odbavení zásilky během 12 hodin na žádost klienta. Vzhledem k ceně této nadstandardní služby si ji patrně jen málokdo objedná u levnější zásilky a u dražší zásilky bohužel i pokud si tuto službu objedná nemá to stejně garantováno, protože ČP v ceníku chytře definovala, že poplatek neúčtuje v případě nedodržení lhůty což naznačuje to, že i když si někdo tuto nadstandardní službu objedná a pošta to nestihne tak se nic neděje a jen se nenaúčtuje ten poplatek za objednanou nadstandardní službu.

Zákonná lhůta vyplývající z celního zákona specifikuje pouze to, že zásilka by neměla být uložena v dočasném skladu déle než dvacet dnů, poté je vyžadováno prodloužení lhůty což znamená, že tato lhůta není konečná a umožňuje i opakované prodloužení.

ČP k 1.4.2011 navýšila počet pracovníků zabývajících se činnostmi celního odbavení a postupně dochází k jejich zapracování do rutinního provozu což zřejmě v současnosti taktéž způsobuje jistá zdržení. Postupem času by se to údajně snad mělo zlepšovat. Dříve toto zaškolení ČP údajně nemohla provést jelikož před 1.4.2011 k tomu neměla odpovídající součinnost ze strany celního úřadu. Prostě se to učí tzv. "za pochodu".

Teprve v druhé polovině roku 2011 dojde k vyhodnocení činnosti a v případě, že se ukáže pokrytí deklarantských činností jako nedostatečné tak údajně dojde k dalšímu navýšení počtu pracovníků ČP zabývajících se činnostmi celního odbavení. V první polovině roku 2011 s tím ČP tedy evidentně nehodlá nic dělat.

Takže si můžeme leda tak nechat vyložit karty nebo věštit z koule zda se nám stávající pracovníci ČP lépe zapracují tak, že se čekací doby začnou zkracovat a pokud se tak nestane tak se můžeme připravit pouze na dále se prodlužující dobu celního odbavování zásilek přicházejících ze zemí mimo EU do ČR přes ČP a kromě toho můžeme jen doufat, že postupné bombardování stížnostmi v první polovině roku 2011 snad napomůže tomu, že ČP začne tento problém v druhé polovině roku řešit. :cry:
CharlieCh

#318 Příspěvek od CharlieCh »

Tak nevím, jestli to byla obyčejná náhoda/smůla, nebo skutečně celníci pracují důsledněji, ale můj balík v ceně cca 80 doláčů dopadl takto:

Zásilka podána dne 30.03.2011.
Zásilka dne 03.04.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 05.04.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka dne 05.04.2011 předána k celnímu řízení.
Zásilka dne 07.04.2011 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.
Celní řízení dne 11.04.2011 přerušeno. Adresát vyzván k součinnosti.

To, že zaplatím dph v objemu asi 16 dolarů mě nesere tolik, jako to, jak to všechno prodlouží dobu dodání opět na neurčito!
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#319 Příspěvek od Michal Matějka »

Já to mám takto a stále čekám...........

Zásilka dne 25.03.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 28.03.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka dne 28.03.2011 předána k celnímu řízení.
Zásilka dne 29.03.2011 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.
Celní řízení dne 31.03.2011 přerušeno. Adresát vyzván k součinnosti.
Zebra

#320 Příspěvek od Zebra »

Tak to koukám budete čekat dlouho já čekám již od 22.3.2011, fakt super a nereagují na email , dovolat se na Prahu je opravdu zázrak!!
Zásilka podána dne 18.03.2011.
Zásilka dne 18.03.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 22.03.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka dne 26.03.2011 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.
Celní řízení dne 28.03.2011 přerušeno. Adresát vyzván k součinnosti.

To vidím tak do velikonoc určitě, teď bylo ve zprávách že nestíhají ..hnus :twisted:
bitovod

#321 Příspěvek od bitovod »

A jak tu píšete "Celní řízení dne XXX přerušeno. Adresát vyzván k součinnosti.", ozvali se vám nějak? Přišel dopis, telegram, telefonoval někdo, přišel mail? Nebo to tam jen čtrnáct dnů leží a poště nabíhá "parkovné" deset korun za den?
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
CharlieCh

#322 Příspěvek od CharlieCh »

U mě zatím bez reakce...
Zebra

#323 Příspěvek od Zebra »

Ano došel mi dopis s modrým pruhem a od té doby na mě z vysoka kašlou!!! Asi čekají na zázrak že zásilka odejde sama nebo co!!!
Já dodala doklady fakturu, paypal a plnou moc již 30.3.2011 emailem a od té doby jen čekám, zásilka se nehla z místa, nezájem totální, jsem zvědavá co naúčtují debilové, a zajímala by mě lhůta pro vyřízení jelikož to je již 21 dnů od doby kdy zásilka je v ČR, podle sdělení známého to je 30 dnů zákonná lhůta tak se možná za 10 dnů dočkám, nebo jim to pošlu zpět.............grrr
dodo50
Kontaktovat uživatele:

#324 Příspěvek od dodo50 »

Mám na HK objednávku od 4.1. i s poštovným za 185$ a pořád nic /nenaskladněno/ a smířen s tím že mě čeká ten tiátr. Jen pevně věřím že něž to pošlou tak na celnici zmoudří nebo se ..... Dotaz, poslat dopředu tu plnou moc /zrychlení/ - že mě vyberou je jasné
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#325 Příspěvek od Michal Matějka »

bitovod píše:A jak tu píšete "Celní řízení dne XXX přerušeno. Adresát vyzván k součinnosti.", ozvali se vám nějak? Přišel dopis, telegram, telefonoval někdo, přišel mail? Nebo to tam jen čtrnáct dnů leží a poště nabíhá "parkovné" deset korun za den?

Jo ozvali, poslali mi to poštou i když jsem jim podal žádost o elektronickou komunikaci (na dotaz proč - prý nefungovalo maily). Vše potřebné jsem jim zaslal mailem - mám to i potvzeno když jsem s nima telefonoval.

Nezkoušeli jste někdo tam napsat nějakou stížnost?
Zebra

#326 Příspěvek od Zebra »

Jo ozvali, poslali mi to poštou i když jsem jim podal žádost o elektronickou komunikaci (na dotaz proč - prý nefungovalo maily). Vše potřebné jsem jim zaslal mailem - mám to i potvzeno když jsem s nima telefonoval.

Nezkoušeli jste někdo tam napsat nějakou stížnost?[/quote]

Já myslím že je to marné já poslala již 4 emaily, a bez odezvy, nikdo to neřeší .
Nevím kde si stěžovat ?? pokud to někdo víte zkusím to ale je to tak na dlouhé lokty, mají čas a my s tím ni nenadělám a to mi visí 1 zásilka na DHL, stěžovat si můžeme tak na lampárnu..........celá republika je v srabu, tak musí někde nahrabat prachy. :lol:
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#327 Příspěvek od Doktor »

Zebra píše:...teď bylo ve zprávách že nestíhají ..hnus :twisted:

Když sem viděl to pracovní nasazení, tak předpokládam že doba nutná pro celní odbavení progresivně poroste! :D

Já myslim že je to naprosto standardní situace v zavádění něčeho nového jako se všim tady. Nejdřív se něco vymyslí, a když už to má začít fungovat, tak se přemejšlí jak se to tedy bude vůbec dělat. Do 1.4. tady ani nebylo pomálu jasný jak to bude fungovat teoreticky natož prakticky.

Novou lékárničku vozim v autě tři měsíce a už se ozývaj hlasy že je k ho***. Že by se mohla zase trochu upravit. Asi si pořídim střelnou zbraň. Když to vidim jak to tu v dnešní době všechno "funguje", tak mam fakt velkou chuť si zastřílet!
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#328 Příspěvek od koulinek »

A to mám ted po světě čtyři balíky, vlasně 5 neboť jeden mi rozdělili, tož jak to čtu, vůbec z toho nemam dobrej pocit, asi tak na vánoce bych stim mohl počítat :/ Asi nám chcou globální nákupy totálně znechutit.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Zebra

#329 Příspěvek od Zebra »

Asi si pořídim střelnou zbraň. Když to vidim jak to tu v dnešní době všechno "funguje", tak mam fakt velkou chuť si zastřílet![/quote]

Ráda se přidám, to bychom asi postříleli půl republiky.......Budu informovat jak se zásilka vyvíjí, já oproti Vám kupuji sice oblečení ne hobby či hračky, ale vyjde to na stejno, jsou to darebáci, musíme na ně něco vymyslet, paradoxem, je že než se to zklidní a urovná do nějakých kolejí tak budou opravdu vánoce..........a malé zásilky projdou to je zajímavé že bez DPH i bez cla a mají vyšší hodnotu........ každý větší balík tam visí......
Jo ještě zajímavost, na Prahu 120 jsem jen dnes volala 35x a nedovolala se,takže marnééé :evil: :roll:
Pepe_Lopez
Kontaktovat uživatele:

#330 Příspěvek od Pepe_Lopez »

Doktor píše:Asi si pořídim střelnou zbraň. Když to vidim jak to tu v dnešní době všechno "funguje", tak mam fakt velkou chuť si zastřílet!

Z téhož dúvodu, jsem své střelné zbraně uzamkl do trezoru a klíče schoval. Pro jistotu. Ta chuť už byla moc silná.

Zásilka podána dne 26.03.2011.
Zásilka dne 02.04.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 05.04.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka dne 05.04.2011 předána k celnímu řízení.
Zásilka dne 06.04.2011 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.
Celní řízení dne 12.04.2011 přerušeno. Pachatel vyzván k součinnosti.

Zajímavý je, že ty poslední dvě věty tam včera nebyly !!!!
I pád je druh přistání .... když tak o tom přemýšlím ... ... přistál já jsem někdy vůbec normálně?Můj hangárOptic 6 Sport - 40 MHz/50 kanál, Optic 6 - Assan // 40 MHz/50 kanál
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“