- Coraxial zase přeci jen to těžiště má blíž, než ty hračky. Ale i to řízení obou rotorů pomůže. Pravdu máme každý z poloviny.Maxipes píše:Takovy coraxial ma oba rotory rizeny a podle videi neni pomaly
Poradte prosim nezkusenemu s vrtulnikem.
Tak jsem jakž takž zvládl poletování s vrtulníčkem Blade MCX, asi tak, že ho udržím ve vzduchu po celou dobu, kterou umožní baterka. Vím, že to zatím není nic moc, ale jsem rád i za to. Výhledově ale uvažuji o tom pořídit si následně jednorotor stejné velikosti. V úvahu přichází Blade MSR, Easycopter V4,5 Colibri, nebo Free Spirit solo pro II. První co mne při porovnání těchto vrtulníků překavapilo je rozdíl ceny, kdy cena Colibri bez vysílače je za 1280, Free spirit včetně vysílače je za 2050,- a Blade MSR bez vysílače je za 2530,-. Nevím proč je třeba Blade 2 x dražší než Colibri. Navíc mi připadá, že vysílač ke Colibri a asi i k Free Spirit je líp vybaven (oba módy, dvojí výchylky), než vysílač k Blade. Ještě jsem neporovnával ceny a dostupnost náhradních dílů, což asi také nebude zanedbatelné.
- JosefSvejk
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
když už vůbec něco z repertoárů těhle malejch zmrdíků .... tak něco podobného.
http://www.youtube.com/user/TWHeli#p/u/17/oic5C8fyedg
Ale pozor. Než to budeš ovládat alespoň z cca 1/20 tak jak to vidíš na videu - chvilku to bude trvat. Ten pán co jsem dával odkaz na jeho účet na youtube.com už nějakej ten rok létá. A už něco umí. A umí toho docela hooooodně.
Chvilku se budeš trápit než tě to bude poslouchat ale zvládnout se to dá. jen vydržet. tedy pokud za každou cenu trváš na nějakejch těhlech malejch potvorách který nejsou pro učení vůbec vhodné.
http://www.youtube.com/user/TWHeli#p/u/17/oic5C8fyedg
Ale pozor. Než to budeš ovládat alespoň z cca 1/20 tak jak to vidíš na videu - chvilku to bude trvat. Ten pán co jsem dával odkaz na jeho účet na youtube.com už nějakej ten rok létá. A už něco umí. A umí toho docela hooooodně.
Chvilku se budeš trápit než tě to bude poslouchat ale zvládnout se to dá. jen vydržet. tedy pokud za každou cenu trváš na nějakejch těhlech malejch potvorách který nejsou pro učení vůbec vhodné.
Díky za tipy a názory i když názory typu "vyprdni se ty prcky a kup pořádný vrtulník" jsem očekával. Pro mne ale jednorotorový "prcek", pokud ho koupím a zvládnu bude vrchol. Zapoměl jsem uvést, že jsem už starší pán - 66 let a ačkoli se modelům věnuji prakticky celý život, tak to vždy byly buď lodní, nebo pozemní modely. K vrtulníku jse se dostal omylem, díky neuváženému dárku své dcery. Pro létání mám omezené možnosti a to hlavně doma v bytě, případně před barákem, nebo na zahradě. Pořízení většího dvourotoru jsem po čtení zdejší diskuze vzdal a proto se moje úvahy zabývají právě mnou uvedenými "prcky". Přiznám se, že jsem trochu zmatený z ovládání 2,4 GHz. Dosud jsem byl zvyklý na starou klasiku 40 MHz, kde s jedním 7 kanálovým vysílačem mohu ovládat všechny své modely a při současných bazarových cenách přijímačů, mohu mít v každém modelu přijímač "napevno" bez potřeby jeho výměny - stačí pouze výměna krystalu ve vysílači. Jak to chápu, tak u 2,4 GHz technologie, tak co výrobce, to jiný systém, které spolu vzájemně nekomunikují. Jinak i díky za odkaz na video, ale na to tak mohu jen koukat a sám budu rád, když udržím vrtulník ve vymezeném prostoru s rotorem nahoře. Co se týká zmínky o možnosti změny módu u setové vysílačky od Blade, tak jsem nepochopil jak.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
MaBa píše:Díky za tipy a názory i když názory typu "vyprdni se ty prcky a kup pořádný vrtulník" jsem očekával. Pro mne ale jednorotorový "prcek", pokud ho koupím a zvládnu bude vrchol. Zapoměl jsem uvést, že jsem už starší pán - 66 let a ačkoli se modelům věnuji prakticky celý život, tak to vždy byly buď lodní, nebo pozemní modely. K vrtulníku jse se dostal omylem, díky neuváženému dárku své dcery. Pro létání mám omezené možnosti a to hlavně doma v bytě, případně před barákem, nebo na zahradě. Pořízení většího dvourotoru jsem po čtení zdejší diskuze vzdal a proto se moje úvahy zabývají právě mnou uvedenými "prcky". Přiznám se, že jsem trochu zmatený z ovládání 2,4 GHz. Dosud jsem byl zvyklý na starou klasiku 40 MHz, kde s jedním 7 kanálovým vysílačem mohu ovládat všechny své modely a při současných bazarových cenách přijímačů, mohu mít v každém modelu přijímač "napevno" bez potřeby jeho výměny - stačí pouze výměna krystalu ve vysílači. Jak to chápu, tak u 2,4 GHz technologie, tak co výrobce, to jiný systém, které spolu vzájemně nekomunikují. Jinak i díky za odkaz na video, ale na to tak mohu jen koukat a sám budu rád, když udržím vrtulník ve vymezeném prostoru s rotorem nahoře. Co se týká zmínky o možnosti změny módu u setové vysílačky od Blade, tak jsem nepochopil jak.
Ano také mám velice rád pocit že to letí a dokonce mým vytouženým směrem.
Jen pozor - pokud jste opravdu předtím s ničm nelétal - bude to divoké a soma to nevisí.
Přeju Vám mnoho zdaru a trpělivosti.
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
na doma stačí i ten Colibri 4,5. Blade je samo lépe zpracovaný, proto je i cena vyšší. Má ovšem tu výhodu že se dá spárovat z vysílači podporujícími DSM2. Což je většina vysílačů Spektrum, pokud se nepletu
U Colibriho se mi líbí možnost přehození u setového vysílače z módu 1 na mód 2, během pár sekund + kufřík. kamkoliv si ho můžu vzít sebou. Ve Vašem případě bych asi zvážil nákup nového vysílače a pak se posouval dále. vím že je to jako začínat znovu ale bohužel dnešní doba si to žádá 
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Úvodem bych chtěl poděkovat za odpovědi na mé dotazy, za kterých jsem si tentokrát i něco vzal. Pokud tedy s vrtulníkem vydržím a budu chtít udělat další krok, tak vím, že ne další dvourotor, byť by byl větší, ale tentokrát jednorotor a pokud malý jednorotor tak asi Blade MSR. Pro mluví stejné baterky a stejný vysílač a navíc u vysílače je možnost výhledově přejít na lepší (LP5DSM. HP6DSM, DX5e, DX6i). Na zdejším fóru jsem našel dost kritických poznámem k setovému vysílači MLP4DSM. Nedalo mi to tedy a podíval se dovnitř vysílače, zejména na možnosti změny módu a případně možnost přepínání velikosti výchylek. Zjistil jsem, že pro změně módu je ve vysílači přepínač, který skutečně funguje, ale nedá se ovládat přepínačem na přední straně vysílače, nejméně je potřeba "vydloubnout" krytku tohodto přepínače, nebo vysílač otevřít. Není mi ale jasné jak mechanicky prohodit neutralizaci mezi levým a pravým ovladačem. Takže změna módu elektronicky asi ano, mechanicky asi ne - polovičaté řešení. Dále jsem si ještě všiml, že i obou ovladačů jsou asi osazené nějaké mikrospínače, které je možno stisknout, nevím ale zda je to pouze zdání, nebo zda jsou spínače funkční a jaký potom mají význam (že by dvojité výchylky ?)