petr64 píše:... jsem to už psal: mám mix, ale nebylo to ideální - křivka mixu se neshoduje s křivkou "vzpínání" - takže to vzpínání naladíš na rozsah plynu 50-100% a v oblasti 0-50% ti to zase potlačuje výškovku moc.
Dal jsem ale na radu zkušenějších ... modelářštější přístup je vyosit motor.
Je to opravdu rozdíl, ale stejně to ale není finální vyřešení problému - i po vyosení používám na doladění mix, ale už jen malinko. Výsledek je naprosto krásný vzestup po téměř ideální přímce pod úhlem 15-25 stupňů s 2článkovou aku. Když dám do Alfy 3článek, tak mix zvětším a zase mám krásné plynulé stoupání ale cca 20-35 stupňů.
Tak jsem viděl tvoje video fakt paráda

.Já jsem si nemohl zvyknout jak alfa jde nahoru ve strmém stoupání tak jsem vytáhl motor( bylo to stějně nutné "havárie") a dal jsem pod horní dva šroubky podložky a ejhle teď mi jde pěkně plynule nahoru asi tak jak jsi psal 20-35 stupňu(ne celsia

).Ale když už je ve vzduchu tak při přidání plného plynu se začne taky vzpírat ale i to už docela zvládám.Jsem uplny začátečník ještě do nedávna jsem strávil více času opravami než létáním ale už si to lítání začínám i užívat a snad se dostanu někde tam kde jsi ty na tom videu s Alphou.Zdarec Martin