MZK TWIN 2,4GHz je něco nového ?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
PKsoo

Re: MZK TWIN 2,4GHz je něco nového ?

#316 Příspěvek od PKsoo »

Dzordzik píše:Možná hloupý, ale vcelku logický dotaz: Co se zeptat přímo u výrobce???? Odpověď dostaneš obratem, stačí tam zavolat.

Aj som volal nakoniec. Myslel som ze tu ludia znaly mi to hned do hodiny vysypu z rukava . Pochvala p.Kotrbu ochotny a bez problemov poradil. Uz tom mam spojazdnene, vsetko pekne funguje, teda zatial iba zakladna telemetria, snimace este nemam.
PKsoo (Peter) - Pezinok e-mail.: pksoo@azet.sk
Dzordzik

#317 Příspěvek od Dzordzik »

Super, ať dobře slouží, včera v noci sem osazoval Twin7 s interním variem do F3K Salonit, kdo ho zná ví, že to je celkem gynekologie, ale vešel se v pohodě a ještě hodně místa zústalo volného.
PKsoo

#318 Příspěvek od PKsoo »

Akoze ta velkost TWIN prijimacov je uplne bezkonkurencna + absencia dalsich trapnych krabiciel Ala satelit alebo telemtricky modul, aj preto som siel do Twinu. Ja sice vetrone moc nelietam ale aj tak sa tiez chystam na tu 7vario. Viac mi vsak chyba cidlo pre sledovanie teploty alebo stavu napatia clankov Li-Pol pripadne celej Li-Pol ked ju pouzivam do ext, becov. Dufam ze to uz co najskor hodia na trh. No a mohli by este vylepsit distribuciu na SVK lebo to je prave kamen urazu ze na to malokto lieta.
Dzordzik

#319 Příspěvek od Dzordzik »

Ahoj, právě se testuje GPS kombinovaný s pitotkou, chystám ji do Katany a do 5m Sola. Další senzory jsou v přípravě.
Pokud jde o distribuci. Jaké jsou řekněme 3 nejpopulárnější modelářské prodejny či shopy v SK? Stačí link, díky.
PKsoo

#320 Příspěvek od PKsoo »

Ahoj, ja osobne vyuzivam hlavne 2 bratislavske a to peckamodel.sk a modelhobby.sk kde ich nemaju , chodim k nim aj osobne. Twin som objednaval z www.tatramodel.com kde ho maju aj v ponuke ale iba moduly a nejake prijimace avsak momentalne nic na sklade. Preto som poslednu Twin8 objednal z www.htmodel.sk . Tie najnovsie prijimace vsak nema asi nikto a to uz nehovorim o kablikoch, prepinacoch atd. Preto som aj zhanal zapojenie toho prepojovacieho kabla.
Dzordzik

#321 Příspěvek od Dzordzik »

Díky, dám podnět k výrobci.
PKsoo

#322 Příspěvek od PKsoo »

Dzordzik píše:Díky, dám podnět k výrobci.
Dakujem, bude super ak sa im s tym daco podari spravit :)
Dzordzik

#323 Příspěvek od Dzordzik »

Vždycky je všechno jenom o čase, penezích a hlavně lidech, tj. chuti chtít. Věřím že snad ano.
Dzordzik

Re:

#324 Příspěvek od Dzordzik »

Tady je video jak pípá varia MZK Twin, frekvence pro klesání a stoupání a hrubost/jemnost varia si může každý nastavit jak je libo a to pro každý model zvlášť a jinak.

http://www.youtube.com/watch?v=kIFT3l-aLyg
Dzordzik

#325 Příspěvek od Dzordzik »

Jinak do F3B-E Dingo půjde nakonec místo Twin7 s interním variem nový Twin8 mini vario a k tomu, pokud se nějak vejde i 150A sUIQ na měření napětí, proudu a odebrané kapacity. Pohon by měl odebírat někde kolem 140A, takže to je v pohodě. Snad ho Dalibor někam vměstná, ale bude to chirurgie ...
ST
Kontaktovat uživatele:

#326 Příspěvek od ST »

Vario sice pípá ale nikde neslyším údaje o výšce a další možné informace. Chtěl bych vidět dobrodruha, co odlepí oči od modelu ve velké výšce a bude si kontrolovat údaje z nějakého přístavku na TX. Prostě naprosto o ničem, hlavně pro větronáře.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
hOOrNeT

#327 Příspěvek od hOOrNeT »

Zdravíčko,

prosím o radu. Ve čtyřmetrovce ASWčku mám přijímač twin 10 vario. Můj problém je, že mě téměř celý let nepříjemně hlásí pokles LQI - to lítá mezi hodnotami 80 - 100%. Problém je, že to pípá už při 90%. Zkusím ještě pořešit polohu antének, ale stejně se toho úplně nezbavím, asi během letu jedné z antének alespoň částečně cloní duralový podvozek (zasouvací). Je možnost toto zvukové hlášení vypnout, ale aby mi zůstalo pípání varia? Byl bych za radu moc vděčný, protože takhle na mě při letu pořád pípá jak vario tak LQI a je to nečitelné a hlavně na poslech velmi nepříjemné.

Děkuji za rady
Dzordzik

#328 Příspěvek od Dzordzik »

Ahoj, pokud vím, tak to vypnout nejde. každopádně, v jakých vzdálenostech od TX se pohybuješ, pokud tohle dělá? Mě když jsem někde v kilometru výšky a víc, tj. vzdálenost od TX tak kolem 1,6 a víc km a to už je skoro za hranicí dohledu. Spíš zkus změnit polohu antének, v takovém modelu musí být místa víc než dost. Zkus anténku posunout tak, aby vůči té desce podvozku byla kolmá, pokud to jde. Ideálně pošli fotku jak to máš umístěné třeba na george.choose3d@seznam.cz. Jinak jsem o víkendu v rámci záletu Katany po GO lítal s pitotkou a GPS, největší rychlost v horizontu bez rozjetí 193km/h a největší vzdálenost od TX byla kolem 1km a to jsem se nesnažil o žádné výšky nebo dálky, normální zálet a pár akro prvků. Po celou dobu mezi 8-10 satelity. Mám tam taky 10V RX.
hOOrNeT

#329 Příspěvek od hOOrNeT »

Ahoj,

děkuji za snahu o pomoc.

S modelem jsem dnes létal do 650 metrů. Foto posílám na email. Díky!
hOOrNeT

#330 Příspěvek od hOOrNeT »

Ahoj, tak jsem se zatím nedokázal zvukové signalizace při poklesu LQI zbavit (pokles na 80 a 90%). Vyzkoušel jsem hodně variant umístění antének, ale nepomohlo to. Po neděli asi zkusím zavolat do MZK, třeba mi poradí. Teď to mám tak, že mě po celý let doprovází nepříjemné pípání modulu, které mi nejde vypnout, je to dost otravné :?

Alespoň že vario funguje dobře (mám ho do sluchátka), dnes jsem vytočil několik úzkých stoupáků, které bych jinak nebyl schopen lokalizovat. Trosku mi trvalo, než jsem si zvykl na jeho pípání ( i když jsem si tóny přizpůsobil), ale je to jen o zvyku a teď už si jen užívám termiky - když teda nějaká je :)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“