Aj ja som si naivne myslel ze nie je na adresatovi aby dokazoval ci je suma na fakture spravna, alebo nie. Dokonca som to colnikovi tvrdil. Vobec ho to nezaujimalo, prehlasil ze on take obchody pozna a ked sa mi nepaci, kludne to poslu spat. Za jeho peniaze to nebude, cvaka to stat.
Takze nastal druhy problem, ukazat mu vypis ktory potvrdzuje realnu platbu. Kedze ja nie som ignorantske hovado a uvadzam v objednavke vzdy poziadavku na 100% hodnoty tovaru na fakture, vytlacil som si aktualny pohyb v banke a doniesol mu ho. Napodiv, stacilo mu to, pritom by zasa mne stacilo napisat si tam cokolvek.
Nasledovali moje otazky: - Co ak by mi to objednal niekto iny a z ineho statu a mna by uviedol ako adresata? (to by nas nezaujimalo, musel by ste zohnat vypis) - a vam by stacil vypis od cudzieho cloveka? (ano) - a faktura ako oficialny doklad by vam nahodou nestacila? (to je pre nas zdrap papiera) - a preco vam mam ja dokazovat, kolko to stalo, ked tu mate fakturu? (pretoze my take obchody a vas modelarov pozname) - to chcete povedat ze som klamar? (Viete co, ja sa s vami vobec bavit nemusim a rovno to poslem spat) - a na zaklade coho? (na zaklade toho, ze nechcete preukazat hodnotu tovaru) - ale ved tam mate fakturu (ale mna faktura nezaujima).
Tu som pochopil ze to dalej nema zmysel. Mohol by som sa stazovat, mohol by som chciet, aby to preskumal znalec... Vysledok by bol ten, ze tovar by som mal o 3 mesiace neskor.
Colnik vsak este neskoncil a vyzval ma aby som na fakturu, ktora ho vlastne nezaujima napisal slovenske preklady nazvov tovaru. Lebo on vraj po anglicky nevie. Co ma zabilo definitivne

))
Cele toto sa odohralo na colnici v Bratislave, a myslim ze sa to bude odohravat aj dalej. Asi az do doby, ked si zacnem objednavat z HC nejake lahke a hodne neskladne predmety a po prichode na colnicu im s usmevom oznamim nech si to riesia ako len chcu, mna nezaujima ze ich nezaujima faktura. Oni budu vypisovat papiere a prplat sa s tym. Mna to bude stat akurat postovne, ktore bude male. Za to mi to stoji.