Turnigy TGY-i10

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
automet

Re: Turnigy TGY-i10

#301 Příspěvek od automet »

Zaujímavé.
Skúšal si to na ia6B /tvrdá krabička/? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... eiver.html
Mne to pripadá, že ia10 a ia6B /tvrdá krabička/ sú skoro identické prijímače, s rovnakým spôsobom komunikácie...
U toho "mäkkého" parkflayera to fungovať nebude.
automet

#302 Příspěvek od automet »

Cez víkend možno otestujem, lebo sa mi to nezdá.
Červené čidlá mám doma, aj ia6B prijímače.
PS: pozerám a čidla vypredané
automet

#303 Příspěvek od automet »

Síce tu píšem sám so sebou, ale nevadí :lol: :lol:
Zistil som zatiaľ 1 podstatný rozdiel medzi "červenými" a "modrými" napäťovými čidlami.
- červené merajú do 30V DC
- modré do 100V DC
Z toho teoreticky usudzujem, že na nižšie napätie do tých 30V budú vhodnejšie/presnejšie tie červené.
automet

#304 Příspěvek od automet »

Kua, hlásim sa zasa do služby, takže:
- červené senzory korektne komunikujú s IA6B /tak, ako som aj predpokladal, akurát som musel vyrobiť redukciu samica mikro molex na samica JR servo konektor/
- udivilo ma, že v tomto firmware /multicopter/ funguje RSSI, a aj ostatné "signálové hodnoty", čo v "origo firmware pri kúpe" nefungovali, aj som sa tu na to bezvýsledne dotazoval....
Skontroloval som nameranú hodnotu merákom UNI-T a volty súhlasili o +- 0,01V takže na modelárske potreby super.
DSCN2520.JPG

DSCN2523.JPG

DSCN2524.JPG
automet

#305 Příspěvek od automet »

Dnes som skúšal červené napäťové čidlo na prijímači TGY i10, konektor je molex zboku /na ia6b je servo konektor navrchu/.
Čidlo funguje korektne, ale RSSI ani iné signálové parametre nefungujú.
Takže z môjho pohľadu je tá i6 lepšia ako i10.
HLA
Kontaktovat uživatele:

#306 Příspěvek od HLA »

CPPM přijímač už nějaký je ?
martin z

#307 Příspěvek od martin z »

Dnes dorazilo čidlo výškoměru z HK. Mám v plánu vyzkoušet navečer v modelu paraglidingu, létám s vrchlíkem Flair 2.4 a mám v krosně přijímač TGY-iA6B a napěťové čidlo které mi ukazuje napětí pohonného aku přes balančák. Takže k samotnému výškoměru (a fakt to není vario jak si občas někdo v souvislosti s tímhle čidlem plete) - přes servokonektor jsem ho připojil do čidla napětí a to je vlastně vše. V menu Rx jsem si ho vybral pro zobrazení a nastavil tlak (podle meteostanice), z toho se pak vypočítává výška. Radši jsem si tam ale nastavil tlak takový aby to odpovídalo nadmořský výšce, která tu podle gps opravdu je. Taky jsem si zjistil nadmořskou výšku na místě na louce kde lítám. Dá se nastavit alarm na nastavenou spodní nebo horní hranici. A to je vše, nic takovýho jako nastavení nulové výšky podle místa kde se nacházím jsem ale nenašel. Třeba je to v novém nedávném fw nebo to teprve dodělají, já mám fw z loni, i když už tenkrát mi tam v menu přibyla ta kolonka, kde se nastavuje tlak vzduchu. Takže si prozatím budu před startem pamatovat aktuální nadmořskou výšku. S tímhle paraglidingem v bezvětří je dost času koukat na displej vysílače, tak budu sledovat jestli to neukazuje kraviny.
martin z

#308 Příspěvek od martin z »

No prosím, ty lidi jsou snad úplně blbý? Kde píše HK jediný slovo o variu?? :roll:

http://www.rc-levneji.cz/prijimace-a-pr ... de-sensor/
martin z

#309 Příspěvek od martin z »

Tak ověřeno v letu, výškoměr funguje asi slušně, jen to vynulování na zemi chybí, pamatovat si že jsem odstartoval ve výšce 555m, teď jsem s paraglidingem v 618m, tedy 618 mínus 555, tak tohle je fakt otravný..
automet

#310 Příspěvek od automet »

Ja som myslel že to bude fungovať ako klasický výškomer, teda zapnem vysielačku, mám nulu a nastúpam, na displeji zistím že som 300 m nad terénom /teda žiadna nadmorská výška/....
"ako ten výškomer vie, v akej výške štartujem, keď nemá GPS?
Veď on môže vedieť akurát "rozdiel tlaku" a teda ak mu nastavím tlak pre 0 metrov nad morom, tak by mal merať od nuly, či nie?
Uvidím, keď mi dorazí, potom otestujem.
Ale ak to funguje IBA TAK, ako píšeš, potom je to pekne na hovno.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#311 Příspěvek od lubo1 »

automet píše:Ja som myslel že to bude fungovať ako klasický výškomer, teda zapnem vysielačku, mám nulu a nastúpam, na displeji zistím že som 300 m nad terénom /teda žiadna nadmorská výška/....
"ako ten výškomer vie, v akej výške štartujem, keď nemá GPS?
Veď on môže vedieť akurát "rozdiel tlaku" a teda ak mu nastavím tlak pre 0 metrov nad morom, tak by mal merať od nuly, či nie?
Uvidím, keď mi dorazí, potom otestujem.
Ale ak to funguje IBA TAK, ako píšeš, potom je to pekne na hovno.

Nazdar....
Každý výškomer ti posiela "len" informáciu o tlaku vzduchu..... Ostatné je záležitosť softu vo vysielači.....
Ak je ten výškomer dosť citlivý a presný - môže z toho vysielač počítať vario - zmena výšky za čas....
Preto som sa podivoval, že cena výškomeru je rovnaká, ako som dal ja za samotný snímač tlaku....
Ak s mení počasie, potom za letu môže výška driftovať aj o niekoľko metrov.... poprípade ak je zle urobená tepelná kompenzácia - výška tak isto driftuje....
U mňa v Taranise je reset výšky automatický, ale v predošlom FW v rádio som musel nulovať ručne....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
automet

#312 Příspěvek od automet »

Nazdar, to čo si písal, to mi je jasné.
Preto sa mi nezdá, aby výškomer počítal nadmorskú výšku.
Zrejme bude v softe nejaká "tabuľka tlakov" a preto ak kolega vyššie zadal tlak, tak mu počítal "akože" od nadmorskej výšky.
martin z

#313 Příspěvek od martin z »

Příště zkusím lítat s variantou kdy ve vysílači nastavím tlak tak nízký aby z toho byla nulová výška. Ale tipuju, že takhle to ošidit nebude to pravé a bude to to méně přesné.
automet

#314 Příspěvek od automet »

presne by to bolo, problem je, ze to nebude ASI fungovat. uz sme to s kolegom rozobralu po telefone.
Tam je hlavny problem, ze vyskomer posiela iba nejake data, s ktorymi soft vo vysielaci nevie co spravit, tak ich zobrazuje "surove, neupravene". ked vysla i10, tak este ziaden vyskomer nebol.
jedine cakat na aktualizaciu fw i10.
martin z

#315 Příspěvek od martin z »

Takže jsem vyzkoušel variantu lítání s výškoměrem kdy jsem si na zemi nastavil ve vysílači tlak tak nízko, aby to ukazovalo 0 metrů. Nějak to funguje, ve výšce 80 - 100 metrů bych tomu i věřil (výš jsem s paraglidingem nebyl), ale při nadzemním průletu ve výšce cca 5-6 metrů to ukazovalo 12 metrů a to už byl rozdíl dost do očí bijící. Pokud to člověk bude brát jako orientační měřítko jak je asi s modelem vysoko tak ok, ten rozdílný údaj o výšce 5 nebo 12 metrů je vlastně irelevantní, když se to tak vezme, tak nevím k čemu by ta přesnost pár metrů nad zemí byla dobrá, je to přece výškoměr a né nízkoměr, navíc sranda čidlo za pár doláčů :lol:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“