Telemetrie FUTABA

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Telemetrie FUTABA

#301 Příspěvek od JMalik »

pdp7 píše:Proč předtím tvrdili že rádio půjde upravit na zobrazování telemetrických dat přímo na interním displeji.............

To tvrdil kdo?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
LV
Kontaktovat uživatele:

#302 Příspěvek od LV »

JMalik píše:
pdp7 píše:Proč předtím tvrdili že rádio půjde upravit na zobrazování telemetrických dat přímo na interním displeji.............

To tvrdil kdo?

No predsa JPP
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
pdp7
Kontaktovat uživatele:

#303 Příspěvek od pdp7 »

JMalik píše:

To tvrdil kdo?

Zaměstnanci futaby, aspoň tak to popisuje TomasC viz. první příspěvek, druhá stránka, Měl jsem zato že admin by si to nevymýšlel.
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
zdzd

#304 Příspěvek od zdzd »

Odkud? Z Futaby?
LV
Kontaktovat uživatele:

#305 Příspěvek od LV »

pdp7 píše:
Zaměstnanci futaby, aspoň tak to popisuje TomasC viz. první příspěvek, druhá stránka, Měl jsem zato že admin by si to nevymýšlel.

Viem o tom že bol Tomáš v Amerike, ale že by tam boli aj Japonci z Fujtaby? Alebo že by prišli do Norimberku?
www.elektromodely.sk
Drondys

#306 Příspěvek od Drondys »

pdp7 píše:Zaměstnanci futaby, aspoň tak to popisuje TomasC viz. první příspěvek, druhá stránka, Měl jsem zato že admin by si to nevymýšlel.

V prvním příspěvku na druhé stránce této diskuse píše TomasC následující.

TomasC píše:...když začali být moje dotazy „dotěrné“, tak jsem byl přehozen na technického člověka u Robbe, který má tyto věci na starosti. Sedli jsme si a mnohé jsem se dozvěděl...

Z čehož vyplývá, že nešlo o zaměstnance Futaby, ale Robbe. Už nejednou se na tomto serveru upozorňovalo na to, že to není zcela totéž. Zaměstnanci od Robbe občas prezentují některé touhy a představy Robbe skoro jako hotovu věc, která však v reálu nemusí být realizována. :wink:
zdzd

#307 Příspěvek od zdzd »

pdp7 píše:

Abychom to uvedli na pravou míru, tak citace relevantních údajů:

"Tak telemetrie Futaby byla něco na co jsem se do Norimberku těšil. Předjednal jsem si povídání s obchodníkem a lecos se i dozvěděl. Nakonec to skončilo tak, že když začali být moje dotazy „dotěrné“, tak jsem byl přehozen na technického člověka u Robbe,

Jak to bude s připojením. Futaba má nyní tři vysílací systémy. FASST, FASSTEST a FHSS. Nejsou vzájemně kompatibilní. Kromě FASST a FASSTEST, kde to půjde, ale telemetrie jen na FASSEST.

Co jsem vyrozuměl, tak v okamžiku kdy vyjde FASSTEST, tak bude nová vysílačka. FX 18 (asi). FX18 bude mít duální modul FASSTEST a FHSS. FX18 bude mít plnou podporu a data bude vidět na vysílači. Totéž by se mělo podařit změnou FW v rádiu FX20. A to je VŠE.
Všechny nově vyrobená radia budou již FASSTEST podporovat a to i snad stávajících typů, kde dojde k úpravám HW.
"
coro

#308 Příspěvek od coro »

Pokiaľ viem tak FX-20 je zapultená T8FG a majú spoločný aj firmware, nie?
Takže hrubým by som dal to FX-20 a tie reči okolo nie.
Aj keď podľa mňa bolo jasné že na telemetriu by musel byť VF modul čo vie aj príjmať..

To že externý príjmač telemetrie sa mnohým neráta, cekom chápem,
ale podľa mňa to nie je vôbec tak zlé ako samostatný vysielač telemetrie, čo sa mi zdá že majú nietoré menej domyslené značky..
t.j. vysielač na rovnakom pásme ako príjmač v modeli, ktorý si vysiela kedy chce a neberie ohľad na to že príjmač sa zrovna snaží "započuť" tichučký signál vzdialeného vysielača. Lebo ak je vysielanie separátne, tak to už tam môže hocikto strčiť úplne hocičo, od Quanum cez Frsky až po RSAT od Jeti a ako krabičku použiť príslušnú krabičku.
Naproti tomu príjmač s telemetriou, si to uriadi ako potrebuje a nemá problém že by sa rušil sám seba, ešte aj vysielanie vie nasmerovať do anténky na ktorej má najlepší signál čiže je lepšia aj na to. Koľko a akých krabičiek to počúva, nie je podstatné, nech ich je hocikoľko - tá najmenšia môže visieť na krku a rozprávať do sluchátka a ani nemusí mať displej
kuro99

#309 Příspěvek od kuro99 »

Externí proudový senzor časem. Nebo ihned s S-BUS regulátory Roxy.

Vies mi dat blizsie info ? Ktore ESC, kedy a v akej cene budu zvladat ten SBUS link ?

dik moc
TDR + NEO
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#310 Příspěvek od TomasC »

Ohledně předpokladů se je třeba podívat na datum, kdy jsem to psal: pát 04.02.2011 14:49. Od té doby uběhnul rok než se telemetrie objevila a co já vím, tak se stále nedá telemetry box objednat.

Wifi box bere z vysílačky (učitel-žák) jen napájení a přeposílá data dál.
Telemetry box data jen zobrazuje.
kf

#311 Příspěvek od kf »

Budu asi za blbce, ale nedá mi to se nezeptat. Když si dojdu koupit nejnovější soupravu " T8FG s telemetrií " tak ten 14ti kanálový vysílač s nejnovějším softem není schopen ty data přijímat a zobrazovat ? Budu muset dokupovat další krabičky, abych se dozvěděl nějaké hodnoty ( napětí přijímače a pohonných aku ) ?
Dík
zdzd

#312 Příspěvek od zdzd »

kf píše:Budu asi za blbce, ale nedá mi to se nezeptat. Když si dojdu koupit nejnovější soupravu " T8FG s telemetrií " tak ten 14ti kanálový vysílač s nejnovějším softem není schopen ty data přijímat a zobrazovat ? Budu muset dokupovat další krabičky, abych se dozvěděl nějaké hodnoty ( napětí přijímače a pohonných aku ) ?
Dík

Na nejnovější vysílač ti nějak vypadla jednička...
LV
Kontaktovat uživatele:

#313 Příspěvek od LV »

kf píše:Budu asi za blbce, ale nedá mi to se nezeptat. Když si dojdu koupit nejnovější soupravu " T8FG s telemetrií " tak ten 14ti kanálový vysílač s nejnovějším softem není schopen ty data přijímat a zobrazovat ? Budu muset dokupovat další krabičky, abych se dozvěděl nějaké hodnoty ( napětí přijímače a pohonných aku ) ?
Dík

T8FG v dnesnej podobe nebude mat nikdy telemetriu
www.elektromodely.sk
kf

#314 Příspěvek od kf »

Tak dík, půjdu asi do něčeho jinýho, ten vysílač s tou jedničkou navíc má taky navíc nějaký cifry v ceně a to je nad moje momentální finanční síly.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#315 Příspěvek od koulinek »

LV píše:T8FG v dnesnej podobe nebude mat nikdy telemetriu

To není tak úplně přesné, akorát nebude telemetrické data zobrazovat na display TX (coz myslim ani neni nejvhodnejsi reseni u radii co maji display "dole") ale de pripojit s Wi-Fi Boxem nebo externím telemetry boxem a zobrazovat tam (upevněno "nahoře" na rádiu a přehlednější) Toť můj názor.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“