Zoolx píše:Tak jsem za včerejší večer přelouskal toto vlákno a děkuji všem jeho přispěvovatelům za mnohé pro mne přínosné informace
...Když má doplňující ruční kamera (Panasonic HC-V770) nejde přepnout na NTSC normu a budu tedy natáčet do 50p, mohu pak tento převést bez ztráty do 30p? (předpokládám se vyhodí 2/5 snímků)....
Jde mi o to, že zde píšete, že je pro export na YT ideální 30fps a proto bych P4 točil 4K/30, GoPro 3B+ FHD 60 na medium a z kamery bych to pak z FHD 50p zredukoval na FHD 30p. Lze takto?...
Dále bych se rád zeptal, zda je lepší využít u té kamery schopnost točit to AVHCD (kromě jiných předností může oproti MP4 nahrávat i 5.1 zvuk - což je dost výrazně znát), nebo do MP4....
Zdenku, jestli jsi koukal na náš dokument "
Go Africa 2013", tak pro informaci, většina záběrů byla točena FHD kamerou
Canon Legria HF M41 (byť už je letitá, má výbornou a nezkreslující optickou stabilizaci), v režimu PF25 (tzn. 1080p25, progressive), také v AVCHD kontejneru. Toto nastavení se správným postprocesem má dost blízko správnému "
cinema looku".
K tomu jsme točili s GP3 B.E. letecke zabery z Ptaaka 1 (P1 the Original), s nast. 1080p/48fps, z cehoz jsem obvykle v postprocesu dělal
slowmotion s vyslednym fps 24fps, postproces nastaveny na 25fps to v pohodě dopočetl. Pěkně to je vidět např. v
poslední 13. epizodě (střihal jsem ji naposledy), kde se záběry střídají bez potíží, jen to chce ukočírovat správné barevné gradování... Měli jsme i cenné FHD záběry z Galaxy S4 (např. z kokpitu Cessny při přeletu do delty Okavango), ty ale bohuzel ukradla poušť Namib

Na Y.T. obvykle FHD video uploaduji v 1080p/25fps, ideální nastavení pro Y.T. bez dalších jeho rerenderingů je popsáno v tomto vláknu v dřívějších příspěvcích. Nemyslím, že by nějak preferovali 30fps, byť je to primárně US server...
Dnes už GP nebo P4 nastavuji 60 resp. 30fps, ale HD ručka pořád točí do PF25.
Ty máš již novější ručku s 50p, takže bych P4 nebo GP kameru asi nastavil na shodnější formát, tj. 50 resp. 25 (4K), určitě to bude spolu lépe koexistovat