Výběr 3D tiskárny - větší objemy

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Zpráva
Autor
Zenair

Re: Výběr 3D tiskárny - větší objemy

#31 Příspěvek od Zenair »

Tomáš byl rychlejší :)
Opravdu to jde, ale já si troufl vždy jen na dva objekty, víc jsem sekvenčně netiskl....
kope
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od kope »

Jak psal Tomáš - po objektech/sekvenčně to jde. Bambule dokonce upozorní, že je něco špatně. Takhle to sekvenčně nevytisknu
obrazek.png
Když objekty na desce trochu porovnám, tak už je spokojená a nechá mě tisknout sekvenčně
obrazek.png
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Zenair

#33 Příspěvek od Zenair »

Ano, na Bambuli to jde bez problému a dá se na podložku poskládat více sekvenčních tisků. Jen člověk musí trochu přemýšlet, když si deaktivuje výškový limit, což je pro řadu tisků potřeba. Tam by šlo pak narazit, přeneseně i doslova :)
S starou MK3 od Průši (jak zmiňoval Libor), to trochu problém byl, ale také se dalo sekvenčně tisknout.
kope
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od kope »

Aha, tak to jsem špatně pochopil. Jak jsem viděl o kousek výš přísěvek o p2s, tak jsem myslel, že je řeč o bambulabce. Moje chyba
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
zdzd

#35 Příspěvek od zdzd »

Zenair píše: stř 26.11.2025 11:14 Ano, na Bambuli to jde bez problému a dá se na podložku poskládat více sekvenčních tisků. Jen člověk musí trochu přemýšlet, když si deaktivuje výškový limit, což je pro řadu tisků potřeba. Tam by šlo pak narazit, přeneseně i doslova :)
S starou MK3 od Průši (jak zmiňoval Libor), to trochu problém byl, ale také se dalo sekvenčně tisknout.
S MK problém nebyl, pokud se vypnuly limity a člověk si to pěkně seskládal sám.

K tomu jsem udělal tohle

https://www.printables.com/model/826278 ... projection
https://www.printables.com/model/106350 ... 4s-project

Stejný princip lze použít pro jakoukoliv tiskárnu. Udělat model extruderu a sekvenční tisky si tím ve sliceru obejet pro kontrolu.
tomashr

#36 Příspěvek od tomashr »

warhawk píše: ned 16.11.2025 13:53 Zrovna se doprodava p1s. Ta cena je tak dobrá, že bych p2s asi neuvažoval.
Vím že reaguji s docela dlouhou prodlevou, ale upřímně za mne je tahle rada hodně z problematická :-(
P1S je sice pořád dobrá tiskárna, ale P2S je upgrade docela zásadní - počínaje novým AMS2pro přes lepší a snadno měnitelné trysky (jsou identické s dražší H2D), k tomu ale navíc řada drobných doladění věcí, které u P1S ukázala praxe. Například je i lepší chlazení a vyhřívání komory, tisková plocha je využitelná bez omezení (u P1S je s okrajem problém kvůli řezačce), vzadu je lepší filament buffer, i displej je příjemný. Prostě to je takové "P1S nové generace" a určitě bych dnes šel do P2S, ta sleva u P1S mi zas tak zázračná nepřijde.
Za mne má koupě nové P1S v současnosti smysl asi hlavně pro "velkotiskaře", kteří již P1S mají a je logické mít ve farmě stejné tiskárny, pro nového uživatele mi ale P2S přijde jako jasná volba.
Něco jiného by byla P1S z druhé ruky za ještě nižší cenu, to by leckomu mohlo posloužit dobře.
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od warhawk »

To jsou Tomáši všechno relevantní poznámky, ale je vždy otázkou, jaké má člověk preference.
Že P2S je lepší, o tom žádná, ale tchán kupoval na mé doporučení P1S, tehdy snad byla za 349 Euro a P2S stála podstatně více (je možné, že byla za 599? Teď je levnější). AMS jednotku jsme ani jeden nechtěli. Výměna trysky je opravdu horší, ale popravdě jsem ji neměnil ani u A1 mini, přestože jsem je měl (0.2 a 0.6).

Jsme oba spokojení. Navíc je P1S ověřená časem a já jsem se také obával, jaké FW featury tam BBL přidalo, aby nešlo použít ten můj trik bez cloudu. (nemyslím tím LAN mode, ale úplně provoz tiskárny bez jakéhokoliv požehnání BBL).

Prostě jsem z důvodů jednoduchosti tchánovi doporučil stejný systém, jaký mám ověřený a funkční. Jeho jedinou motivací pro novou tiskárnu byla větší tisková plocha a pak částečně "budka".

Kdybych to měl teď řešit znovu já, tak za současných 389 vs 519 Euro bych šel také do P2S
tomashr

#38 Příspěvek od tomashr »

No v podstatě přesně zapadáš do mé definice "tiskové farmy s výhodou jednotného vybavení", jen ji máš rozprostřenou po rodině :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jinak jeden postřeh k AMS - já si upřímně už moc neumím představit, že bych ho neměl, ale kupodivu to má jen okrajovou souvislost s barevným tiskem. Ono je upřímně AMS na vyloženěbarevný tisk pěkná blbost - pomalé a děsný odpad, tady to prostě chce multittool, což se postupně řeší - INDX, Snapmaker U1.
V čem je ale AMS děsně příjemné je to, že to je prostě esteticky slušně provedený zásobník na několik nejčastěji užívaných filamentů, u nové verze navíc s možností sušení, ale i staré je s pár zásobníky na silikagel drží v suchu... Takže prostě zapnu a tisknu aniž by na cokoli sahal, je to vyloženě návykové a člověk to ocení docela dost i v případě, že jsou jednotlivé tisky ryze jednobarevné.
Za tu cenu u Bambu v combu to podle mne stojí, ale jen opakuji, že největší přínos vidím trochu jinde než u těch v reklamě omílaných barvičkách. Kdyby pro mne byly barvy prioritou, tak naopak dnes už o Bambu vůbec nebudu přemýšlet a budu koukat po Snapmakeru anebo Průšovi s INDX...
Zenair

#39 Příspěvek od Zenair »

Ten postřeh k AMS mohu jen podepsat, tedy na základě cca měsíční zkušenosti s combo H2S.
Popsané věci sedí a možnost sušení do 65 stupňů je také fajn. Jo a kapsy na silicagel do AMS jsem tisknul hned druhý den, co jsem H2S pořídil.
Jedny vícebarevné tisky jsou ale fajn - ty černobílé zimní obrázky tištěné vrstvou 0,08 s jednou výměnou filamentu. Na vánoce to mělo úspěch. :)
AMS je fakt dobrý pomocník, jen vede trochu k pohodlnosti. Jen FLEX radši tisknu mimo, u toho je potřeba, aby k extruderu šel opravdu hladce...
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“