Nový větroň 2-3m
Re: Nový větroň 2-3m
Já jsem dnes koukal na Reichardácký stránky a bud jsem blbě hledal, nebo svoje modely už vubec nevyrábí.
Já mám od Reicharda Nimbuse 3,6 m, jeden čas jsem s nim létal hodně, ale poslední dobou ho vytáhnu jen občas a docela rád bych na něj sehnal jinej trup— trochu víc pohledově maketovej, respektive použil z něho pouze ty křídla.
Já mám od Reicharda Nimbuse 3,6 m, jeden čas jsem s nim létal hodně, ale poslední dobou ho vytáhnu jen občas a docela rád bych na něj sehnal jinej trup— trochu víc pohledově maketovej, respektive použil z něho pouze ty křídla.
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Reichard ukončil výrobu tuším loni na jaře. Vše je pryč...
Prodejna funguje, ale je přestěhována do míst, kde původně byla výroba.
Prodejna funguje, ale je přestěhována do míst, kde původně byla výroba.
-
HONZIK 22
Ano nevyrabi se uz zadne modely Reichard.
Prave proto pisu ,ze za ne neni nahrada.
Prave proto pisu ,ze za ne neni nahrada.
Tak to je škoda, ale je mi jasný, že dnes už to asi s prodejností klasických nehračkoidních pouze sportovních, nesoutěžních modelu nebude žádná sláva.
Ono je to vidět i třeba v prodejně pecka, jak se sortiment pozvolna přesouvá k plastikovému modelářství.
Ono je to vidět i třeba v prodejně pecka, jak se sortiment pozvolna přesouvá k plastikovému modelářství.
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Létají tady tipy na docela široké spektrum modelů. Jen pro pořádek velikostní kategorie:
- 0.6 kg Django
- 1.5 kg P13, Concept
- 2.5 kg Lentus
- 0.6 kg Django
- 1.5 kg P13, Concept
- 2.5 kg Lentus
Libor
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych připomněl https://www.topmodelcz.cz/ (už to tu padlo), má solidně vyrobené a létající stavebnice.
Libor
Mám od Topmodel elvětroň Elite (3m), lítá moc pěkně, jen jsem litoval, že jsem nekoupil nepotaženou verzi. Na modelu bylo dost nepřesností a chyb, které se špatně opravovaly.
Mám dojem, že došlo ke generační výměně ve vedení a trochu se to projevuje. Ale možná jsem měl jen smůlu.
Mám dojem, že došlo ke generační výměně ve vedení a trochu se to projevuje. Ale možná jsem měl jen smůlu.
Mám od nich Agamu 2,3m, objednal sem potaženou, na první pohled pěkně udělaný, ale taky sem tam musel něco doladit. Jinak zatím velká spokojenost.Ivoš píše: sob 28.06.2025 7:25 Mám od Topmodel elvětroň Elite (3m), lítá moc pěkně, jen jsem litoval, že jsem nekoupil nepotaženou verzi. Na modelu bylo dost nepřesností a chyb, které se špatně opravovaly.
http://mara126.rajce.idnes.cz/
-
HONZIK 22
Je tam z ceho vybirat. Ja tam chodim sosat udaje. Maji pekne vypocitane pohony i osazeni a jelikoz se vzdycky najde obdoba meho modelu strcim tam co doporucuji oni/parametricky.
Je videt ,ze s jejich modely ,nez je daji na trh nekdo letal. Sedi jim to dokonale.
Agama je pohledove skvely model a co je pekne i dobre leta.
Jedine co mi na jejich modelech vadi jsou nabezne hrany z uhliku/ne u vsech.Je to strasne haklive.
Ja byl kdysi zamilovany do jejich Adriany. Vymysleli ji pro Francouze do nejake jejich kategorie ,,rychle nahoru,pak bez motoru plachteni a pak rychle dolu.
Ten model se dost vymyka beznym. Treba laminatove konce kridel a stihlost kridel,pevnost kridel...pevnost trupu atd. Do dneska jsem ho neobjednal ,ale cucim na nej furt.
zda se mi,ze je na nem hodne prace i materialu ,tedy cena vubec neurazi. A navic ja si nikdy nic podobneho sam nepostavim .
Kdyz z jejich nabidky zmizi,budu nastvany ,ze jsem ho neoblednal ,neb to byla raritka.
Neznam vubec nikoho ,kdo by ho mel.
Na zahranicnich servrech pisou:
,,ADRIANA je vysoce výkonný termický kluzák, který splňuje nejvyšší nároky. Jeho nízká hmotnost vede k dechberoucím termickým vlastnostem a pomalým letovým vlastnostem, kterých by jinak dosáhly pouze celolaminátové modely. S LiPo články s kapacitou 2000-3200 mAh jsou možné „nekonečné“ lety.
No ale ver jim ,ze jo.
Je videt ,ze s jejich modely ,nez je daji na trh nekdo letal. Sedi jim to dokonale.
Agama je pohledove skvely model a co je pekne i dobre leta.
Jedine co mi na jejich modelech vadi jsou nabezne hrany z uhliku/ne u vsech.Je to strasne haklive.
Ja byl kdysi zamilovany do jejich Adriany. Vymysleli ji pro Francouze do nejake jejich kategorie ,,rychle nahoru,pak bez motoru plachteni a pak rychle dolu.
Ten model se dost vymyka beznym. Treba laminatove konce kridel a stihlost kridel,pevnost kridel...pevnost trupu atd. Do dneska jsem ho neobjednal ,ale cucim na nej furt.
Kdyz z jejich nabidky zmizi,budu nastvany ,ze jsem ho neoblednal ,neb to byla raritka.
Na zahranicnich servrech pisou:
,,ADRIANA je vysoce výkonný termický kluzák, který splňuje nejvyšší nároky. Jeho nízká hmotnost vede k dechberoucím termickým vlastnostem a pomalým letovým vlastnostem, kterých by jinak dosáhly pouze celolaminátové modely. S LiPo články s kapacitou 2000-3200 mAh jsou možné „nekonečné“ lety.
No ale ver jim ,ze jo.
Naposledy upravil(a) HONZIK 22 dne sob 28.06.2025 19:26, celkem upraveno 1 x.
Topmodel má pěkný a dostatečný výběr za fajn ceny. Mám od nich už několik roků Prelude 2,5m a lítá pohodu. Výkonově naprosto dostatečný na 3s 2700mAh, kdy ve třech stovkách jsem za pár vteřin. Když se chytne termika, tak není problém několik desítek minut a jde bez sebemenšího zaváhání do stratosféry 
Naposledy upravil(a) DXS dne ned 29.06.2025 0:10, celkem upraveno 1 x.
Tak už se mi to víc vyjasňuje. Potřebuji něco s čím nebude žádná práce, zalétat si ve volné chvilce po celodenní práci. Tj. zacvaknout křídla, vložit baterku a hodit.
Měl jsem velkého Pike Superior a to už je macek, zašroubovat střed, nasadit uši a zajistit je páskou. A vždy najít velkou plochu.
Takže mému cíli se nejvíc blíží Django, sice lehouš, ale využití bude častější, létání většinou večer kolem baráku, navíc kopcovitý terén.
Měl jsem velkého Pike Superior a to už je macek, zašroubovat střed, nasadit uši a zajistit je páskou. A vždy najít velkou plochu.
Takže mému cíli se nejvíc blíží Django, sice lehouš, ale využití bude častější, létání většinou večer kolem baráku, navíc kopcovitý terén.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
...TADY BYL TEXT, který jsem já pitomec nějak umazal...
fóru.
ALE
počítej s tím, že udělat Django správně tak, jak jej výrobce zamýšlel a jak to dává smysl, leze do peněz.
V prvé řadě není velký finanční rozdíl mezi verzi ve skle a verzi v uhlíku. Verze v uhlíku je pak trochu odolnější proti poškrábání. Tyhle vaukovky jsou prostě citlivé. Já s tím budu lítat na posečeném letišti, ale na nějakou divokou louku bych to nenesl. Koupit Django bez doporučených obalů je také blbost. Takže připočítej obaly (dělá je chráněná dílna, za mě super).
Druhá věc je elektronika. Křídla jsou žiletka, takže se tam nevejde kdejaké servo. Potřebuješ serva, která jsou plochá a současně velmi silná protože kormidla jsou velké placky. Navíc musí přesně středit a být teplotně stabilní. Bla bla bla..., přečti si moje příspěvky v tématu Django. Za serva jsem dal tolik jako za model...
K tomu doporučený motor, regl s BEC který zvládne ta silná serva, kužel s vrtulí co stojí jak Plzeň u Popů apod.
Django je dle mého názoru termický speciál, nikoliv však univerzál. Já mám ještě MiniCorado a proto jsem šel vyloženě za lehoušem.
Co třeba ION?
https://www.lindinger.at/en/AIRPLANES/M ... GS/9711003
http://shop.jpmodels.net/product-en/mod ... ration/566
(Ikdyž teď jsem zmatený, kdo dělá co, protože jeden ION je český a druhý od Rudiho)
fóru.
ALE
počítej s tím, že udělat Django správně tak, jak jej výrobce zamýšlel a jak to dává smysl, leze do peněz.
V prvé řadě není velký finanční rozdíl mezi verzi ve skle a verzi v uhlíku. Verze v uhlíku je pak trochu odolnější proti poškrábání. Tyhle vaukovky jsou prostě citlivé. Já s tím budu lítat na posečeném letišti, ale na nějakou divokou louku bych to nenesl. Koupit Django bez doporučených obalů je také blbost. Takže připočítej obaly (dělá je chráněná dílna, za mě super).
Druhá věc je elektronika. Křídla jsou žiletka, takže se tam nevejde kdejaké servo. Potřebuješ serva, která jsou plochá a současně velmi silná protože kormidla jsou velké placky. Navíc musí přesně středit a být teplotně stabilní. Bla bla bla..., přečti si moje příspěvky v tématu Django. Za serva jsem dal tolik jako za model...
K tomu doporučený motor, regl s BEC který zvládne ta silná serva, kužel s vrtulí co stojí jak Plzeň u Popů apod.
Django je dle mého názoru termický speciál, nikoliv však univerzál. Já mám ještě MiniCorado a proto jsem šel vyloženě za lehoušem.
Co třeba ION?
https://www.lindinger.at/en/AIRPLANES/M ... GS/9711003
http://shop.jpmodels.net/product-en/mod ... ration/566
(Ikdyž teď jsem zmatený, kdo dělá co, protože jeden ION je český a druhý od Rudiho)
Naposledy upravil(a) warhawk dne pon 30.06.2025 19:43, celkem upraveno 1 x.
Ion je spíš sportovní motorák s kterym si zalétáš dobře i na Raný aniž by se rozložil. Na louku za barák po práci s židličkou a lahváčem do podvečerniho klidu ero na prd.
Pokud to django neni o moc dražší s uhlikovym potahem,django teda nemám, ale moje zkušenost že uhlikový potah je oproti sklu teda sakra odolnější na nějaký promáčkliny hlavně co se týče manipulace s modelem. Co se týče tý výbavy, nooo asi jak kdo to proživá, já bych tam v poho použil serva co budou trochu vystupovat z potahu. Asi nejspíš obyč corony 939.
https://www.bighobby.cz/analogove-servo ... zDEALw_wcB
Pokud to django neni o moc dražší s uhlikovym potahem,django teda nemám, ale moje zkušenost že uhlikový potah je oproti sklu teda sakra odolnější na nějaký promáčkliny hlavně co se týče manipulace s modelem. Co se týče tý výbavy, nooo asi jak kdo to proživá, já bych tam v poho použil serva co budou trochu vystupovat z potahu. Asi nejspíš obyč corony 939.
https://www.bighobby.cz/analogove-servo ... zDEALw_wcB