Torzní pružina na sklopné vrtuli

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zpráva
Autor
pecold
Kontaktovat uživatele:

Re: Torzní pružina na sklopné vrtuli

#31 Příspěvek od pecold »

Pro spolehlivé sklopení vrtule mám nalepenou gumičku, myslím 4x1, u kořene listu kapkou vtěřiňáku. Není to z mé hlavy, někde jsem to viděl, ale zatím drží druhou sezónu a nic není vidět. P.
Přílohy
IMG_20230805_125729.jpg
IMG_20230805_125613.jpg
stafr

#32 Příspěvek od stafr »

jyrry píše:A bylo by tu (či jinde) k vidění?

Pokud chceš vidět upravené Red Eagle, tak si musíš počkat. Ač v důchodu, tak mám docela málo času. Podivné. Teď dodělávám po večerech ušákům dva Flop větroně. Teprve pak se doufám dostanu na rekonstrukci a úpravu starého Red Eagla. Už toho má dost za sebou po těch letech co ho mám.
stafr

#33 Příspěvek od stafr »

Nic ke chlubení

IMG_20230805_132449.jpg
MKfly

#34 Příspěvek od MKfly »

pecold píše:Pro spolehlivé sklopení vrtule mám nalepenou gumičku, myslím 4x1, u kořene listu kapkou vtěřiňáku. Není to z mé hlavy, někde jsem to viděl, ale zatím drží druhou sezónu a nic není vidět. P.

Tak to je moc dobrý nápad, dát tam tu gumičku tímhle způsobem by mě nenapadlo. Na větší vrtuli to určitě zkusím, na té mé malé pro to ale není místo. Ale je fajn že ty možnosti jak pomoct vrtuli ke sklopení tu jsou najednou hezky pohromadě a každý si může vybrat to své :-)
Přílohy
vrtule.jpg
Golfista

#35 Příspěvek od Golfista »

Na F5J jo používají v různých podobách téměř všichni. Sám mám gumičky úplně všude spousty let. Doporučuji.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“