Nové fórum - Letadla do 250g

Informace, plánky i stavební vlákna k modelům které mají vzletovou hmotnost nižší než 250g.
Pravidla fóra
Pro modely do 250g.
Zpráva
Autor
Steve

Re: Nové fórum - Letadla do 250g

#31 Příspěvek od Steve »

MPml píše:To snad ani nemůžeš myslet vážně - když Tonda v roce 1983 (!) lítal s tímto rádiákem
http://www.gasparin.cz/photo.php?foto=r ... ory_01.jpg
http://www.gasparin.cz/photo.php?foto=r ... ory_02.jpg
hmotnost cca 30g

Přemýšlel jsem, na co jsi odpovídal, tedy co a proč jsem vlastně psal 8)
A tak tedy - myslel jsem tím tedy, že psát o minimaketách mi v sekci makety nesedí. Tam se řeší větší věci. A občas nedocení ty malé...
Neboj, v minimaketách, resp. elektro pohonech jsem aktivní, s Tondou (ač je blízko) se občas, řídce potkáme. Ba, dokonce byl a vlastně zase je členem našeho klubu, takže průřez jeho činností je mi znám :wink: Těch věcí bylo...třeba Dynavert :wink:
Stejně tak obecně s tvorbou ŠG, to byl neuvěřitelný člověk, měl jsem tu čest se s ním několikrát potkat...
Z těch mikro RC machrů je fajn se potkat i s Robertem Cokem, například :wink:
Steve

#32 Příspěvek od Steve »

MPml píše:ještě rok 2003 a jako bonus jsou tam ty analogová lineární cívková serva
http://www.gasparin.cz/page.php?page=rc ... rob&lng=cz

Ty nemám, ale ty jednogramové placky někde mám :wink: Jen si vzpomenout na název :lol:
Bayeux
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Bayeux »

[quote="Steve"][/quote]
Asi myslíš TOKI RC-1 (později je dělali i němci pod označením ZEMi RC-1). Ale to nebyl krok správným směrem (životnost).
Jooo, o pidi RC bych asi mohl vyprávět a vzpomínat :-P
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS
Steve

#34 Příspěvek od Steve »

Bayeux píše:Asi myslíš TOKI RC-1 (později je dělali i němci pod označením ZEMi RC-1). Ale to nebyl krok správným směrem (životnost).
Jooo, o pidi RC bych asi mohl vyprávět a vzpomínat :-P

Jj, to je ono. Víš, že nebyly levné, zato nespolehlivé. Ale musel jsem je mít a zůstanou asi už v depozitu 8)
modelar22

#35 Příspěvek od modelar22 »

Zdravím som tu noví

Tiež idem týmto smerom teda 250g a som rád tomuto fóru. Mám pred dokončením el. vetroň o rozp. 1100mm a váha 250g . Klasická stavba baza papier , motor Kavan 2225 a aku Li-Po 7,4V/400mA , som stará škola.

Na otázku prečo 250g je moja odpoveď za záhradou mam lúku na ktorej lietam mnoho rokov .No ani z registráciou už tam lietať nemôžem ,lebo je v okruhu letiska .
Na modelárske letisko to mám cca 45km čo pre dôchodcu je dosť náročné . A preto je pre mňa rozumným riešením práve 250g.
Odpovědět

Zpět na „Letadla do 250g“