Říkejte mi Konor, model kategorie H
-
HONZIK 22
Re: Říkejte mi Konor, model kategorie H
Pěkné a pečlivě udělané letadla vždycky pěkně lítají. Jěštěm, že to dopadlo takto. 
Počasí a "situace" mi nahrává k tomu, abych víc stavěl. Ale už se těším až si půjdu zablbnout na letiště. Žlutý, (č. 3 z téhle řady) ještě čeká na zálet.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
V mezičase se věnuji přepravnímu obalu (krabici) pro 6 letadel (jenom 6, protože na 10 by to byla obluda). Budou v něm i uskladněné doma, aby se jim nic nestalo a neprášilo se na ně. Zároveň si nesmí překážet a musí jít vyndat kterékoli letadlo, bez přesouvání jiného. A to, při zachování co nejmenších rozměrů. Ale bezpečně a pohodlně. Není to prd... 
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
-
HONZIK 22
Tak o to.,že se to nepovede strach nemám. Tak jak jsi vymyslel tu přepravní krabičku na stavebnici KONORA a zaslal, vymyslis i tuto. Já bych ty titerky takto pečlivě do ni neulozil.Litalo by mi to už v ní. 
Jak jsem psal před několika dny. Model v termice snadno uletí. Netvrdím, že tohle nám jej vrátí, ale lepší než nic neudělat, když už mám ty samolepky.
Jee na kolikrát jsem si říkal snad někdo brkne a ono prd
na svoje modely lepím -Nálezce odměním a telefon z toho to odměním je červenou barvou. Tolika jsme jen zamával
a pak dlouhé noci čekal u telefonu. No jo ale když to srnu tak to je na tom to hezký, vlastníma rukama to postavím a ono to pak letí tak dobře až to uletí
MK Katoda Sokolov :-)
Tak, krabice je hotová, i tak je to obluda.
Sám pro sebe jsem se pustil do stavby opravdu velkého množství stejných letadel. Ale nakonec, proto, že je vlastně ani nemám kde uskladnit, jsem se rozhodl jejich počet omezit na 6. Je to dané tou krabicí, co jsem na ně dělal. Ale mám tady ještě několik předpřipravených modelů (téměř všechny díly).
Pokud by byl zájem dodělám je a připravím z nich stavebnice. Pokud máte zájem napište mi do soukromé zprávy a domluvíme se.
Další již pro komplikace co to přináší, dělat nejspíš nebudu.
Pokud by byl zájem dodělám je a připravím z nich stavebnice. Pokud máte zájem napište mi do soukromé zprávy a domluvíme se.
Další již pro komplikace co to přináší, dělat nejspíš nebudu.
Hele až začnou zase závody tak začnou mizet rychle já bych si ty díly nechal 
MK Katoda Sokolov :-)
Překroutit negativy, nebo pozitivy na křídle z torzní skříní je problém po jejím uzavření a tak jsem hledal řešení. Křídlo se staví skvěle na rovné desce, ale nemá žádné negativy. Lakování pro získání negativu nepomáhalo.
Ale potažení a lakování v přípravku s negativy na uších a pozitivem na střední části pomohlo. Přípravek musí být udělaný přesně na dané křídlo. U Konora je to jednodušší proto, že všechny co dělám, jsou identické. Vyrobil jsem proto přípravek ve kterém celé křídlo pevně přišpendlené potáhnu a bez sundání i nalakuji. Obě strany stejně. Překroucení není patrné po potažení první strany, ale až po potažení a nalakování obou stran. Po sundání mi tak zbývá jenom dodělat odtokovku a náběžku. To ale už nemá žádný vliv na překroucení a neovlivní ho.
Negativy drží i když křídlo létáním navlhne a pak zase uschne.
Ale potažení a lakování v přípravku s negativy na uších a pozitivem na střední části pomohlo. Přípravek musí být udělaný přesně na dané křídlo. U Konora je to jednodušší proto, že všechny co dělám, jsou identické. Vyrobil jsem proto přípravek ve kterém celé křídlo pevně přišpendlené potáhnu a bez sundání i nalakuji. Obě strany stejně. Překroucení není patrné po potažení první strany, ale až po potažení a nalakování obou stran. Po sundání mi tak zbývá jenom dodělat odtokovku a náběžku. To ale už nemá žádný vliv na překroucení a neovlivní ho.
Negativy drží i když křídlo létáním navlhne a pak zase uschne.
Mám velkou zásobu fólií solarfilm Lite. Myslel jsem, že budou perfektní na házedla. V něčem jsou. Vzhled a povrch i celkový dojem je brilantní. Ale ať jsem dělal vše co jsem uměl, nedokázal jsem udělat překroucení a udržet ho. Lakovaná kostra potažená papírem, nevypadá až tak hezky a profesionálně, ale drží požadovaný tvar.
Takže fólie je sice moc hezká ale částečně nevhodná. Její výhoda je hlavně v hmotnosti 18g/m a hladkém povrchu. Někde se to hodí víc, než hrubý papírový povrch. Křídla jsou měkčí a pružnější.
Takže fólie je sice moc hezká ale částečně nevhodná. Její výhoda je hlavně v hmotnosti 18g/m a hladkém povrchu. Někde se to hodí víc, než hrubý papírový povrch. Křídla jsou měkčí a pružnější.
Jenom mít tak víc rychlosti a síly v ruce.
Dnešní dopoledne (10.1.2020):
Dnešní dopoledne (10.1.2020):
-
HONZIK 22
Ta zelena je jakoby delana do snehu,pekne. Ten muj je jeste nepotazen. Od,folie jsem ustoupil a presel na vlies. A zkusim si alespon onu metodu disperzni a nesmrdici .
Trup a ocasky jen pretru zaponem.
Poz. S tezsim se i lepe haze.
Trup a ocasky jen pretru zaponem.
Poz. S tezsim se i lepe haze.
Uklízím na stole a po dokončení "posledního" Konora jsem si řekl, že všechny ostatní díly pošlu dál do světa.
Je to poslední možnost, víc jich neplánuji takhle dělat. Takže, pokud máte zájem o posledních 5 kompletních stavebnic, nebo nekompletních rozestavěných, ale zato rozdělaných dílů na cca 4-5 modelů. (původně díly pro vlastní stavbu), tak soukromou zprávou. U stavebnic je to jasné, obsahují vše potřebné.
U těch rozpracovaných je to asi takto: Trupy kompletně slepené, ale bez ocasek (nemám je). K tomu mám všechny žebra, odtokovky a balzu na torzky. Nic víc.
Takže až "uklidím" stůl, budu stavět jeden rest z minulosti a Konor bude lítat, ale nechystám se stavět další. Do okamžiku, než je všech 6 zoztřískám na letišti. 5 jich už lítá, jsou zalítané a doladěné. Jeden čeká na počasí a moji náladu jít ven.
Je to poslední možnost, víc jich neplánuji takhle dělat. Takže, pokud máte zájem o posledních 5 kompletních stavebnic, nebo nekompletních rozestavěných, ale zato rozdělaných dílů na cca 4-5 modelů. (původně díly pro vlastní stavbu), tak soukromou zprávou. U stavebnic je to jasné, obsahují vše potřebné.
U těch rozpracovaných je to asi takto: Trupy kompletně slepené, ale bez ocasek (nemám je). K tomu mám všechny žebra, odtokovky a balzu na torzky. Nic víc.
Takže až "uklidím" stůl, budu stavět jeden rest z minulosti a Konor bude lítat, ale nechystám se stavět další. Do okamžiku, než je všech 6 zoztřískám na letišti. 5 jich už lítá, jsou zalítané a doladěné. Jeden čeká na počasí a moji náladu jít ven.