FrSky Taranis X-lite

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Amper

Re: FrSky Taranis X-lite

#31 Příspěvek od Amper »

ono to muze byt pouzitelne i pro letadla - vytrimovat, pak to přendat do pevneho nastaveni a trim necham treba jen v jednom letovem modu. U beznych vysilacu je to asi jedno, prepinacu dost ale u Lite se to bude hodit dost hodne :-D
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
BoŠ

#32 Příspěvek od BoŠ »

Amper píše:ono to muze byt pouzitelne i pro letadla - vytrimovat, pak to přendat do pevneho nastaveni a trim necham treba jen v jednom letovem modu. U beznych vysilacu je to asi jedno, prepinacu dost ale u Lite se to bude hodit dost hodne :-D

Přesně tak!
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
okno
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od okno »

dalo by se zjistit jaky momentary switch z GME nebo GES by pasoval namisto maleho dvoupolohoveho?
Vim ze se da sehnat momentary modul, ale z nejakeho duvodu je ten momentary taky prtavy prepinac. chtel bych si to vymenit za momentary s dlouhou packou pro DLG.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od lubo1 »

okno píše:dalo by se zjistit jaky momentary switch z GME nebo GES by pasoval namisto maleho dvoupolohoveho?
Vim ze se da sehnat momentary modul, ale z nejakeho duvodu je ten momentary taky prtavy prepinac. chtel bych si to vymenit za momentary s dlouhou packou pro DLG.

Pokiaľ to nemusí byť za každú cenu z GME....
https://rcstudio.cz/cs/nahradni-dily/51 ... ouhy-.html
Ja som menil aj na Taranisovi, aj na Horusovi...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
okno
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od okno »

jsem si skoro jisty ze ty maji jiny rozmer
Lark

#36 Příspěvek od Lark »

Prolez jsem kde co, ale tyhle subminiaturní (pruměr závitu M5) jsem našel jenom s aretací.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od lubo1 »

Lark píše:Prolez jsem kde co, ale tyhle subminiaturní (pruměr závitu M5) jsem našel jenom s aretací.

No u tých z Taranisa je priemer 6mm
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Lark

#38 Příspěvek od Lark »

No já jsem to pochopil, že shání právě ten subminiaturní se závitem M5, s tělem 8x5mm. Ty běžné miniaturní se závitem M6 jsou běžně k sehnání ve všech možných variantách provedení i spínání a přepínání. To musí upřesnit okno. :D
okno
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od okno »

Shanim do X-lite, tim padem toho M5 spunta.

Ono je dost mozne, ze se vezme vrtacka a paralelne se pripaji dalsi spinac a vyvede vedle.
Louda

#40 Příspěvek od Louda »

Nevíte někdo jak je to s externím modulem , je ta šachta a elektrické připojení předurčeno jen pro ten FRSKY modul LR9M, anebo je to stále kompatibilní s externími moduly určenými pro vysílače Graupner jako ostatní Taranisy
Amper

#41 Příspěvek od Amper »

Louda píše:Nevíte někdo jak je to s externím modulem , je ta šachta a elektrické připojení předurčeno jen pro ten FRSKY modul LR9M, anebo je to stále kompatibilní s externími moduly určenými pro vysílače Graupner jako ostatní Taranisy

Sachta ma jiny rozmer a tvar takze rovnou to nejde. Signalove to problem neni, to je standard ale zatim neni zname kolik proudu ta sachta vydrzi. Vypada to ze jeden copterista uz si usmahnul lite diky pripojeni velkeho Crossfire modulu.

Cekam zda se RCStudio vyjadri ohledne zatizitelnosti, potreboval bych tam pripojit DSM-X abych se mohl zbavit velkeho Taranise :-D
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper

#42 Příspěvek od Amper »

jak je to s X-Lite a externi antenou ? Kdyz ji tam namontuju tak to musim nejak prepnout/prepne se samo, vysilaj obe nebo jak ?

Jde me o to ze tu mam 2.4 anteny od Jeti a DSM (klasicke kratke whipy) a premejslim jestli to ma nejaky vyznam je tam namontovat
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od RCStudio »

Stale cekam na zaslani schemat k xlite (nejak jsem to nehonil), je potreba si uvedomit, ze Xlite modul R9M lite ma max vysilani jen 100mW i kdyz mame u R9M i 500mW to me vede k predbeznemu zaveru, ze cesticky napajeni modulu, spinani atp mohou byt dimenzovany jen pro nizsi proudy...

V internim modulu je u verze RC4 vyber anteny.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Amper

#44 Příspěvek od Amper »

nasel jsem nejaky real fly test a rozdil me prisel prakticky neznatelny takze na to zatim hazu bobaka
sakulajda
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od sakulajda »

Ahoj,
dá se někde podívat co je na kterém pinu (celkem 8 pinů) v té zadní šachtě? Stále přemýšlím o bezdrát učitel/žák podobně jak je uvedeno zde https://www.rcmodelytt.sk/bezdrotove-spojenie-ucitel-ziak-pre-taranis/
Díky
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“