F-14 Tomcat 2x80mm EDF Freewing
Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Re: F-14 Tomcat 2x80mm EDF Freewing
Není zač. Ještě doplním. Mám ji přeloženou na půl. Natahuje se opravdu hodně. Tak ať neběháte přes celý letiště. 
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
mam tenci (cervena z HK) a je fakt ze se da natahnout uplne brutalne a tah je krasne plynulej. Tydle gumy jsou mnohem lepsi nez opletene
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
V téhle poloze to teď bude muset vydržet pár hodin než zaschne lepidlo (PorexCeys). Začíná to vypadat...
Se vlastně sešli tři kocouři ze čtyř v jednom pokoji
Se vlastně sešli tři kocouři ze čtyř v jednom pokoji
jyrry.webnode.cz
Vypadá to úžasně. Já ted vážil mého Miga a bez baterie to má 1150g s baterií Gens 4S 2700mAh to má 1430g
1300mm dlouhé
940mm rozpětí.
2x64FMS dmychadla
2x 40A Regulátory
Ted mám akorát trochu dilema, jestli tam nacpat ty baterie 2x ( s tím jsem tak nějak ze začátku počítal), ale zase stoupne váha.
Nebo udělat kompromis a koupit o něco větší baterii, ale ta už bude zase těžší.
Nevím kolik by vycházel čas s tou jednou baterkou.
Ach jo, to je život..
1300mm dlouhé
940mm rozpětí.
2x64FMS dmychadla
2x 40A Regulátory
Ted mám akorát trochu dilema, jestli tam nacpat ty baterie 2x ( s tím jsem tak nějak ze začátku počítal), ale zase stoupne váha.
Ach jo, to je život..
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
chrpos píše:............... jsem tak nějak ze začátku počítal), ale zase stoupne váha.
Ach jo, to je život..
Osobně radši volím kratší let. Protože větší baterka=větší hmotnost=větší krmení pohonu. (A víc trpí příďový podvozek)
Ground Penetration Tester
Já to mám bez podvozku, rád bych to házel. No ale asi to zkusím s jednou baterií a dám to na minutu letu a uvidí se.
Zkusím tu 2700mAh kolik to dá
Zkusím tu 2700mAh kolik to dá
To je pořádný kus materiálu. Já bych kvůli tomu musel asi kupovat nové auto 
Jyrry uz prokazal ze jeho schopnost nacpat hafo velkych modelu do hodne maleho auta je pomerne znacna 
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Tohle není tak hrozný; sklapnuto to má 96cm a to se mladýmu do Fabie kombi vejde, navíc je to kompaktní, nečumí z toho kromě směrovek už jinak nic 
jyrry.webnode.cz
Dokončili jsme montáž sklápěcího mechanizmu:
Provizorně napájeno, vše se hýbe jak má a svítí fakt jak ten vánoční stromeček:
Provizorně napájeno, vše se hýbe jak má a svítí fakt jak ten vánoční stromeček:
jyrry.webnode.cz
Zepředu vypadá docela naježeně, bojovně:
(podlahu jsem opravil ve PhotoPaintu, aby nebyly zase nějaké připomínky
)
Zatím dostal povolení přespat v obýváku, musí ale chudák ve stoje:
(podlahu jsem opravil ve PhotoPaintu, aby nebyly zase nějaké připomínky
Zatím dostal povolení přespat v obýváku, musí ale chudák ve stoje:
jyrry.webnode.cz
Zkusmo jsme to naložili jednou náplní do F7F, tedy 4x 3s 5000mAh. No, ani ne tak cihla jako řádný betonový překlad 
jyrry.webnode.cz
Na podlahu se vykašli, my koukáme na éro.
Mají to vážně hezky zpracované, to se musí nechat. Jen ta cena a ta doprava sem.
Mají to vážně hezky zpracované, to se musí nechat. Jen ta cena a ta doprava sem.
Tak zase jednou popojedem s kocourem Tomem 
K měření "statického" příkonu jsem použil sezonu létané aku do F7F, proud po ustálení byl lehce přes 80A:
Baterky se v F7F víceméně flákají při 8-10C, tady dostaly víc než jsou zvyklé/zlenivělé, proto jim kleslo napětí ale i tak byl příkon 850W z jednoho tříčlánku, tedy 1700W na motor. No sakra...
Dnes dorazily nové aku 4x 3s 5000mAh/30C tak po rozhýbání uvidíme. Dobré bude když půjdou (ty lepší) sady alternovat v F-14 i v F7F (máme teď 3 "letové sady", každá obnáší 4x 3s 5000mAh a hmotí 1600g).
Když už to bylo naložené, zvážil jsem to mincířem:
Když odečtu provizorní LiIon přijímačovky (je tam SBEC), jsme na 5,55kg. Hmmm...
No a nakonec proběhlo měření statického tahu:
Táhne to 3,5kg; no, viset nebudeme
K měření "statického" příkonu jsem použil sezonu létané aku do F7F, proud po ustálení byl lehce přes 80A:
Baterky se v F7F víceméně flákají při 8-10C, tady dostaly víc než jsou zvyklé/zlenivělé, proto jim kleslo napětí ale i tak byl příkon 850W z jednoho tříčlánku, tedy 1700W na motor. No sakra...
Dnes dorazily nové aku 4x 3s 5000mAh/30C tak po rozhýbání uvidíme. Dobré bude když půjdou (ty lepší) sady alternovat v F-14 i v F7F (máme teď 3 "letové sady", každá obnáší 4x 3s 5000mAh a hmotí 1600g).
Když už to bylo naložené, zvážil jsem to mincířem:
Když odečtu provizorní LiIon přijímačovky (je tam SBEC), jsme na 5,55kg. Hmmm...
No a nakonec proběhlo měření statického tahu:
Táhne to 3,5kg; no, viset nebudeme
jyrry.webnode.cz
Je to pěkný macíček. Jsem zvědav na zálet. Bude to asi chtít větší rozjezd, ale zase na videu to vyfrčí do luftu vcelku dobře.