Avenger TBF F-AZJA
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Re: Avenger TBF F-AZJA
Centroplán: celokompozit bez použití drahých forem. Jelikož jsem chtěl, aby povrch byl zvlněn jak u skutečného letadla v místě žeber a podélníků, nanesl jsem na sklo tmel a zbrousil do bochánků. Podobné ale detailnější postupy najdete na stránkách časopisu RC Modely. www.rcmodely.cz
Naposledy upravil(a) RCModely dne pon 17.07.2017 12:24, celkem upraveno 1 x.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Po naseparování jsem přestříkal barvou, nanesl a prosytil tkaninu 30g/m2, 1mm herex, tkaninu 30g/m2, perforovaný igelit, odsávací vrstvu a nakonec igelit a vákuovou pumpu.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Po olaminování v polystyrénové formě založen nosník a olaminovaná žebra. Uzavřeno druhou plachtou.
- rc pilot jan
- Kontaktovat uživatele:
Radosť sledovať. Takéto postupy sa už často nevidia. Už sa teším na ďalšie fotky.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
rc pilot jan píše:Radosť sledovať. Takéto postupy sa už často nevidia. Už sa teším na ďalšie fotky.
te´d mám tvůrčí přestávku;-)
- rc pilot jan
- Kontaktovat uživatele:
Ja si počkám. 
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Tak pomalu zase dál. Detail na výškovce (prolisy) trochu přemýšlení jak to udělat jednoduše. jednoduchá formička a odlisování z plastu, jen přitlačením hadrem.
No... a je čas, pomalu napasovat motor.
No... a je čas, pomalu napasovat motor.
Teda Václave, tohle bych chtěl jednou umět!!! Smekám !
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
hoblik píše:Teda Václave, tohle bych chtěl jednou umět!!! Smekám !
To snad nemyslíš vážně, já smekám před tebou. Ještě se musím hoodně učit, abych si mohl postavit éro vedle tvého.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Tak a krasavec je definitivně napasován, takhle to nějak bude vypadat a mohu se věnovat montáži výškovky a centroplánu. Nechtěl jsem je lepit k trupu kvůli montáži motoru. Trupem bylo potřeba manipulovat.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
V sobotu poslední soutěž maket v Třebíči. Pro mlhu se nekonala letová kola a tak proběhla jen statika. Ke všemu jsem zapomněl doma podklady, takže jsem ani ve statice neuspěl:-) Nevadí, letos jsme se naposled sešli. Byla aspoň zábava a tak jsem s Jirkou navečír opustil skvělý kolektiv maketářů a mazali jsme domů. Neděle dopoledne doladění motorového setu, odpoledne a pondělí odpoledne půlka kormidla budoucí celková hmotnost při 1,08m rozpětí výškovky bez potahu kormidla 230g, což si myslím že jde.
přední část kormidla potažena 0,6mm balzou, steven výškového kormidla potažen z obou stran uhlíkem, žebra z pásnic balzy 2mm, odtokovka laminátový pásek 0,6mm
přední část kormidla potažena 0,6mm balzou, steven výškového kormidla potažen z obou stran uhlíkem, žebra z pásnic balzy 2mm, odtokovka laminátový pásek 0,6mm
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Výškovka připravena k potahování Profikorem, ale to si ještě počká, nejdřív ji musím umístnit i centoplánem na trup. Celková hmotnost 240g o trošku vzrostla proti předpokladu díky pantům vyvažovacích plosek.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
panty k výškovému kormidlu. Nekecám 8 hodin práce. pilník, lupenková pilka atd.