tomashr píše:Ona ta elektronáhrada nejspíš vyjde lehčí i s baterkou. Počítejme u MK17... a docela festovní lože.
V elektru...dokonce lehčí i než ta pro Piruetu původně určená Jena , když se k ní připočte nádrž, vrtule a pevnější lože...
Že sis vybral zrovna tu nejtěžší MK-17, o které jsem přece už jednou napsal, že je pro Piruetu absolutně nevhodná.
A napsal jsem docela přesně, které motory by asi byly vhodné, že osobně upřednostňuji MVVS1,5D, která váží hodně pod 100g, nebo ASP09, která je taky velmi lehká.
A co se týče lože, tak kdo studoval původní plánek, tak si mohl všimnout, že lože tam není žádné
Další věcí je, zdali by byl lehký AXI2208 (45g) dostatečně výkonný (55-70W) v porovnání s tím spalovákem (výkon 70-180W), jestli by nebyl vhodnější, sice trochu těžší AXI2212 (57g). Jde i o to, že by se museli volit z té řady spíš motory s nejmenším KV, protože pro roztáčení rotoru potřebujeme především moment, ne otáčky, tedy musí to být schopno točit co největší vrtuli. Ty jsou ale méně výkonné než jejich vysokootáčkovější bratři, a tam by jsme se pak výkonově, i vzhledem na účinnost kolem 80%, i tak dostali dost pod 100W.
Ale celá debata o tom zda je lepší elektrika, nebo spalovák je podle mne zbytečná.