Celeron píše:
Určitě POM. Je to průmyslovej "samomaznej" plast na vedení a ozubený kolečka.
ako sa to tlaci? teploty? podklady?
slo by to pouzit namiesto silonu? rozmyslam nad vodiacimi ockami pre lanka, len som sa este nerozhupal
Celeron píše:
Určitě POM. Je to průmyslovej "samomaznej" plast na vedení a ozubený kolečka.
Celeron píše:... do průvlaku dej teflonovou hadičku ...
igorb píše:... ako sa to tlaci? teploty? podklady? ...
jyrry píše:To bych možná koupil desku a frézoval...
igorb píše:ako sa to tlaci? teploty? podklady?l
arachna píše:Plastovy motory zkousel s velkym humbukem asi pred 2 lety E-MAX a zadnej uspech to teda nebyl.
Ja myslim, ze odstrediva sila na magnetech rozstreli kdejakej plast ...
tomashr píše:
Jak jsem psal výše - na stíhačkách od 3Dlabprint tištěné vrtulové kužely mám a absolutně v pohodě. Odstředivá síla na kuželu je přitom minimálně stejná jako na plášti motoru, jelikož tam není převodovka, tak jsou otáčky stejné....
tomashr píše:
Jak jsem psal výše - na stíhačkách od 3Dlabprint tištěné vrtulové kužely mám a absolutně v pohodě. Odstředivá síla na kuželu je přitom minimálně stejná jako na plášti motoru, jelikož tam není převodovka, tak jsou otáčky stejné. To je i reakce pro jyrryho - mrkni na ME109T, tam ti bude velikost jasná. Otáčky jsem neměřil, ale je to na 3s s motorem s kV1400, tak to může mít se zátěží maximum někde u 10 tisíc.
Problém toho e-maxu (jednu sadu PM1306 doma mám) je podle mě spíš v celkové praktičnosti - určitě se to hůř chladí (vyzařování přímo z pláště bude horší), výroba asi zas tak řádově levnější nebude (počínaje formami a konče třeba tím, že pro šrouby jsou v motoru stejně zalisované kovové díly, což jsou další kroky výroby). Když se připočte to uzavření magnetického obvodu, jak popisoval Igor, tak je asi jasné, že to ideální není a primární důvod, proč plastový motor nedělat, bych viděl zde, pevnost je až druhotný problém...
arachna píše: pokud na tom nekdo pomalejsi bude trvat, tak mu muzu i zhruba spocitat kolika-nasobne se odstredivou silou pri tech tockach zvysi jeho hmotnost
dudaj píše:3d tisk má nevýhodu v tom, že se nedá současně při tisku zatavit do objektu třeba ocelová trubička.....