Himoto
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Re: Himoto
Osobně to nepoužívám, nechávám to na regulátoru - ten by to měl vypnout včas.
Kdysi, když nebyly regulátory s vypínačem, jsme takový alarm používali, ale popravdě moc jsme ho pak neslyšeli (u aut). Jeho využití bych viděl spíše v letadlech, kde může varovat před omezením reglu. Samozřejmě jeho zapojením se nic nezkazí, bude to prostě jen další kontrola.
Kdysi, když nebyly regulátory s vypínačem, jsme takový alarm používali, ale popravdě moc jsme ho pak neslyšeli (u aut). Jeho využití bych viděl spíše v letadlech, kde může varovat před omezením reglu. Samozřejmě jeho zapojením se nic nezkazí, bude to prostě jen další kontrola.
-
Alarm taky nepouzivam. Nikdy jsem nepouzival, zasadne jsem mel kvalitni regl, ktery to uhlidal. Je-li jeden clanek spatny, je baterka na vyhozeni. To zjistis hned po dojeti jakmile zapojis baterku s balancnim konektorem na nabijecku. Pokud se lisi treba o 1 desetinu, uz to muze byt velky problem.
Ahoj, všem.
Před časem jsem zde řešil nabiječku a baterky.
Nabíječku jsem koupil Raytronic C15+, baterky LiPolky Zippy a autak jezdí neuvěřitelně.
Povedlo se nám ulomit přední rameno, tak jsme vyměnil za nové a jezdíme dal, jen při vyměně jsem autičko měl rozdělané a chtěl bych se zeptat na pár otazek.
- Maže se nějak diferencial?
- Muže se vyměnit ozubené kolo u motoru a pastorek?
- Vyplatí se zainvestovat do hlinikových ramen a těhlic?
- Máte nějaký zdroj na nahradní pneumatiky, nyní jezdíme každej den a pneumatiky docela ubyvají
Mockrát děkuji
Před časem jsem zde řešil nabiječku a baterky.
Nabíječku jsem koupil Raytronic C15+, baterky LiPolky Zippy a autak jezdí neuvěřitelně.
Povedlo se nám ulomit přední rameno, tak jsme vyměnil za nové a jezdíme dal, jen při vyměně jsem autičko měl rozdělané a chtěl bych se zeptat na pár otazek.
- Máte nějaký zdroj na nahradní pneumatiky, nyní jezdíme každej den a pneumatiky docela ubyvají
Mockrát děkuji
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Ano, předpokládám, že je plně uzavřený a nejde tam prach a je tvořen ozubenými kolečky - obyčejná vazelina. (Kuličkové se mažou jinak). Mazat, aby nedřelo, nacpáním více vazeliny se dá nastavit jeho svornost (aspoň doufám, že se tak ten parametr jmenuje)
Ano, samozřejmě - ale asi nemyslíš jedna k jedné, ale za nějaký jiný převod - v tom případě opatrně, ať motorek nepřetížíš. Zjistíš hodně teploměrem/rukou po ježdění.
Ne. Vážně ne.
Např. http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0297p?C=CJ nebo nějaký lokální modelářský obchod
Ano, předpokládám, že je plně uzavřený a nejde tam prach a je tvořen ozubenými kolečky - obyčejná vazelina. (Kuličkové se mažou jinak). Mazat, aby nedřelo, nacpáním více vazeliny se dá nastavit jeho svornost (aspoň doufám, že se tak ten parametr jmenuje)
Ano, samozřejmě - ale asi nemyslíš jedna k jedné, ale za nějaký jiný převod - v tom případě opatrně, ať motorek nepřetížíš. Zjistíš hodně teploměrem/rukou po ježdění.
Ne. Vážně ne.
Např. http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0297p?C=CJ nebo nějaký lokální modelářský obchod
-
Mockát děkuji, jo diferencial je v pevném obale, dá se rozdělat tak, že se povoli dole na šasi a pak se rozdělá, takže jednou za čas dám vazelinu, díky.
Hliníkové doplňky, teda brat nebudu a zustanu u plastu.
Převod jsem myslel od motoru na ozubené kolo. Koukal jsem, že se prodává tento poměr převody 64/17 nebo 64/21. Nyní je ten mosazný pastorek takový ojetý, ale to velké kolo je jak nové, tak bych to vyměnil za nový převod jak s pastorkem tak s velkým kolem, jaký bych si měl vzít?
A poslední dotaz ještě,když nyní mám LiPolku 5200mAh, tak by byla dobrá volba vyměnit motor za střídavyý, nebo už to je skoro stejný jako stejnosměrný motor?
Děkuji
Hliníkové doplňky, teda brat nebudu a zustanu u plastu.
Převod jsem myslel od motoru na ozubené kolo. Koukal jsem, že se prodává tento poměr převody 64/17 nebo 64/21. Nyní je ten mosazný pastorek takový ojetý, ale to velké kolo je jak nové, tak bych to vyměnil za nový převod jak s pastorkem tak s velkým kolem, jaký bych si měl vzít?
A poslední dotaz ještě,když nyní mám LiPolku 5200mAh, tak by byla dobrá volba vyměnit motor za střídavyý, nebo už to je skoro stejný jako stejnosměrný motor?
Děkuji
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
řevod jsem myslel od motoru na ozubené kolo. Koukal jsem, že se prodává tento poměr převody 64/17 nebo 64/21. Nyní je ten mosazný pastorek takový ojetý, ale to velké kolo je jak nové, tak bych to vyměnil za nový převod jak s pastorkem tak s velkým kolem, jaký bych si měl vzít?
Držel bych se převodů, které se prodávají - jinak existovala kalkukacka, tusim na mojemodely.cz. A z těch dvou - pokud chceš auto rychlejší, tak 64/21 a pokud pomalejší (ale silnější), tak 64/17 .
Až budeš montovat, věnuj pozornost seřízení vůle mezi pastorkem a kolem - ani málo, ani moc - ideálně, aby mezera odpovídala kousku papíru.
Kapacita baterie s motorem přímo nesouvisí - pokud musíš dlouho chladit a omezuje Tě to, chceš model zrychlit a nebo si prostě cheš udělat radost, pak si pořiď "střídavý" (+ regulátor, samozřejmě), jinak neee.
-
Děkuji za odpověď, ten malý pastorek musím stejně časem vyměnit, tak vemu ty ozubené kola hned obě a budu mít do zalohy, až se jedno sjede. Koupím to menší ozubené kolo, přeci jen s tím jezdí syn a ten tu vyšší rychlost až tak upně neocení.
Ještě me nabízí hliníkové šasi, ale asi teda dle rad zustanu u toho plastu a až by se nam to rozlořilo pod rukama tak zas koupíme ten plast, než ten hlinik, přeci jen ta cena je dvakrát dražší, nebo se vyplatí koupit nějaké hlinikové dílky?
Chtěl bych se zeptat na ten motor, je to poznat třeba vykonu, na síle střídavý/stejnsměrný? Nebo tam jde o to, že již to má aktivní chladič a nemusí se člověk bát, že ten motor se spalí?
Nevíte co ještě odchazí na Himoto Monster, že bych to vzal do zalohy při jednom poštovném.
Díky
Ještě me nabízí hliníkové šasi, ale asi teda dle rad zustanu u toho plastu a až by se nam to rozlořilo pod rukama tak zas koupíme ten plast, než ten hlinik, přeci jen ta cena je dvakrát dražší, nebo se vyplatí koupit nějaké hlinikové dílky?
Chtěl bych se zeptat na ten motor, je to poznat třeba vykonu, na síle střídavý/stejnsměrný? Nebo tam jde o to, že již to má aktivní chladič a nemusí se člověk bát, že ten motor se spalí?
Nevíte co ještě odchazí na Himoto Monster, že bych to vzal do zalohy při jednom poštovném.
Díky
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
peet26 píše:Ještě me nabízí hliníkové šasi, ale asi teda dle rad zustanu u toho plastu a až by se nam to rozlořilo pod rukama tak zas koupíme ten plast, než ten hlinik, přeci jen ta cena je dvakrát dražší, nebo se vyplatí koupit nějaké hlinikové dílky?
Nee, fakt nee - on ten hliník vypadá dobře, ale ohýbá se a pak praská. Pokud nepraskne, přenese ránu jinde a pak praskne plast. Hodně lidí už tuto zkušenost udělalo a hodně lidí ještě udělá.
Co se vyplácí je nákup speciálního odolného plastu RPM - ale ti se věnovali tuším hlavně Traxxasu
peet26 píše:Chtěl bych se zeptat na ten motor, je to poznat třeba vykonu, na síle střídavý/stejnsměrný? Nebo tam jde o to, že již to má aktivní chladič a nemusí se člověk bát, že ten motor se spalí?
U motoru hlavně neodchází uhlíky (a není tam o ně žádné tření) a obecně jsou při stejné velikosti a váze výkonější a spolehlivější - ona je vevnitř magnet na tyčce a nic více - vinutí je ve statoru. To neznamená, že nehřejí! Ale méně při stejném výkonu než stejnosměrné.
Aktivní chlazení (přídavný ventilátor) s tím nemá co do činění.
peet26 píše:Nevíte co ještě odchazí na Himoto Monster, že bych to vzal do zalohy při jednom poštovném.
Bohužel, většinou odejde to, co nemáš doma
Pro domácí ježdění bych ušetřil na sadě dílů - a raději pořídil další autíčko, na závody pak je třeba mít skoro všechno - třeba celé další autíčko.
-
Jak se bude chovat pastorek 13 zubů na motoru 540 HPI Saturn 20T v autě Himoto Zenit XT?
http://www.banggood.com/Racerstar-F540- ... s=category
Co si myslíte o tomhle setu do Himoto Zenit XT?
Co si myslíte o tomhle setu do Himoto Zenit XT?
Ahoj, potřebuji radu, tak zde zase otravuji. Hlinikové díly jsem nekupoval na doporučení, ale narazil jsem na jeden inzerát a chtěl bych se zeptat jestli to je dobrá volba, nebo to jsou vyhozené peníze a časem pořídit nový model?
Zde to je
https://deti.bazos.cz/inzerat/72507254/Himoto.php
Serivový motor Himoto nám jezdí, ale když jezdíme celou dobu na kapacitu baterky LiPolka 5200 tak je motor a regulator jak pětník, tak jsem si říkal, že bych to vyměnil za tohle? Byla by to dobrá koupě, nebo určitě, ne?
Baterky máme dvoučlánkové.
A ještě bych potřeboval poradit s převody k mání jsou tyto 64/17,64/21 co by bylo lepší pro syna na vyblbnutí?, Ted jsme jezdili na antukovém hřišti a ty přímé ozubené převody dostavají zabrat, diferencilay jsem teda ještě neměl rozdělaný, ale nedělám si iluze, že to bude bez prachu.
Moc děkuji za rady
Petr
Zde to je
https://deti.bazos.cz/inzerat/72507254/Himoto.php
Serivový motor Himoto nám jezdí, ale když jezdíme celou dobu na kapacitu baterky LiPolka 5200 tak je motor a regulator jak pětník, tak jsem si říkal, že bych to vyměnil za tohle? Byla by to dobrá koupě, nebo určitě, ne?
Baterky máme dvoučlánkové.
A ještě bych potřeboval poradit s převody k mání jsou tyto 64/17,64/21 co by bylo lepší pro syna na vyblbnutí?, Ted jsme jezdili na antukovém hřišti a ty přímé ozubené převody dostavají zabrat, diferencilay jsem teda ještě neměl rozdělaný, ale nedělám si iluze, že to bude bez prachu.
Moc děkuji za rady
Petr
Myslím, že je to moc na to, že auto stálo nějaké 4k.
Jestli byste se opravdu na vlastní riziko dal na stříďák, objednejte z banggoodu za lepší peníz:
http://www.banggood.com/Racerstar-3650- ... s=category
+ ještě programovací kartu, celkově to vyjde na nějakých 1500,-
Asi bych se nehnal za otáčkami motoru, zvolil bych těch 3100KV.
Nebo něco slabšího:
Podle mého názoru to stačí, podle jiných to stačit nemusí.
S 64/17 to bude mít větší odpich(akceleraci), bude méně zatížený motor, ale bude pomalejší.U 64/21 tomu bude přesně naopak.
Do terénu určitě menší převod.
Je to otázka osobního vkusu.Já používám 18T pastorek.
Jestli byste se opravdu na vlastní riziko dal na stříďák, objednejte z banggoodu za lepší peníz:
http://www.banggood.com/Racerstar-3650- ... s=category
+ ještě programovací kartu, celkově to vyjde na nějakých 1500,-
Asi bych se nehnal za otáčkami motoru, zvolil bych těch 3100KV.
Nebo něco slabšího:
Podle mého názoru to stačí, podle jiných to stačit nemusí.
S 64/17 to bude mít větší odpich(akceleraci), bude méně zatížený motor, ale bude pomalejší.U 64/21 tomu bude přesně naopak.
Do terénu určitě menší převod.
Je to otázka osobního vkusu.Já používám 18T pastorek.
Nevíte kde byla chyba? Vuli jsem nešteloval, vše jsem nechal tak jak bylo, když jsem model koupil, jen jsem převody namazal vazelinou ve spreji a to si myslím, že byl ten problém, že všechen prach se nalepil na kolečka a vysledek byl tento
Díky za info
Díky za info
Z jakého je to modelu?
Očividně vůle byla moc malá, ale to nebude kámen úrazu.
Vazelinou ve spreji myslíte slikonový olej, že?
Očividně vůle byla moc malá, ale to nebude kámen úrazu.
Vazelinou ve spreji myslíte slikonový olej, že?
Himoto Monster Truck 1:10.
No právě, že jsem tam dal co jsem měl po ruce a bylo to něco takového
https://shop.berner.eu/cz-cs/p/14781-md ... e_id=22332
No právě, že jsem tam dal co jsem měl po ruce a bylo to něco takového
https://shop.berner.eu/cz-cs/p/14781-md ... e_id=22332