*= druhá světová válka... (hitler)blacklight píše:I když to asi nebude vůbec jednoduché , já bych ho nechal.Dyť když to bude zkoušet doma v garáži a nikoho neohrozí (kromě sebe ,což chce akceptovat) , tak se zabaví , nikomu tím nic neudělá a ještě třeba přijde na něco zajímavého![]()
Tuto diskuzi bych směřoval spíš směrem kdo něco ví ,ať mu poradí. Pro a proti se už dozvěděl a když to chce zkusit , tak ho přece nebudem odrazovat.
Jak říkám , kdyby tady nebyli lidi jako on tak , ještě není hodně věcí , jako třeba letadlo , kolo , auto , motor , žárovka.* To všechno začínalo šíleným nápadem.
Ale co by mně opravdu zajímalo - jaký to tak asi bude vyávat zvuk a jak dlouho se to bude roztáčet
A vůbec do jakých toček je takováto turbína efektivní ? pokud bude před vrtulí vzduchoprádno tak můžu zvyšovat otáčky jak chci ale větší tah to mít nebude. toto chce vysokškolské zanlosti a zkušenosti.
Enom prosim ťa si neubliž. ono pořád je na světě lepší bez turbíny než zastřelený lopatkou z turbíny.
eště jedan věc mně napadla
spojit smraďocha se stejnosměrným motorem(=dynamo) a ten motor spojit s druhým motorem ktereý bude hnát dmychadlo. Hodit mezi to kondenzátor. Učinnost bude asi mizerná, ale na druhou stranu ta převodovka tomu dá asi taky pěkně na zadek... těžké to bude asi taky hodně. ale na druhu stranu první variantu budeš muset chtě nechtě taky asi doplnit setrvačníkem.