Jak držíte páčky?

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
georg
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od georg »

Já lítám na palcovce pultově, jinak už ani neumi.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Zao

#32 Příspěvek od Zao »

Mam MX-12, pult, packy drzim ukazovackem a palcem. Kdybych jeste sehnal kloub na antenu, tak bych byl nejspokojenejsi clovek pod sluncem :lol:
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
kroxigor

#33 Příspěvek od kroxigor »

Hoki píše:Viděl jsem chlapy, co lítaj palcema a když chtějí odstartovat elektru (samokřídla, poletadla či ale combat), tak knipl motoru spouštějí pusou. To se mi u pultu nemůže stát.

Taky takhle nahazuju motor u elektry. Lítám palcema MOD1 takže házím éro pravou rukou a pusou nebo jazykem přidávám plyn.
v budoucnu bych chtěl zkusit pultovku nebo palcovku s pultem.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
PetrK

#34 Příspěvek od PetrK »

u nás všichni drží knyple na vysílači palcem a ukazováčkem,
jen palcem řídí decka kračky.
Asi je to na tom, jak se to kdo naučil a ještě taková malá poznámka.
Když se někdo chce naučit lítat a zrovna nemáme kabel na propojení vysílačů, tak si instruktor stoupne za žáka a drží aspoň ze začátku ruce na knyplech a ten kdo líce jen palcema, tak by to asi moc nešlo
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od bezmozek »

No tak já jsem naštěstí mutovanej. Sice pravák, ale házel jsem odjakživa levou, ať mičudu, šipky nebo éra, takže si na knyply neslintám :lol:
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Hoki »

PetrK píše: tak si instruktor stoupne za žáka a drží aspoň ze začátku ruce na knyplech a ten kdo líce jen palcema, tak by to asi moc nešlo

Já dělávám postup obrácený:
- v první fázi model žákovi dostanu do vzduchu a v potřebné výšce si za mě žák stoupne a řídí. Jde to, jsem hubenej. Pokud je problém, vyhodím mu ruce a řídím sám.
- v druhé fázi dostanu model nahoru, předám vysílačku žákovi a stoupnu si za něj. To už ale žák musí model zvládat líp. V případě nutnosti si nahmátnu kniply a vyhodím žáka a řídím do uklidnění modelu, potom zas předám žákovi.
- a na úplným začátku to dělám tak, že s modelem nastoupám do výšky, vypnu motor, pootočím vysílačku a žáka nechám řídit jen směr. Výškovku si hlídám já sám.
balamel
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od balamel »

kroxigor píše:
Hoki píše:Viděl jsem chlapy, co lítaj palcema a když chtějí odstartovat elektru (samokřídla, poletadla či ale combat), tak knipl motoru spouštějí pusou. To se mi u pultu nemůže stát.

Taky takhle nahazuju motor u elektry. Lítám palcema MOD1 takže házím éro pravou rukou a pusou nebo jazykem přidávám plyn.
v budoucnu bych chtěl zkusit pultovku nebo palcovku s pultem.

:lol:
Na tohle mam na Cockpitu Mode 5 - motor na soupatku vpravo..., sice jsem exot, ale mam suchy packy
na akrobateni to neni, ale u elvetronu pohoda... 8)
PeePo
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od PeePo »

ja mam fx-18 a pult som si robil sam a ovladam prtami lebo palcami je v mojom pripade nevihovujuce,lebo nemam taky cit :P
Blade
Sun Rider
Super Echo
Kadettito
Modr F3J
Peter1207

#39 Příspěvek od Peter1207 »

Ja mam obycajnu vysielacku za par korun od cinanca, vesiam si ju na krk a pravou rukou riadim ukazovakom a palcom no a lavou riadim palcom... :wink:
crazy nemo

#40 Příspěvek od crazy nemo »

mám flash pověšenej na špagátě, páky vyšroubovaný jak to jde a páky mezi prstama :)
Peter1207

#41 Příspěvek od Peter1207 »

Poradim paki si daj co najviac dole teda si ich co najviac zasrobuj budes mat vacsi cit v prstoch a ovela vecsie vychilky...
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Peter1207 píše:Poradim paki si daj co najviac dole teda si ich co najviac zasrobuj budes mat vacsi cit v prstoch a ovela vecsie vychilky...

Vyhylky ceho? Pacek asi ne, ty budou mensi a vychylky kormidel budou porat stejne. A cit mas vetsi samozrejme taky s delsima pakama. :wink:
davidlet
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od davidlet »

Já létám palcema
seafire19
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od seafire19 »

davidlet>...setkal sem se s lidma, co tvrdili, že kdo lítá palcema neni dobrej pilot. Jednou sem zkusil řídit pultovym stylem a málem sem to rozbil... prostě každej lítá tak jak se naučil..jako neni zač se stydět, S. silvestri, Michal Mencl, Jirka Jarolímek lítaj palcema a jak?!? :D
Yak 54 (35 - 60 ccm) (dodělává se)
Blast 3D (freeair)
Wayfarrer (moje, 6,5 ccm)
Sioux (el. větroň, Valentamodel)
Algol (el. akrobat)
Ultimate (stavím)
www.modelhb.com
St0PIK

Re: Jak držíte páčky?

#45 Příspěvek od St0PIK »

protoceratopes píše:Jak držíte páčky u vysílačky? Řídíte palcema nebo páčky svíráte mezi palcem a ukazováčkem? Záleží na typu vysílačky nebo na tom, zda mám pult? Řídím palcema a teď mě vystrašilo, že jsem vyděl řídit na videu Hrachovce a svíral páčky mezi palcem a ukazováčkem. Asi to je citlivější řízení, ale zase nemá k dispozici takový rozsah pohybu. Äsi má nastaveno citlivé řízení.

Já je teda držím palcem a ukazováčkem :lol:
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“