Jak držíte páčky?
Hoki píše:Viděl jsem chlapy, co lítaj palcema a když chtějí odstartovat elektru (samokřídla, poletadla či ale combat), tak knipl motoru spouštějí pusou. To se mi u pultu nemůže stát.
Taky takhle nahazuju motor u elektry. Lítám palcema MOD1 takže házím éro pravou rukou a pusou nebo jazykem přidávám plyn.
v budoucnu bych chtěl zkusit pultovku nebo palcovku s pultem.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
u nás všichni drží knyple na vysílači palcem a ukazováčkem,
jen palcem řídí decka kračky.
Asi je to na tom, jak se to kdo naučil a ještě taková malá poznámka.
Když se někdo chce naučit lítat a zrovna nemáme kabel na propojení vysílačů, tak si instruktor stoupne za žáka a drží aspoň ze začátku ruce na knyplech a ten kdo líce jen palcema, tak by to asi moc nešlo
jen palcem řídí decka kračky.
Asi je to na tom, jak se to kdo naučil a ještě taková malá poznámka.
Když se někdo chce naučit lítat a zrovna nemáme kabel na propojení vysílačů, tak si instruktor stoupne za žáka a drží aspoň ze začátku ruce na knyplech a ten kdo líce jen palcema, tak by to asi moc nešlo
PetrK píše: tak si instruktor stoupne za žáka a drží aspoň ze začátku ruce na knyplech a ten kdo líce jen palcema, tak by to asi moc nešlo
Já dělávám postup obrácený:
- v první fázi model žákovi dostanu do vzduchu a v potřebné výšce si za mě žák stoupne a řídí. Jde to, jsem hubenej. Pokud je problém, vyhodím mu ruce a řídím sám.
- v druhé fázi dostanu model nahoru, předám vysílačku žákovi a stoupnu si za něj. To už ale žák musí model zvládat líp. V případě nutnosti si nahmátnu kniply a vyhodím žáka a řídím do uklidnění modelu, potom zas předám žákovi.
- a na úplným začátku to dělám tak, že s modelem nastoupám do výšky, vypnu motor, pootočím vysílačku a žáka nechám řídit jen směr. Výškovku si hlídám já sám.
kroxigor píše:Hoki píše:Viděl jsem chlapy, co lítaj palcema a když chtějí odstartovat elektru (samokřídla, poletadla či ale combat), tak knipl motoru spouštějí pusou. To se mi u pultu nemůže stát.
Taky takhle nahazuju motor u elektry. Lítám palcema MOD1 takže házím éro pravou rukou a pusou nebo jazykem přidávám plyn.
v budoucnu bych chtěl zkusit pultovku nebo palcovku s pultem.
Na tohle mam na Cockpitu Mode 5 - motor na soupatku vpravo..., sice jsem exot, ale mam suchy packy
na akrobateni to neni, ale u elvetronu pohoda...
- crazy nemo
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
- seafire19
- Kontaktovat uživatele:
davidlet>...setkal sem se s lidma, co tvrdili, že kdo lítá palcema neni dobrej pilot. Jednou sem zkusil řídit pultovym stylem a málem sem to rozbil... prostě každej lítá tak jak se naučil..jako neni zač se stydět, S. silvestri, Michal Mencl, Jirka Jarolímek lítaj palcema a jak?!? 
Yak 54 (35 - 60 ccm) (dodělává se)
Blast 3D (freeair)
Wayfarrer (moje, 6,5 ccm)
Sioux (el. větroň, Valentamodel)
Algol (el. akrobat)
Ultimate (stavím)
www.modelhb.com
Blast 3D (freeair)
Wayfarrer (moje, 6,5 ccm)
Sioux (el. větroň, Valentamodel)
Algol (el. akrobat)
Ultimate (stavím)
www.modelhb.com
Re: Jak držíte páčky?
protoceratopes píše:Jak držíte páčky u vysílačky? Řídíte palcema nebo páčky svíráte mezi palcem a ukazováčkem? Záleží na typu vysílačky nebo na tom, zda mám pult? Řídím palcema a teď mě vystrašilo, že jsem vyděl řídit na videu Hrachovce a svíral páčky mezi palcem a ukazováčkem. Asi to je citlivější řízení, ale zase nemá k dispozici takový rozsah pohybu. Äsi má nastaveno citlivé řízení.
Já je teda držím palcem a ukazováčkem