Koptéra je jen pro mužský a děti? A co druhé pohlaví?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Koptéra je jen pro mužský a děti? A co druhé pohlaví?
Ako kedysi jeden môj modelársky kolega poznamenal, my s modelmi nechodíme lietať, to môžu povedať tí, čo si do toho sadnú. My si chodíme modely púšťať. 
JosefSvejk píše:Dobře, když už to bereš takhle. Normálně řeknu jdu létat s modelem letadla nebo s modelem vrtulníku, jdu jezdit s modelem auta, postavil jsem model lodě. Ale řekneš půjdu si zalétat s modelem koptéry?To jsem ještě neslyšel. Pro mě je koptéra létající stroj, ale za model ji osobně taky nepovažuji. Je to ale věc názoru, myslím, že LV taky vyjádřil svůj názor a nepsal to jako dogma. Potom je slovník stejně zbytečný.
Víte švejku, to jsou jenom ustálená sousloví jako třeba :
jedu do rakouska nebo jedu na slovensko, proč ne na rakousko a nebo do slovenska ?
a navíc, já si chodím zalítat s vrtulníkem a nebo s kopterou, podle toho co si vezmu se stolu
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
JosefSvejk píše:Dobře, když už to bereš takhle. Normálně řeknu jdu létat s modelem letadla nebo s modelem vrtulníku, jdu jezdit s modelem auta, postavil jsem model lodě. Ale řekneš půjdu si zalétat s modelem koptéry?To jsem ještě neslyšel. Pro mě je koptéra létající stroj, ale za model ji osobně taky nepovažuji. Je to ale věc názoru, myslím, že LV taky vyjádřil svůj názor a nepsal to jako dogma. Potom je slovník stejně zbytečný.
Jestli to nebude tím, že pod "model" se obvykle rozumí nějaká zmenšená napodobenina něčeho, co existuje. Model letadla, model lodě, model auta...
Z tohoto pohledu je těžko dělat model koptéry, která v plnotučné verzi vlastně neexistuje...
zdzd píše:Jestli to nebude tím, že pod "model" se obvykle rozumí nějaká zmenšená napodobenina něčeho, co existuje. Model letadla, model lodě, model auta...
Z tohoto pohledu je těžko dělat model koptéry, která v plnotučné verzi vlastně neexistuje...
Mezi modely je také spousta těch, které nejsou duplikátem originálu ve smyslu maket tj. jejich velký protějšek neexistuje a přesto jsou považovány za modely. Napodobenina ve smyslu modelu i když ne identickému velkému originálu tj. i když nejde o maketu tak z tohoto pohledu může být malá multikoptéra považována obecně za napodobeninu anebo model prototypu vůči velkým prototypům multikoptér, které existovaly a létaly v minulosti např. při testech i když se dostaly jen do stádia létajících prototypů a i v současnosti existuje velké provedení multikoptéry i když je zatím jen ve zkušebním provozu viz projekt E-Volo Volocopter viz tento odkaz.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CzP0Zqxam7E[/youtube]
zdzd píše:... je těžko dělat model koptéry, která v plnotučné verzi vlastně neexistuje...
Ale principielně známa je už dávno

jyrry.webnode.cz
Tak to vidíš Nasťa ako to dopadne, keď chlapom hodíš kosť.

Jano Bubeník
jyrry píše:Ale principielně známa je už dávno![]()
To mi stojí doma na skříni. Lepil jsem to z papíru v roce 1983. Nemá sice elektronickou stabilizaci, ale za to má dělo a provazový žebřík na zem.
BUBI píše:Tak to vidíš Nasťa ako to dopadne, keď chlapom hodíš kosť.
pravidla píše:Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo...
A to řešíme zatím jen tu první otázku v nadpisu ...
jyrry.webnode.cz