Skoro dva týdny trvalo než se potkal můj a házečův volný čas s počasím, ale dnes odpoledne jsem se dočkal.
Po potřebných testech výchylek, dosahu a tahu se šlo na věc. Odhod bezproblémový, dle házeče by to šlo i na 3/4 plynu.
Lehké dotrimování výškovky, těžiště dle výrobce mi přijde dost vepředu.
Je to hodňouš, zkusil jsem odezvy na kormidla, pak v patřičné výšce přetažení - vůbec se mu nechtělo, ale nakonec se zvtnul po křídle, ale téměř okamžitě zase lze vybrat. Celkově pohyb a odezvy skvělé ať už na motoru, nebo bez, je ho plná obloha. Časem asi sepíšu víc, tohle jsou jen první dojmy.
Brzdy mě mile překvapily, jednak jsem skoro ideálně trefil křivku potlačení výškovky a tom mírném větříku cca 3m/s to brzdlo hodně a dalo se pomalinku klesat v ostrém úhlu. Klapky mám dolů přes 80stupňů a křidélka nahoru jen trochu (asi 4mm) při max klapkách.
Stoupání příjemně svižné i když se mi nezdálo, že dosahuje vypočtených hodnot. Doma jsem zkouknul Altis a překvápko, asi u většího modelu (2,4m) je vnímání rychlosti snížené

Z grafů se dá vyčíst na více místech v 200metrů dlouhém úseku stoupání 35m/s. V kratších úsecích atakuje i 40m/s. Takže spokojenost i s tímto. Jen jsem na vysílači špatně nastavil logování a tak nemám hodnoty napětí a proudu, logoval se pouze příkon a ten při plném plynu byl 2,5-2,8kW.