Ahoj, proto, aby v jednoduche kategorii neletaly protibezky jsem 100%. S mylarem a vahou bych byl o neco opatrnejsi: Spiese jsem treba koupil jako sveho 1. fabrickeho halace (po asi desitce doma udelanych Indexu, ktere sice litaji, ale ne moc rovne) - chtel jsem neco pekneho a nechtel jsem Clicka, ktereho meli u nas v klubu skoro vsichni. Donatas mel cenu 75 EUR za kit plus postovne, nechali jsme si poslat 4 kusy (1 PavelD, 2 Ales Zapletal, 1 ja) a kazdeho nas kousek vysel na 2217 vcetne postovneho. Kdyz se podivam na RCF na Clik NG SuperLITE green, vidim tam cenu 1860 bez postovneho... ten rozdil mi opravdu nepripada propastny.
Vaha: na Indexech jsem se moc nenaucil setrit lepidlem, takze mi Spies vysel na 118g AUW a ted uz ma o par gramu vice kvuli opravam. Kdybych to umel a daval pozor, dostanu se pod 110g. Take bych si ho mozna mohl nechat od nekoho postavit a dostat se tesne nad 100g, ale to by me zase tak nebavilo, letadla si proste rad delam sam. To, ze bych si na letadlo mel lepit plastelinu a pak ji postupne oddelavat snad kluci nemyslite vazne ! Takze pokud vahovy limit, jsem pro 100g ale i tak je nutne pocitat s tim, ze budou casem k disposici lehci letadla i vybava a zacatecnici si je proste budou kupovat.
Jeste k tem zacatecnikum: nevim nevim, kolik omezeni vahy nebo materialu pritahne na halove souteze mladych kluku s tatinky nemodelari, kteri budou obracet kazdou korunu... Pokud se podivam na sebe a PavlaD, tak jsme cokoliv jineho nez mladici a proste jsme se rozhodli, ze do toho pujdem. V klubu mame takove v zasobe jeste aspon 3 a je jen otazka casu, kdy je taky prekecame. Podobna situace je mozna na vice mistech. "RC-Tatici" jako my sice nepujdou do tech nejdrazsich veci, ale zaroven budou chtit mit v mezich moznosti a casu to nejlepsi, s cim se da litat, pritom ale rucicky olsove. Prosim bych tedy o rozmysleni, zda s prilis omezujicimi pravidly neprijde ceska RCEA scena o tyto "velmi nadejne zacatecniky"

... koukam, ze mezitim, co jsem smolil svuj prispevek, PavelD uz me predhonil, sve stesky jsme opravdu nekoordinovali
DX7, ven: Katana 1.8m, ION, RCF Extra 1.2m. hala: Spies, RCF Sbach 80, CrackWing, Mini Crack Yak