Elektrovětroň 2,5-3m do termiky do 6000,-
Re: Elektrovětroň 2,5-3m do termiky do 6000,-
Etalona XXL jsem postavil jako vůbec první stavbu za necelý 1kg. Létá to. Ke zpracování nemám výhrady, k hmotnosti trochu jo. Zatím jsem při přistání rozlomil výškovku. Jinak je to asi super jako první termické éro. Dost vydrží a hodně odpustí. Už jsem s ním předvedl několik bláznivých lopingů ve větru. Flattr na křidélku když vypadla páka ze serva (křídlo mávalo jako blázen). Sportovní náčiní to není, ale na vstup do termického létání je fajn. Letěl jsem s ním i v dost velkém větru a i to se dá.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
jabber:kouba159@jabber.cz
Kromě Etalona XXL tam má pan Svoboda ještě velmi podobný VEKTOR II. Může někdo zkušený porovnat a okomentovat tyto dva modely? Např. mají různý profil - S 4083 mod. x HN 1033 mod.
No já mám prototyp Vektora II, není to takovej papír jak Etalon, ale na termiku je to pořád ještě OK. Letovou hmotnost mám cca 1,5kg, ale dá se to poskládat pod 1,4kg úplně bez problémů.
Etalona nemám takže nemůžu moc porovnat.
Co se Vektora týká, je potřeba Leošovi zavolat a domluvit se, protože mám dojem, že vyrobil asi jen pár kusů (jestli ne jen dva), zatímco Etalony vyrábí běžně.
Další věc je že na Vektora tuším neměl vlastní trup. Ten můj má uříznutej předek od Optimy nastavený uhlíkovou trubkou (stejně postavený trup má na fotce na svých stránkách LS).
V každým případě je i Vektor výborně udělaný a moc dobře létající model, ale čistě na termiku Etalona nebo Daidala a podobné asi nedožene.
Etalona nemám takže nemůžu moc porovnat.
Co se Vektora týká, je potřeba Leošovi zavolat a domluvit se, protože mám dojem, že vyrobil asi jen pár kusů (jestli ne jen dva), zatímco Etalony vyrábí běžně.
Další věc je že na Vektora tuším neměl vlastní trup. Ten můj má uříznutej předek od Optimy nastavený uhlíkovou trubkou (stejně postavený trup má na fotce na svých stránkách LS).
V každým případě je i Vektor výborně udělaný a moc dobře létající model, ale čistě na termiku Etalona nebo Daidala a podobné asi nedožene.
Futaba T8FG
Vektor II, Super Elipse, Pilatus Porter, Rower
Vektor II, Super Elipse, Pilatus Porter, Rower
Tak výběr modelu proběhne asi až po vánocích na příští sezónu. Do výběru jsem přidal ještě od Staufenbiela Epsilona, který má 3,5m a sice stojí skoro 7000,-, ale docela je hodně chválený a nemá například problém s těžištěm jako Laguna (cca 200g olova je fakt docela dost). Nabízí ho třeba VA MODELS zde: http://www.va-models.com/eshop1/epsiloncompetionrozp3500mmevaetro-p-109860.html a recenze je třeba zde: http://esomodels.wz.cz/. Jaké máte zkušenosti? Jaký setup máte?
RC Taranis,HK-450,Flash,Swing,Y-UFO,Quad s HK pilotem,Miniquad s KK2.0 ,několik samokřídel...atd..
Taky hledám nějaký větší (3m) větroň, tak jsem si to všechno důkladně přečetl. Naštěstí nechci jako trup uhlíkovou trubku, líbí se mi T-ocas, takže se výběr trochu zužuje. V každém případě díky za inspiraci na dlouhé zimní večery.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
dusi píše:Taky hledám nějaký větší (3m) větroň, tak jsem si to všechno důkladně přečetl. Naštěstí nechci jako trup uhlíkovou trubku, líbí se mi T-ocas, takže se výběr trochu zužuje. V každém případě díky za inspiraci na dlouhé zimní večery.
a není 3 metry málo
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WJURMhTrizY[/youtube]
já se větším učelovkám dřív taky bránil, ale pokud tomu jdou klapky vyklopit do 90 ti stupnu, tak se s tím dá sednout na jistotu líp, než s easygliderem--teda v rámci morálu, na jaký povrch jsi s ním ochotný ještě dosednout, zásadní pozitivum, přez 3 metry je to už v termice opravdu vidět líp i do dálky bokem, ve výšce je 3m taky pohoda, ale bočně je to pořád malý, ten větší model umožní doletět za jinou bublinou přecijenom dál.
- Andrews
- Kontaktovat uživatele:
Tak po skoro roce váhání a rozhodování jsem se nechal "ukecat" na nový model Vector XXL, protože do vánoc už nejsou volné výrobní kapacity. Odhadovaná cena je ale 7300kč...
Dle komunikace s p. Svobodou: "universálnější, létá na vyšší rychlosti a vykazuje i vyšší klouzavost. Snížení rychlosti se snadno eliminuje zakřivením profilu . Gondola pokračuje uhlíkovou trubku jako u Etalona a další provedení bude i se SOP umístěnou před VOP"
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VwRBoTPs9co[/youtube]
Dle komunikace s p. Svobodou: "universálnější, létá na vyšší rychlosti a vykazuje i vyšší klouzavost. Snížení rychlosti se snadno eliminuje zakřivením profilu . Gondola pokračuje uhlíkovou trubku jako u Etalona a další provedení bude i se SOP umístěnou před VOP"
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VwRBoTPs9co[/youtube]
Jindra_S píše:Díky za zkušenosti. To, co popisuješ zní opravdu zajímavě - ve 20 metrech bych na letadlo skutečně viděl a myslím, že do 200 m bych ho ještě měl vidět taky. Výše už asi nee.
Já jsem lítal se starým Asterixem (2m) i ve 400 metrech. Jenom člověk nesmí uhnout pohledem, éro se pak fakt blbě hledá