Útoky ptáků

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Odhad vzdalenosti je previt. Podle me clovek obvykle mysli, ze je model blzie nez ve skutecnosti je. Pokazde me totiz prekvapi, jak daleko jdu pro zriceny model :lol:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Hoki »

Vzduchoplavec píše:Odhad vzdalenosti je previt. Podle me clovek obvykle mysli, ze je model blzie nez ve skutecnosti je. Pokazde me totiz prekvapi, jak daleko jdu pro zriceny model :lol:
Hahaha, Tys ale vtipálek :P :P :P . Proč nesedáš k noze 8) . To bys u nás v klubu bodoval, tady se za každou havárku píše čárka a vítěz bývá vyhodnocen. Já patřím k těm .......... :roll:
Bubík

#33 Příspěvek od Bubík »

Vzduchoplavec: Asi jo :D
( Ta vosa )
blesk
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od blesk »

tak to já jsem dneska šel na přistání s hotlinerem,a ejhle ve vzducha zaskřehotala volavka,letadlo má 1,5m ta volavka na tom byla podobně,letěl jsem veldle ní-nic,předletěl jsem jí-nic,tak jsem tam šoupl plný-nic,tak jsem to vzal loopingem tak abych ji mněl na dvanácti hodinách-nic,málem jsem ji posekal ocas ale ona pořád tak volně letěla ani¨se nepokusila uhnout... asi byla totalně blbá,ještě že došly baterky,už to vyplo a tak jsem šel rychle nazem,kdyby bylo víc šťávy tak by to asi dobře nedopadlo.... jak bych ji provokoval. ale pozor aj ryby jsou nebezpečný,ja jsem jednou s lodí honil zlatou rybku naraz se přihnal kapr,ja na něj najel,on sebou šplouchl a já mněl plno vody v kajutě.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Ja jsem si nedavno poustel dokumentarni film "Ptaci svet" (mimochodem naprosto uzasne zabery) a tam pak jako bonus bylo, jak to nataceli.

Neveril jsme vlastnim ocim - normalne vedle hejna divokych hus leteli jen par metru s dvoumistnym motorovym rogalem a tocili to filmovou kamerou. Ty husy leteli normalne dal, jako by se nechumelilo. 8O
dusi
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od dusi »

Vzduchoplavec píše:Ja jsem si nedavno poustel dokumentarni film "Ptaci svet" (mimochodem naprosto uzasne zabery) a tam pak jako bonus bylo, jak to nataceli.

Neveril jsme vlastnim ocim - normalne vedle hejna divokych hus leteli jen par metru s dvoumistnym motorovym rogalem a tocili to filmovou kamerou. Ty husy leteli normalne dal, jako by se nechumelilo. 8O

Bodejť by ne, když si ty ptáky k tomu filmu od vajec vychovali a trénovali je :wink:
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Dneska jsem zkoušel bratrancovi zalítnout začarovanej accipiter badius. Dlouho mu ležel na skříni. To letadlo pořád nechtělo lítat. Dneska jsem ho přesvědčil že to půjdem zkusit. To letadlo mělo křídlo někde u náběžný hrany vyztužený asi skleněnou tykou nebo něčím takovým. Povedlo se mi to letadlo dostat do vzduchu a začalo lehce foukat, tak to bylo aji docela divoký. Najedlou přiletělo hejno nějakých malých ptáků - čtyřicet jich bylo určitě. Ti malí šmejdi začali kolem toho letadla lítat a trochu na něj dorážet. Motor jsem pustil na plnej kotel a zalítal si s nima úžasnej kombat, fakt skvěle jsem se vyřádil. Lehce jsem jim uletěl a ptáci valili za letadlem. Chtěl jsem lim poopinkem zaletět za zadky, tak jsem to lehce strhnul dolů abych nabral rychlost a šel na velký rychlý přemet. Jenže nahoře se mi zlomily křídla, letadlo proletělo, spíš spadlo, hejnem v jakési vývrtce přímo čumákem na asfalt...
Motor rozbitej, ten plechovej obal byl pomuchlanej, vrtule totálně na sračku, jednomu servu praskla krabička a ta deska co drží serva se taky rozdrtila. Křídla se opraví asi uhlíkem. A zase to poletí.

Příčina? 6ádné přetížení, jen kravina - on neměl odtokovku přelepenou tou skleněnou páskou. Křídlo se přidělává k trupu na gumičky. On dal na kažnou stranu 6 gumiček a ve vzduchu prostě to křídlo při těch géčkách roztrhly. Škoda.

Ale ti ptáci měli štěstí, že nepřiletěli o 15 minut dřív, to jsem lítal s F-15 a to by bylo maso... Příště by mohli přiletět zas :D .
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“