Levné čínské motory?
cinani nabizi marze i vice nez 50% proto to kazdej prodava
podivej se kolik stoji prumyslovy ss motor, sezenes ho za par kacek - tim nemyslim v modelarskem obchode
myslite si, ze stridaky jsou slozitejsi? nejsou, jsou jeste jednodussi, funguji upne stejne akorat ostranili komutator a jeho funkci vykonava reulator
akorat udelali vice polu a pouzili lepsi magnety, ale navijecce je uplne jedno na kolik polu to vine, prostor pro pokles cen je znacny
podivej se kolik stoji prumyslovy ss motor, sezenes ho za par kacek - tim nemyslim v modelarskem obchode
myslite si, ze stridaky jsou slozitejsi? nejsou, jsou jeste jednodussi, funguji upne stejne akorat ostranili komutator a jeho funkci vykonava reulator
akorat udelali vice polu a pouzili lepsi magnety, ale navijecce je uplne jedno na kolik polu to vine, prostor pro pokles cen je znacny
Naposledy upravil(a) j3nda dne pát 20.07.2007 16:11, celkem upraveno 1 x.
j3nda píše:v modelarine je predrazene uplne vsechno - obchodnici maji marze 30%
v cyklistice jsou na nektery veci marze i kolem 100 a vice %, na cela kola tak kolem tech 30%, ale ze to je predrazeny bych si netroufnul tvrdit - ten obchodnik z neceho zit musi a trh v CR je relativne maly, takze i objemy prodeje jsou mensi nez treba v nemecku a tudiz musi byt vetsi marze. a takovej Gigasport mival marze na nektery veci i 200%...
já mám a měl jsem několik různých motorů a bez ohledu na kvalitu a renomé značky se mi ani jeden nerozpadl opotřebením.
Všechny skončili destrukcí konstrukce vlivem nadměrného příčného zrychlení ( tzn. jsem je rozmlátil na kaši po pádu ).
Mám na to několik receptů, např. letíš nízký průlet na zádech v malé rychlosti a pak se nad asfaltovou částí letiště rozhodneš přejít do nožového letu. Atp atp.
Takže zvaž zda se tvůj motor vůbec dožije mechanického opotřebení.
Navíc některé věci jsou spíše výhoda, třeba měkká osička znamená, že ji ohneš. U Pythona je kalená a ohneš pláš´t motoru v ceně 500,- ale osička ti zůstane.
PS: viděl jsi někdy např. létáním opotřebovaný akrobat, který by zašel na stáří? Já ani jednoho, většinou zemřou ještě mladí....
Všechny skončili destrukcí konstrukce vlivem nadměrného příčného zrychlení ( tzn. jsem je rozmlátil na kaši po pádu ).
Mám na to několik receptů, např. letíš nízký průlet na zádech v malé rychlosti a pak se nad asfaltovou částí letiště rozhodneš přejít do nožového letu. Atp atp.
Takže zvaž zda se tvůj motor vůbec dožije mechanického opotřebení.
Navíc některé věci jsou spíše výhoda, třeba měkká osička znamená, že ji ohneš. U Pythona je kalená a ohneš pláš´t motoru v ceně 500,- ale osička ti zůstane.
PS: viděl jsi někdy např. létáním opotřebovaný akrobat, který by zašel na stáří? Já ani jednoho, většinou zemřou ještě mladí....
- hlavně nekecat a lítat -
ION, byl statečný...
Helios F3A od Hyperionu 1kW
Extra 330 od VA Models, lítá úžasně
hydroplán Canadair z laminátu
F3K Long Shot, F3F Linx+el. trup, Thermik Dream 3m na 1,2kW
Banana od Baudismodel - kompozitová kráska
ION, byl statečný...
Helios F3A od Hyperionu 1kW
Extra 330 od VA Models, lítá úžasně
hydroplán Canadair z laminátu
F3K Long Shot, F3F Linx+el. trup, Thermik Dream 3m na 1,2kW
Banana od Baudismodel - kompozitová kráska
Jo souhlas..
A ten vývoj? Tyhle motory jsou na světě už pěkně dlouho. Jediný na čem se experimentuje jsou magnety. Dřív se nepoužívaly protože nebylo možné udělat malý, lehký a levný regulátor. Každému kdo v souvislosti s AC motory hovoří o vývoji a technologii doporučuji si takový motor rozebrat. Pokud by měl S400 kvalitní magnety tak by stála výroba víc než u AC motoru protože má navíc ještě komutátor.
A ten vývoj? Tyhle motory jsou na světě už pěkně dlouho. Jediný na čem se experimentuje jsou magnety. Dřív se nepoužívaly protože nebylo možné udělat malý, lehký a levný regulátor. Každému kdo v souvislosti s AC motory hovoří o vývoji a technologii doporučuji si takový motor rozebrat. Pokud by měl S400 kvalitní magnety tak by stála výroba víc než u AC motoru protože má navíc ještě komutátor.
kdyz ja si na novej pocitac prirazim vice nez 10% tak je to absolutne neprodejny a taky musim nejak prezit - delam to sice jako bokovku, ale je spousta firem co se tim uzivi
tech 30% je pouze pro koncoveho obchodnika, ktery uz se s nikym nedeli, ukaz mi velkoobchod s kolama co mi proda dily za polovinu a ja se preorientuju na jiny obor
tech 30% je pouze pro koncoveho obchodnika, ktery uz se s nikym nedeli, ukaz mi velkoobchod s kolama co mi proda dily za polovinu a ja se preorientuju na jiny obor
j3nda píše:kdyz ja si na novej pocitac prirazim vice nez 10% tak je to absolutne neprodejny a taky musim nejak prezit - delam to sice jako bokovku, ale je spousta firem co se tim uzivi
Author treba, nebo Specialized - ty maj velko i maloobcod a rozdil mezi tim za kolik nakoupej a za kolik prodaj (jedna firma i kdyz se tvari jako 2) je i 150%. Shimano ma taky vic nez 30%...nemysli si ze kdyz daj na podzim slevu o 30%, ze na tom nevydelaj
jinak samozrejme cim drazsi vec, tim je marze mensi, ale tech 30% je tak minimum.
A treba takovej Sterba proda 3500 authoru za rok, takze ma jiny nakupni ceny (standardne je 20-40%), ale doporuceny MC dodrzuje = vetsi marze. Ale nepocitej s tim, ze kdyz nakoupis 10 kol za rok, ze se dostanes na takovyhle cisla.
a ty firmy co se se uzivej pocitacema budou mit pravdepodobne lepsi nakupky protoze odeberou vic, ale prodaj za stejno. nicmene vim, ze pocitacova branze jede spis na objemy nez na velky marze.
wroum píše:j3nda píše:kdyz ja si na novej pocitac prirazim vice nez 10% tak je to absolutne neprodejny a taky musim nejak prezit - delam to sice jako bokovku, ale je spousta firem co se tim uzivi
Author treba, nebo Specialized - ty maj velko i maloobcod a rozdil mezi tim za kolik nakoupej a za kolik prodaj (jedna firma i kdyz se tvari jako 2) je i 150%. Shimano ma taky vic nez 30%...nemysli si ze kdyz daj na podzim slevu o 30%, ze na tom nevydelaja cyklohadry? skoda mluvit, koupis za 500 a prodas za 1500, pripadne das slevu na 1200 a zakaznici se muzou posrat jak je to levny
![]()
jinak samozrejme cim drazsi vec, tim je marze mensi, ale tech 30% je tak minimum.
A treba takovej Sterba proda 3500 authoru za rok, takze ma jiny nakupni ceny (standardne je 20-40%), ale doporuceny MC dodrzuje = vetsi marze. Ale nepocitej s tim, ze kdyz nakoupis 10 kol za rok, ze se dostanes na takovyhle cisla.
a ty firmy co se se uzivej pocitacema budou mit pravdepodobne lepsi nakupky protoze odeberou vic, ale prodaj za stejno. nicmene vim, ze pocitacova branze jede spis na objemy nez na velky marze.
Mam dva známí co dělají počítače a je to tak, že na prodeji mají prd, žijou díky servisu, dělání síťí, správcovsví atd. Prodej je doplněk... Ale v jiných oborech, např hadry? To je nepoměr, výrobní cena k maloobchodní ceně
-
strycArtus
- Kontaktovat uživatele:
CF 2812
CF 2812 toci nejvetsi otacky z cele rady , proto jsem si ho koupil a nezklamal je to presne vono.
......namontoval jsem ho do tora + triclanek a je z toho raketa.......vrtule 7x4 odber podle papiru na zemi 11 A. Jeci jak strunova sekacka (krasne rve fakt teda spise vrtule APC )a tahne jako dabel toro stoupa na plny plyn kolmo vzhuru do takove vysky do jake normalne neletam...............vaha modelu asi 420 g.............
nelituju ...............co se tyka provozu dlouhodobeho nevim , ale vypada jako kazdy jiny stridak ja myslim ze budu i v delsim casovem horizontu spokojen.Uz se tesim az si poridim sthace z druhe svetove , to bude neco. Pri vaze modelu okolo 400 g + triclanek je to jista strela!!..........navic za ty prachy
......namontoval jsem ho do tora + triclanek a je z toho raketa.......vrtule 7x4 odber podle papiru na zemi 11 A. Jeci jak strunova sekacka (krasne rve fakt teda spise vrtule APC )a tahne jako dabel toro stoupa na plny plyn kolmo vzhuru do takove vysky do jake normalne neletam...............vaha modelu asi 420 g.............
nelituju ...............co se tyka provozu dlouhodobeho nevim , ale vypada jako kazdy jiny stridak ja myslim ze budu i v delsim casovem horizontu spokojen.Uz se tesim az si poridim sthace z druhe svetove , to bude neco. Pri vaze modelu okolo 400 g + triclanek je to jista strela!!..........navic za ty prachy
Re: CF 2812
rudavatra píše:CF 2812 toci nejvetsi otacky z cele rady , proto jsem si ho koupil a nezklamal je to presne vono.
....ten motor je delanej na vrtulku 7/4 ale s DVOUCLANKEM (a z toho si taky bere tech 11A podle papiru) a ne s triclankem. s 3 cl mu davam maximalne par letu nez shori....
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Wroume, narad to rikam, ale asi se pletes. Tady byla rec o CF-2812, ta ma kv 1500 a da se pouzit na triclanek (s malou vrtulkou) nebo na dvojclanek s 8-9" (mam ve Cmelakovi s GWS 9x5 HD, max 12A)...
Ty si asi myslel ten malej 2805 co mas v tom mini 3Decku, ten ma vysoky kv a je fakt na 2s a vrtulku max 7" jak pises.
Ty si asi myslel ten malej 2805 co mas v tom mini 3Decku, ten ma vysoky kv a je fakt na 2s a vrtulku max 7" jak pises.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz