Proxima II

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
rohe
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od rohe »

Dám si jí tam až časem, myslim si, že teď z toho i tak ještě budu pár startů vystrašenej.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Abu »

Kdyz ono to prudci a rychlejsi stoupani na motor neni nic hroznyho. Ja si na to velice rychle zvyknul a ted mi treba prijde podstatne prijemnejsi a jednodussi motorovy let s premotorovanou Optimou, ktera leti sama kolmo nahoru bez potreby ji nejak extra ridit, zatimco pomaly plouzolet na ctyrstovku se musi ve stoupani ridit porad (a ta minuta nez to nekam nastoupa je hrozne dlouha doba :wink: )
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
rohe
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od rohe »

Tak jsem dneska absolvoval druhý let a vůbec z něho nemám dobrý pocit! :cry: :cry: :cry:
Už při startu jsem dostal boční kopanec, takže sem Proximu II sotva srovnal, při tom jsem házel proti větru. No, nějak jsem to ve vzduchu rozdejchal a hned jsem se uklidnil, že sem to nerozmlátil. Ale co následovalo bylo opravdu na zástavu srdce. Jak to trochu foukalo, tak sem si říkal, že si odzkouším nastavení brždění při pristání a najednou jsem dostal ze zhora normálně něco jako pohlavek, prostě Proxima II to valila nějak divně dolu a to tak, že ani VOP na 200% by tohle neudělala. Stalo se to dvakrát po sobě a já to už viděl zapíchlé v zemi, ale najednou se to srovnalo a zase to letělo rovně. Měl jsem opravdu v kalhotech, protože tím směrem sem přistával. Nějak mi to nedalo a vzal jsem samokřídlo a že prozkoumám ono místo. Sem tam sem taky dostal pohlavek, ale na úplně jiných místech. Takže se ptám, co by to mohlo být, myslíte, že treba nějaký rušení????
Abu
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Abu »

Zeby prijimac nebyl uplne nadseny z toho, ze je tesne vedle pohonne baterie, motoru, regulatoru, serva a zmeti ruzne kabelaze ?? :wink:

Jinak my jsme si se Vzduchoplavcem a F104 zalitali uplne nadherne, pote co se rozplynula mlha, byla i docela termika a taky jsem si dali prvni 3 pokusna kola kombatu (vsechny modely zatim vcelku) :D
rohe
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od rohe »

Abu píše:Zeby prijimac nebyl uplne nadseny z toho, ze je tesne vedle pohonne baterie, motoru, regulatoru, serva a zmeti ruzne kabelaze ??

Asi si to nedočetl až dokonce....dělalo mi to i samokřídlo v těch místech, co Proxima II.
Béda
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Béda »

rohe píše: Sem tam sem taky dostal pohlavek, ale na úplně jiných místech. Takže se ptám, co by to mohlo být, myslíte, že treba nějaký rušení????

asi neumíš číst Ty, co jsi napsal. Jsi zbytečně hustej na ty, co Ti chtějí poradit :?
rohe
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od rohe »

Aha, tak ja neumím asi ani psát, natož číst....dobrá, vykuchám obě letadla a dám přijímače někam úplně jinam, díky za rady. :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Abu »

Taky zajimavy reseni... a z letadel udelas volnasky? :wink:

Nemuze byt tedy zavada nekde jinde nez v modelu? Co bylo pro Proximu i samokridlo shodny - vysilac a ten vzduch ve kterym litaly !
Neni to treba problem s nejakym kontaktem v Tx (napr nechvalne proslule kontakty na vf dilu u Optika, par lidi s tim melo velke problemy, nebo povolujici se sroubek na privodu k antene na nektrerych Futabach...???).
rohe
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od rohe »

Tak jsem zkontroloval anténu (šroubek) na Futabě, je v pohodě.
Takže otázka, je mozný, že skoro za bezvětří vznikají v nějakém úseku třeba turbolence? Protože se to opravdu motalo kolem jednoho místa. 30x30 m. A nebo pak už jedině to rušení, ale jak říkám, kdyby to asi nějak rušilo, tak si myslím, že se to bude třeba i naklánět, ale tohle se prostě tlačilo dost divne dolu, jakoby na to nebo něco ze shora tlačilo! :roll:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Divne. Kdyz by to neudelala ani 200% VOP, tak jak se to mohlo stat? I pri ruseni bys mel jen maximalni vychylku, co to jde...

Kazdopadne byt tebou, tak nejdriv vse radne proverim, mozna prehodnotim tu elektro instalaci a priste zkusim zalitat na jinem miste. Jaky tam mas prijimac?
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Vzduchoplavec »

rohe píše:Tak jsem zkontroloval anténu (šroubek) na Futabě, je v pohodě.
Takže otázka, je mozný, že skoro za bezvětří vznikají v nějakém úseku třeba turbolence? Protože se to opravdu motalo kolem jednoho místa. 30x30 m. A nebo pak už jedině to rušení, ale jak říkám, kdyby to asi nějak rušilo, tak si myslím, že se to bude třeba i naklánět, ale tohle se prostě tlačilo dost divne dolu, jakoby na to nebo něco ze shora tlačilo! :roll:

Leda mistni tornado s obracenou rotaci smerem k zemi. :D

Aby se udelal takovej klesak, ze by rval ero o velikosti Proximi takhle prudce dolu, tak to by jsi musel litat opravdu na nejakych hodne podivnych lokalitach... neumim si takovou vec predstavit.

Nemel jsi neco povoleneho? Vyskovku, kridla, nebo tak neco? Ale spise bych hledal problem v te elektronice.
rohe
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od rohe »

Vzduchoplavec píše:Divne. Kdyz by to neudelala ani 200% VOP, tak jak se to mohlo stat? I pri ruseni bys mel jen maximalni vychylku, co to jde...

Kazdopadne byt tebou, tak nejdriv vse radne proverim, mozna prehodnotim tu elektro instalaci a priste zkusim zalitat na jinem miste. Jaky tam mas prijimac?

No to je právě to zajímavé, prostě jakoby čumák najednou stěšknul o 5 kilo.
Přijímac mám MZK OCTAVA.
rohe
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od rohe »

Vzduchoplavec píše:
rohe píše:Nemel jsi neco povoleneho? Vyskovku, kridla, nebo tak neco? Ale spise bych hledal problem v te elektronice.

To nevím, ale při rozebírání jsem si ničeho nevšim, že by bylo povolené. Raději změním lokalitu tak o 300-500m a nejprve prověřím samokřídlem, třeba to fakt bylo nějaký rušení... :cry:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Ja na ruseni moc neverim. Prinejmensim ne takovehoto rozsahu. Obcasne nakopnuti kridelek nebo podobne triky budiz kdyz rikas, ze to bylo jako bys mel trebas 2 - 3 vteriny naplno potlaceno, tak to je velmi divne... :?
rohe
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od rohe »

U prijímačů MZK mám odzkoušeno, že když mám zapnuté ero a radio vypnu, tak se serva ani nehnou. No jsem z toho prostě jelen!
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“