Prasklý pístní kroužek

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
Lark

Re: Prasklý pístní kroužek

#31 Příspěvek od Lark »

Promiň, ale vlákno už běží dost dlouho a já už si taky ho... pamatuju :lol: Jen mě napadlo, jestli pasují i polohy kanálů v karteru? Já to nevím. Pokud ano, tak bych to řešil tím výbrusem a navíc získá moderní motor.
VTjr

#32 Příspěvek od VTjr »

Symplex píše:...Dnes platí, že čas jsou peníze...

Taky souhlasím. Time is money ... :wink:
Jenže jde o to, co chceš, kde je Tvůj cíl!
Pokud je Tvým cílem jen co nejvíc letát a vše ostatní, co musíš kvůli tomu udělat je jen nutným zlem, pak je to bez diskuse.
Pokud Ti ovšem prináší uspokojení i to, že si sám stavíš modely, opravuješ/vylepšuješ/nastavuješ motory atd., tak "time is money" neplatí. Není to totiž nutné zlo, ale součást zábavy. A i ti Američané, kteří se proslavili na celém světě svým heslem, když jde o zábavu a relax, tak nelitují ani času ani peněz. :lol:
Dokonce znám modeláře, kterým přináší uspokojení jdině ta stavba a z létáni mají naopak pořádnou traumu a radši si to nechají zalétat a často i rozbít někomu jinému. :mrgreen:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
VTjr

#33 Příspěvek od VTjr »

Lark píše:Promiň, ale vlákno už běží dost dlouho a já už si taky ho... pamatuju :lol: Jen mě napadlo, jestli pasují i polohy kanálů v karteru? Já to nevím. Pokud ano, tak bych to řešil tím výbrusem a navíc získá moderní motor.

I když ty kanály tak úplně nepasují, tak to většinou motoru ani moc nevadí. Dokonce někdy paradoxně to dokonce jeho chodu a výkonu prospěje. Dělal jsem různé kombinované kousky na dvaapůlkách a vždy to chodilo, někdy dokonce lépe než originály. Krom toho okna ve vložce se dají dobrousit. Cce to jen pečlivost a opatrnost.
Lark

#34 Příspěvek od Lark »

Souhlas, záleží na tom co je pro něj přednější, ale objednávat jeden kroužek až z Anglie mi prijde trochu ujetý. Co když mu přijde zlomený, nebo mu praskne při montáži? Já bych asi šel cestou toho výbrusu.
VTjr

#35 Příspěvek od VTjr »

To je globalizace - tomu Ty nerozumíš. :mrgreen:
Mně to vůbec nepřipadá ujetý. Právě naopak, je to super, že to tak snadno jde. Navíc, když jak naše země, tak Anglie, jsou členy EÚ, tak by to správně opravdu i mělo takhle fungovat. Když si můžu například dát něco vyrobit v sousedním městě, nebo v Česku, tak proč by to nemělo jít z Anglie - jsme přece jeden ekonomický prostor. :!:
Teda zatím. :( Snad ještě nějaký čas, než to nějací politici zase neposerou. :cry:
Symplex
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Symplex »

Kroužek přišel super zabalený v tvrdém přebalu. K prasknutí při montáži, kdo to neumí tak ať se svěří do rukou odborníků. Já si také nedělám rozvodné desky a objednám je u Růžičky. Každý umíme něco.
Nejhůře jsou na tom ti co neumí nic.
Lark

#37 Příspěvek od Lark »

Symplex píše:Kroužek přišel super zabalený v tvrdém přebalu. K prasknutí při montáži, kdo to neumí tak ať se svěří do rukou odborníků. Já si také nedělám rozvodné desky a objednám je u Růžičky. Každý umíme něco.
Nejhůře jsou na tom ti co neumí nic.

Pokud je jistota dobrého zabalení, tak se není čeho se bát a s tím ostatním souhlasím. Ještě dotaz: Jestli to není tajné, na kolik ten kroužek přišel?
Symplex
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Symplex »

Tady je odkaz:
http://www.ebay.com/itm/ENYA-40-MODEL-E ... 43b8723d47

Trochu od zimy zdražil. Já jsem platil 8 liber + poštovné. Po vyčištění drážky pro kroužek v pístu ( má L tvar ) jsem ho nasadil. Kroužek nesmí v drážce váznout. Měl jsem strach, zda bude dobrá vůle v zámku. Po spuštění na záběhové palivo ( 22% ricinu ) jsem dal 2x 1OO ml. Motor chodil a při běhu na plný výkon se neměl snahu zatahovat t.z. že zámková vůle je OK. Motor má nyní naběháno asi 1 hod a je namontován v modelu. Není čas osadit serva.
Se zásilkou mě přišel i leták s informacemi na jaké motory kroužky dělá - jsou jich desítky.
Tady je ještě odkaz na jeho obchod:
http://stores.ebay.com/GC-Piston-Rings? ... 7675.l2563
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“