Blade 200 QX

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
xxkarlosxx

Re: Blade 200 QX

#31 Příspěvek od xxkarlosxx »

Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
RadekCe

#32 Příspěvek od RadekCe »

xxkarlosxx píše:Tady je ten rám v akci:
https://www.youtube.com/watch?v=vw9b3bnpqV4

Ten rám je super, ten invert je super a celá heli je super :D. Už se těším, až to vyzkouším. Jsem rád, že jsem do toho šel :wink:.
PS: Ten borec na videu používá ty černo-bílé vrtule sport: http://www.astramodel.cz/cz/katalog/bla ... 36120.html ... zajímal by mě rozdíl oproti těm barevným 3D, které jsem si objednal? Zkoušel jsi je Prochy?
Minimálně ve dne bych je tam asi nedával, protože i tak mám problém s orientací, když mám heli daleko. Ale na tom RKH rámu je to "cool".

To "vylizplech": Tak co, už tě tohle video "zlomilo" ke koupi? :mrgreen:
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
vylizplech

#33 Příspěvek od vylizplech »

Tak, už o tom silně uvažuji, ale napřed musím něco prodat, asi půjde z domu blade nano cpx a nano qx. To video je fakt hezké a ten rám nemá chybu. :)
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
xxkarlosxx

#34 Příspěvek od xxkarlosxx »

Na ten rám si bez problému můžeš připevnit cokoliv.. Také si můžeš namontovat jiný podvozek atd... Buď je origo od Racon podobný tvar jako tam je ten plastový,nebo si tam kopneš od microheli pod každý motor zvlášť....

Já už se dostal trochu dál a ještě pokukuju po FPV brýlých s kamerou... Jak ty borci závodí lesem je masáž a při tom v klidu sedí na louce na lavičce a coptéra je při tom půl kiláku někde v neznámu ... Díky výkoným motorům se dá namontovat vlastně cokoliv.. Na HK mají Fat shark a cena není likvidační :-)

Já teď většinou lítám v noci a pohodička...

Jen česká pošta opět nezklama.. Dnes podáte,zítra dodáme..Tak to určitě,balík z Astry se někde toulá..Radku už ti to došlo(kabel a vrtule)?
RadekCe

#35 Příspěvek od RadekCe »

xxkarlosxx píše:Radku už ti to došlo(kabel a vrtule)?

Já si pro díly jezdím do Ostravy a co objednám, je většinou druhý den :D. Akorát v pondělí jsem k tomu káblíku zapomněl objednat 3D vrtule a vzpomněl jsem si až odpoledne, ale to už byla objednávka do Astry odeslaná ... tak bych to měl mít zítra (výhoda kamenného obchodu, když ho má člověk v dosahu - navíc teď před Vánoci) ;-).
DX7s, Phoenix
miro5

#36 Příspěvek od miro5 »

Kde v Ostravě?
DJI - F309 Phantom 2 H4-3D, GP4 Black
xxkarlosxx

#37 Příspěvek od xxkarlosxx »

Tak balík konečně dorazil.. dnes namontuji a zítra objednávám náhradní díly,až to rozstřelím :D ..

Taky by mě zajímal rozdíl mezi sport a 3D vrtulkama... Víte to někdo?
RadekCe

#38 Příspěvek od RadekCe »

miro5 píše:Kde v Ostravě?

V Přívoze: http://pvmodel.cz/cms.php?id_cms=4
DX7s, Phoenix
RadekCe

#39 Příspěvek od RadekCe »

xxkarlosxx píše:Já už se dostal trochu dál a ještě pokukuju po FPV brýlých s kamerou... Jak ty borci závodí lesem je masáž a při tom v klidu sedí na louce na lavičce a coptéra je při tom půl kiláku někde v neznámu ... Díky výkoným motorům se dá namontovat vlastně cokoliv.. Na HK mají Fat shark a cena není likvidační :-)

Nejsi sám :wink: ... ale více než FPV mě zaujala ta Mobius kamera, kterou na tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=Z-T_Mg8DvMY borec právě pro FPV používá.
Už jsem ji skoro koupil: viewtopic.php?f=96&t=64461&start=480#p1177962 :-D ... je to kompromis vysoké kvality a nízké ceny: http://www.revotech.cz/

PS: FPV jsem si dva měsíce zpátky vyzkoušel a moc mě to nevzalo. Měl jsem trochu jinou představu, ale v těch brýlích to vypadlo, jako obraz v kině promítáný na plátno ... takové nerealistické.
Ale něco natočit nebo nafotit, tak to jo :-D ... a později to FPV už není problém ;-).
Přílohy
FPV_19_10_2014.jpg
DX7s, Phoenix
prochel
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od prochel »

xxkarlosxx píše:Taky by mě zajímal rozdíl mezi sport a 3D vrtulkama... Víte to někdo?
podívej se na náběh sport a 3D vrtulek sport jsou koncipovaný na tah s jedný strany jako klasická vrtule ty 3D jsou rovný nemaj to kroucení nevím jak jinak to napsat :D neznám odbornou technologii,
a rozdíl mezi sport vrtulema a těma standart co jsou na kopteře je jenom v barvě já jsem žádnej rozdíl při lítání nepoznal
xxkarlosxx

#41 Příspěvek od xxkarlosxx »

Tak jsem samozřejmě nevydržel a zkoušel jsem v noci 3D... No a urval jsem podvozek a prasknul trup :-).... Nový stojí přes 500? To je dobrej vtip...Časem to jistí ten Racon rám...Teď jsem slepil a lítám dál...Nic hroznýho to nebylo,ale radím sundat podvozek,protože jsem pak bez něj spadnul ještě víckrát a nic se nestalo..
V pohodě jsem nahrál novej soft a pak přišlo to peklo... Nebyl jsem schopný přepnout do toho akrobatickýho modu...Špatně jsem to pochopil.. Zapnul jsem vysílač pak až copteru a držel do leva plyn a nic :-).. To jsem začal už mít nerva :-).... Až mi došlo,že musíš úplně od znova přes bindovací tlačítko a při tom držet knipl do leva.... Takový radosti,že to maká a hned jsem to zbořil :-).... Ve dne to bude pohodička... Je to jako u auta co má automat,musíš myslet trochu dopředu a počítat ze spožděním :-)... Když jsi zvyklý na rychlé reakce z vrťasu,musíš se hodně přizpůsobit....
Naposledy upravil(a) xxkarlosxx dne stř 17.12.2014 21:58, celkem upraveno 1 x.
RadekCe

#42 Příspěvek od RadekCe »

xxkarlosxx píše:Tak jsem samozřejmě nevydržel a zkoušel jsem v noci 3D... No a urval jsem podvozek a prasknul trup :-)

Tak tomu se říká RCMánie ... já jsem na tom podobně :lol:, ale ve tmě to zítra asi zkoušet nebudu :cry:.
PS: Doufám, že to taky neodrovnám hned po přehrání fw?
DX7s, Phoenix
RadekCe

#43 Příspěvek od RadekCe »

Tak upgrade proběhl v pohodě, zítra to zalítnu, ale doteď jsem si srovnával v hlavě, co který režim dělá a už po třetí přenastavil přepínače na TX (teď to mám dle návodu, aby F MODE byl v poloze 0 vždy Stability Mode a mohl jsem to použít na záchranu). Otázka je, jestli pro záchranu v invertu by nebylo lepší to přepnout na ten prostřední Stagility Mode? Protože když to dám na ten první Stability Mode, tak mi to narovná do "normálu" a pokud budu v malé výšce, tak už ho ani s plným plynem nezvednu ... :roll:. Tak to mám u 450ky s Brainem, že využívám autolevel pro záchranu, ale tam ho to z invertu hrkne do normálu v mžiku bez ztráty výšky.

PS: Všechny režimy už chápu, bez vrtulí jsem si je vyzkoušel, ale za letu nad tím budu muset ještě uvažovat, co vlastně chci a když se spletu, tak půjde heli k zemi :-(.

Uvidíme zítra :wink:.

Jo a kdyby měl někdo zájem o ten kabel pro upgrade firmware: http://www.astramodel.cz/cz/katalog/bla ... 35377.html ,
tak za 499Kč včetně poštovného je jeho. Asi už ho nevyužiju, pokud nebude nějaký další upgrade ...
DX7s, Phoenix
RadekCe

#44 Příspěvek od RadekCe »

RadekCe píše:Tak upgrade proběhl v pohodě, zítra to zalítnu

Tak čím začít? :D ... asi tím, že jsem nespadl 8), ale je to docela drsné nejen v invertu, ale i s heli v normální poloze, protože v režimu 3D Agility při snižování plynu k minimu (středu kniplu) stačí jen nepatrně překročit střed a dojde ke změně otáček motorů. Navíc u rádií se zkrácenou dráhou plynu je na řízení otáček hodně krátká dráha a člověk si neustále musí dávat pozor, aby v "normálu" nepřekročil kniplem střed. Taktéž při plném flipu (ne na záda) se musí ubrat plyn jen nepatrně, aby nedošlo k reverzu motorů. Ale je to o zvyku. Druhou baterku už jsem s tím dělal plynule duhy a v invertu dal i kolečko (ještě jsem to nechtěl přehánět).

Poslední baterku už jsem si to ale nabindoval do těch originálních režimů, abych si pořádně zalítal a nemyslel pořád na ten plyn :mrgreen:.

Obojí je super, ale je potřeba to trochu dostat do hlavy a být ze začátku opatrný. Např. to prudké klesání v normálu s reverzem motoru silně nedoporučuji, protože pak při té rychlosti to potřebuje na opačný chod tak 5m (možná i více).

PS: A vůbec jsem si při výměně vrtulí neuvědomil, že u stejné barvy má každá vrtule opačný profil (viz. foto) a všechny 4 jsem dal obráceně (na jiné místo) :lol: ... naštěstí to při startu jen vibruje a nic se nestane (takže to stačí dát správně).

Baterky byly úplně horké a po 3min i 3.69V/čl. Ale obrovská výhoda je pouhým přebindováním změnit ty režimy na původní a lítat zrovna to, na co má člověk chuť :wink:.

Jo a ty 3D vrtule jsou v pohodě i pro ty původní režimy a vycházejí 4ks na 369Kč (dop. cena) narozdíl od těch origo 2ks za 279Kč (4ks 558Kč).

A pro Prochyho: Ty SPORT vrtule jsou určené taky pro 3D, proto jsme se s Karlosem ptali na rozdíl ... (ty jsi odpověděl jak to lítá ve srovnání s origo vrtulemi).
Přílohy
Blade_200_QX_vrtule_na_spatnych_mistech.jpg
DX7s, Phoenix
xxkarlosxx

#45 Příspěvek od xxkarlosxx »

Já včera dorazil domů zase za tmy a už jsem nehodlal riskovat další pád..Tak zkusím až dnes... Jen mi přišlo,že v druhém modu akrobacie trvá docela dlouho copteru překlopit...Mám DX9i a krátkou dráhu plynu,to bude masáž....Určitě nedoporučuji dát tah dolů a pak rychle nahoru,je tam obrovská rychlost a prodleva,než to zvednete jste na zemi :-)... To se mi také podařilo..
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“