Gr. MX-16s a montaz MZK TWIN
- JosefSvejk
Re: Gr. MX-16s a montaz MZK TWIN
Ta fotka je dost špatná a taky mohly být kablíky připájené z druhé strany, kterou jsme neviděli. Samotná "oprava" těch plošek mi pořád nedává smysl. Ale hlavně, že se dílo podařilo a už to funguje.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Psal že z druhý strany jsou mezi ploškama nějaký součástky - tedy zde mi to přijde bezpečnější. Ale stejně nějak musel tu původní 3pin lištu dostat ven- Radek
ICQ 638556901
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
z druhy strany to mit nemohl, tam jsou nejaky soucastky. Hlavne se me neptej jaky:-)
Jsem rad,ze to funguje a snad to i fungovat bude. Ale je zajimavy,ze si s tim nekdo dal tu praci aby to vypadalo, jako ze nic. a pritom je to vlastne zbytecny:-) Jestli to tu prodavajici cte, tak se mozna dobre bavi:-)
Jsem rad,ze to funguje a snad to i fungovat bude. Ale je zajimavy,ze si s tim nekdo dal tu praci aby to vypadalo, jako ze nic. a pritom je to vlastne zbytecny:-) Jestli to tu prodavajici cte, tak se mozna dobre bavi:-)
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
Tak to máš aspoň připravený na ty kablíky - jo a trafačce se obloukem vyhni- Radek
ICQ 638556901
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Trafo jsem mel na skrini. Mel jsem z prace pujcenou starickou (jeste slovenskou) ERS 50. Dnes ji budu vracet.Ciste pro zajimavost: chapu, ze trafo muze tu elektroniku poskodit, ale je to tak, ze se musim dotykat smyckou nebo staci pajet i neco jinyho v tesny blizkosti?
kasssy píše:... trafo muze tu elektroniku poskodit ...
Na tohle jsem nikdy nedostal uspokojivou odpověď. Cca 35 roků pájím vše trafačkou (pájecí pero mám asi rok a půl), včetně kdysi FETů KF520, CMOS obvodů a málokdy jsem něco odpálil. Jako jo, uzemnit se u těch FETů, to beru. Že to může některé součástky poškodit magnetickým polem té smyčky, to jo. Když smyčka zrovna prdne a ten výboj něco odkrágluje, to taky jo. Ale v normálním stavu??? Podle mně to je předsudek, lidová slovesnost a pokus o zesložitění problematiky aby to nevypadalo moc jednoduše :-D
jyrry.webnode.cz
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Tak terpve dnes jsem se dostal k tomu, abych TWIN proveril v praxi. Zatim sezda byt vse OK. Vzal jsem do vzduchu Pegasuse od VA-Model a dobry. On to byl prvni let po hoodne dlouhy dobe,takze slo vlastne i o test myho umeni:-) Nastesti jeto tak pohodovy letadlo, ze jsem nemel problem. a to jsem se k letu dostal po zapadu slunce. Za me teda spokojenost. Az se dostanu nekdy litat driv,tak zkusim vestsi vzdalenost,ale i to co jsem zkusil dnes me vlastne staci.( nevim jak daleko jsem byl):-)