jyrry píše:zkusme to spočítat:
máš omezení 20W a 7A na nabce, tudíž ona požere 7A při cca 3V (20W/7A je cca 3V)...
aku má 25V, na žárovkách musíš sežrat 22V, pro zjednodušení 24V při cca 7A, tedy musí být schopné požrat 24*7=168W. To dají 2s2p 12V/40W.
Pokud platí 20A, postup je stejný...

OK - pokud chápu správně tak pracuješ s tím, že vybíjíme něco blízkého 24V, což by odpovídalo těm dvěma 12V žárovkám v sérii. Pro těch 20A bych použil série stejné, jen jich dal více těhle sérií paralelně - tedy např 2s4p při 12V/40V. tomu snad rozumím
jen teď drobná modifikace. pracuji jen se 4s baterkou, tedy kolem 16V max nabité. žárovky mám stále jen 12V.
varianta 1 - dám je pro změnu v řazení 1s a budu doufat, že pokud možno neprdnou (jak píše JS

nebo
varianta 2 - je dám stále po 2s ale pak nevím, zda nedojde k něčemu takovému, jako že se pořádně nerozsvítí / nerozžhaví, což pokud se nepletu u žárovky znamená, že klesne její odpor a tím i zátěž a tím i výkon, ale tím, že jsem nyní mimo pracovní pásmo pro které jsou hodnoty žárovky udávané, tak dopředu moc nebudu vědět, kolik jich budu potřebovat a budu muset přidávat postupně jak píše lark a jyrry a JS

....
to je dilema

no asi se nějakému pokusničení nevyhnu jak to tak čtu
P.S. jinak jsem koukal a v origo anglickém návodu fakt mají 20A omezení místo těch 7A na té straně 18 v českém návodu. Opravdu půjde asi o překlep v české verzi. těch 7A je tam uvedeno ještě jednou, ale už jen jako příklad - v tom spodním modrém textu.