HonzaS píše:VTjr: Neee jen řídil ze země, jako hexakoptéru.
...
Nakonec to dopadlo dobře, seřídil jsem to, kluci upravili co šlo, a ve výsledku jsme i uvezli 45kg zátěž s drobnou rezervou výkonu (letovka 165kg). Takže happy end.
To je tak pro dítě (nesmí být ale moc obézní) nebo pro anorektičku.
Jinak je mi jasně co bylo v sázce: "Tvá pilotská čest!"
Ten projekt je sice zajímavý, ale dost dobře nechápu k čemu to bude prakticky dobré.
I když vím, že pohyb multikoptér se dá dost době stabilizovat a programovat. Onehdy jsem viděl jedno video o výsledku vývoje jedné americké party, kteří přidávají těm quadrokoptéram umělou inteligenci. V domě s vícero místnostmi plném různých překážek, úzkých chodeb a schodišť se to pohybovalo velice jistě bez jakýchkoli kolizí jako nějaký hmyz. Ale to bylo spolufinancováno US Army, nebo FBI či CIA a bylo to určeno pro průzkum budov před vstupem lidí ze speciálních jednotek.
Předpokládám, že tak vysoký rozpočet jako oni asi nemáte.
Nakonec se teď asi stejně nedovím, k čemu to bude. Tedy asi až přijde ten pravý čas.
HonzaS píše:...Já asi hodinu přemýšlel a telefonoval, jestli to skutečně mohlo být tím, a jestli to nezačalo fungovat náhodou - aby to stejně rychle zas nepřestalo fungovat během natáčení. Ale rozklepat tě to nesmí, a nebo si musíš dát oddychový čas a letět až v klidu. Pro nějakej adrenalin a nervy není prostor.
I když do toho projektu nevidím, tak čistě obecně platí, že když se závada odstraní sama a ty nevíš jak, tak se to musí považovat dál za poruchový stav. Protože taková závada se může kdykoli projevit znovu.
HonzaS píše:Komická dohra: přijeli jsme na místo natáčení, a já využil právo veta a zrušil jsem to. Nebyly splněny dostatečný bezpečnostní podmínky (který jsme s kolegou vedoucím projektu určili). Tak jsem se ten den projel 400km zbytečně

Nemyslím, viz můj předešlý odstavec.
To že se to dalo odpískat jejich vinou bylo nakonec pro všechny dobře. O Vašich pochybnostech nemuseli nic vědět.

V podstatě jste měli štěstí a máte čas na nalezení skutečné příčiny problémů.