Co je náplní časopisu RCR
Re: Co je náplní časopisu RCR
Přejmenoval jsem to vlákno, protože to tak vyplynulo z diskuse.
Prosím moderátora aby to přeřadil do vhodnější sekce.
Prosím moderátora aby to přeřadil do vhodnější sekce.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Moc výživní jsou také časopisoví testéři stavebnic.
Např nedávno jsem někde četl: "Musel jsem dovažovat čumák skoro 400g olova"..... (3x servo namontoval dozadu). ......"Předek modelu je poddimenzovaný, protože se při tvrdším přistání odlomil"......
Testér tímto sděluje, že mmj. neumí používat mozek. Nic víc, nic méně........
Jo a dobrej byl také článek o tom, jak je super předělávat malé 2T žhavíky na benzín (protože pak lítaš jakoskoro zadarmo a vo tom to je) + nezbytné fotografie neskutečných zprasenin........
Např nedávno jsem někde četl: "Musel jsem dovažovat čumák skoro 400g olova"..... (3x servo namontoval dozadu). ......"Předek modelu je poddimenzovaný, protože se při tvrdším přistání odlomil"......
Testér tímto sděluje, že mmj. neumí používat mozek. Nic víc, nic méně........
Jo a dobrej byl také článek o tom, jak je super předělávat malé 2T žhavíky na benzín (protože pak lítaš jakoskoro zadarmo a vo tom to je) + nezbytné fotografie neskutečných zprasenin........
Taky přispěji svým názorem. RC Revue beru už od doby kdy jsem ještě neměl éro. Předplatné mám asi 5 let jako vánoční dárek tudíž nesleduji cenu. Asi tak před měsícem jsem se zhrozil kolik stojí. To když přidám pár korun tak si můžu koupit Playboy, Maxim nebo Forbes a přečtu si daleko zajímavější články. (o fotkách nemluvě)
Pak jsem si řekl, když dělali tu velkou anketu, tak asi většina modelářů pase po testech nevalné kvality o EPP modelech. Řekl jsem si dobrá, podřídím se většině, ale teď podle vlákna vidím, že je nás většina, tak přemýšlím zda nenapsat dopis přímo redakci. (kdo se připojí?)
Mě nejvíc chybí:
-články pana ing. Černého (ať už o elektronice, elektrotechnice či články o letadlech Radka Suka nebo jiných jetech),
-články z akcí jako jsou: Jet World Masters, Horrizon Air Meet atd.
-články od PANA PILOTA Donatase Pauzuolise (Airbrush jednoduše),
-články pana Fencla o maketách
-a možná pro někoho (hlavně začátečníky) o stavbě letadel (Jak na to od Kroufka).
Obávám se, že s odchodem pana Sládka nejenom odešla kvalita ale i kvantita. (počet výtisků dřív: 13-18 tisíc, dnes: 10-11 tisíc)
Další věc: Redakce většinou si stěžujou, že stavitelé moc články nepíšou a raději staví. Na to mám odpověď: K čemu máte redaktory?! Proč nesednou do auta a neudělají rozhovor se stavitelem?! Stejně byste museli každému přispěvateli dát autorský honorář!
"A abych nekázal vodu a pil víno", tak možná časem udělám rozhovor se stavitelem velkého Pittse.
Mě nejvíc chybí:
-články pana ing. Černého (ať už o elektronice, elektrotechnice či články o letadlech Radka Suka nebo jiných jetech),
-články z akcí jako jsou: Jet World Masters, Horrizon Air Meet atd.
-články od PANA PILOTA Donatase Pauzuolise (Airbrush jednoduše),
-články pana Fencla o maketách
-a možná pro někoho (hlavně začátečníky) o stavbě letadel (Jak na to od Kroufka).
Obávám se, že s odchodem pana Sládka nejenom odešla kvalita ale i kvantita. (počet výtisků dřív: 13-18 tisíc, dnes: 10-11 tisíc)
Další věc: Redakce většinou si stěžujou, že stavitelé moc články nepíšou a raději staví. Na to mám odpověď: K čemu máte redaktory?! Proč nesednou do auta a neudělají rozhovor se stavitelem?! Stejně byste museli každému přispěvateli dát autorský honorář!
"A abych nekázal vodu a pil víno", tak možná časem udělám rozhovor se stavitelem velkého Pittse.
- Pista.Wassermann
RCR jsem vystřídal tento rok za RC modely, kde jsou návody na pokračování, ( stavby křídel, trupů apod...). EPP modelům opravdu neholduji a už vůbec mě nebaví si číst recenze o takovýchto modelech, setech či jiných hračkách....je to škoda. ( Nemyslím tím vlastní stavbu za použití EPP )
Rád bych, aby v nějakém modelářském časopise byly stavební tutoriály, různé finty apod....prostě něco, z čeho se člověk něco dozví...
Na můj vkus je toho v RCR opravdu málo, v RC modelech bych toho taky mohlo být daleko více, ale pořád lepší, než RCR. Pokud je to způsobeno neochotou modelářů, kteří mají světu co nabídnout psát články, nebo tím, že za článek nedostanou odpovídající ohodnocení to nevím, ale jako čtenáře mne to nezajímá. Je to politika modelářských časopisů. Tímto se klidně přidám k apelu
Rád bych, aby v nějakém modelářském časopise byly stavební tutoriály, různé finty apod....prostě něco, z čeho se člověk něco dozví...
Na můj vkus je toho v RCR opravdu málo, v RC modelech bych toho taky mohlo být daleko více, ale pořád lepší, než RCR. Pokud je to způsobeno neochotou modelářů, kteří mají světu co nabídnout psát články, nebo tím, že za článek nedostanou odpovídající ohodnocení to nevím, ale jako čtenáře mne to nezajímá. Je to politika modelářských časopisů. Tímto se klidně přidám k apelu
Kniply v rukou, éro nad hlavou!!!
-
iwojima1
- Kontaktovat uživatele:
Pista.Wassermann píše:Rád bych, aby v nějakém modelářském časopise byly stavební tutoriály, různé finty apod....prostě něco, z čeho se člověk něco dozví...
Presne tak od modelárskeho casopisu ocakavam ze sa z neho aj nieco naučim, ale moc tam toho nie je.... v minulom cisle skoncil serial o maketách. to boli dobre clanky, ale v tomto cisle su asi 3 recenzie modelov.... proste ma to nebavi citat ako niekto testuje model ktorych podobnych su na trhu "stovky". Naopak velmi ma potesil clanok o makete Mitsubishi Reisen, ale takych clankov je ako safranu.
mam predplatne zadarmo lebo som ho ziskal v tombole na jednej akcii, ale velmi rozmyslam nad tym ci budem este kupovat alebo predplacat vobec nejaky casopis....proste sa to neda porovnat so starym modelarom s pred pomaly 30-40 rokov....a este jedna vec: redakcia vravi ze z reklamy ziju preto jej tam je tolko, ale preco sa zvacsuje objem reklamy a aj casopis je coraz drahsi a drahsi???
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Asi se vám to nebude líbit.Neříkám že.některé články jsou o ničem že nad nimi nekroutim někdy hlavou ale líbí se mi tyhle komentáře jak v tom časopisu stojí většina věcí za prd. Tak sednete ke klávesnici a místo tlachání pytlovin.tady napište článek do časopisu ať je o.čem číst. A argumenty že redakce ani neodpoví mi.přijde.jako jpp.mě vždy odpověděli. Je to i o.tom že napíšu do redakce a domluvíme se na.rozsahu a podobně článku který chci psát.Tak.se těším na vaše zajímavé články
Radim
- JosefSvejk
RadimHnilica píše:Asi se vám to nebude líbit.Neříkám že.některé články jsou o ničem že nad nimi nekroutim někdy hlavou ale líbí se mi tyhle komentáře jak v tom časopisu stojí většina věcí za prd. Tak sednete ke klávesnici a místo tlachání pytlovin.tady napište článek do časopisu ať je o.čem číst. A argumenty že redakce ani neodpoví mi.přijde.jako jpp.mě vždy odpověděli. Je to i o.tom že napíšu do redakce a domluvíme se na.rozsahu a podobně článku který chci psát.Tak.se těším na vaše zajímavé články
Ty fakt píšeš články do časopisu?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
A proč by nepsal, když má zájem a modelařině rozumí?
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Poslední cca 4 roky mi rcr otiskne cca 3 až 4 články ročně
V příštím rcr by mi měl vyjít článek o stavbě EIII a další nyní po dohodě s redakcícchystam
V příštím rcr by mi měl vyjít článek o stavbě EIII a další nyní po dohodě s redakcícchystam
Radim
-
von boberov
RadimHnilica píše:. A argumenty že redakce ani neodpoví mi.přijde.jako jpp.mě vždy odpověděli.
Tak Ty už máš v tý modelařině větší jméno než já, tak je k Tobě přistupováno jinak.
Já mám v procesu třetí pokus, dva(za p.Sládka) už byly odeslány a vytištěny, třetí na tisk čeká. Nikdy jsem odpověď žádnou nedostal, že byl text i mírně upraven jsem přečetl až v časopise.
Ale, nikdy neříkej nikdy, třeba pošta nebyla doručena, nebo se článek chystá. Až to bude v květnu rok, tak se ozvu- nerad někoho přemlouvám a ukecávám. Ono to zas není bůh ví co
Dál: kamarád chtěl podpořit jednoho výrobce v regionu, postavil jeho model, nafotil, zalétal, napsal text a odeslal. Asi za tři měsíce přišla odpověď- Je nám líto, ale pokud chcete test stavebnice, pošlete stavebnici našim redaktorům a myslím že tam stálo (to si ale nejsem moc jistý), za nějaký poplatek test provedeme. M.
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Tak nnevím popisoval jsem extru od.hangar9 takže taky by se.dalo říct test? A ještě před otistenim jsem dostal mail s kompletním článkem včetně jeho grafické podoby provedli jsme malé korekce a šlo.to.do tisku Rcr 12/2013
Radim
RadimHnilica píše:Asi se vám to nebude líbit.Neříkám že.některé články jsou o ničem že nad nimi nekroutim někdy hlavou ale líbí se mi tyhle komentáře jak v tom časopisu stojí většina věcí za prd. Tak sednete ke klávesnici a místo tlachání pytlovin.tady napište článek do časopisu ať je o.čem číst. A argumenty že redakce ani neodpoví mi.přijde.jako jpp.mě vždy odpověděli. Je to i o.tom že napíšu do redakce a domluvíme se na.rozsahu a podobně článku který chci psát.Tak.se těším na vaše zajímavé články
Ono to bude trochu jinak.
Můžeš tam napsat občas technický článek, který se uveřejní. Můžeš tam napsat i nějakou zkušennost se stavebnicí, ale musí to být kladná recenze, ne kritika, protože jinak se na ně vykašle prodejce toho verku, který si tam pravidelně platí dvoustranu.
Je to zaprasené reklamou úplně stejně, jako kdyby jsi chtěl v autě poslouchat hudbu, nebo v TV se vyjímečně podívat na dobrý film. Nemůžeš to poslouchat, nebo se na to dívat bez toho, aby ti nervali každých patnáct minut do hlavy, který prášek, plenu, nebo jiný šmejd si máš koupit.
Šance na to, opustit ty placené reklamy v časopise a žít z počtu prodaných čísel je v současném stavu nulová, protože většina z nás to dotáhla tak daleko, že nakupovat zásadně "v akci", ve slevě....., klidně kilo rajčat za 10 korun s tím, že toho třičtvrtě kila vyhodím, než koupit půl kila za patnáct atd.
Takže tady si mám kupovat časopis za 94,- Kč s tím, že je v tom 18 stránek A4 čistokrevné reklamy a polovina časopisu kladných "testů" hraček těch kdo si tu reklamu zaplatili? No to tedy nemusím.
Klidně se tady můžeme domluvit a připravit jedno číslo tak jak bychom si to představovali - technické zajímavé informace, pár zpráv ze soutěží. Předem ti řeknu jak to dopadne. Vůbec nebude problém ten časopis takhle naplnit. Problém bude vyšťouchat ven tu neúnosně rozsáhlou reklamu s navazujícíma oslavnýma článkama produktů prodejců.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
-
von boberov
No to je ono. Pokud teda můj článek do redakce dorazil, tak to potvrzuje, že Flug tesařství Hodonín(nemyslím to ve zlém, stavíte super éra) má privilegia.
Koukni na to, já model zalétával koncem dubna 2013, ty 3D fokera někdy na podzim? a už znáš že je článek přichystán.
Koukni na to, já model zalétával koncem dubna 2013, ty 3D fokera někdy na podzim? a už znáš že je článek přichystán.
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Čímž.sis odůvodnil proč raději nic nepsat?dá se psát přece i jiné věci než.testy hotovek
Radim
Zrovna v tomhle lednovém čísle je na začátku několik rad pro posílání příspěvků, třeba se ta kvalita zlepší, když už víte (víme), jak na to
.