Marena píše:[On ten Kindle je tak trochu o jiném myšlení. Bohužel běžnej čechoslovák má myšlení někde jinde.
Takže pokračujem v teoretizovaní - chápem, že Kindle ide inou filozofiou. Nepáči sa mi, ale nezostáva nič iné, ako akceptovať. Ak polovici sveta nevadí, že sa nedá rozšíriť pamäť, zostáva len akceptovať to, alebo kúpiť niečo iné. Problém je ale v tom, že ostatné čítačky nie sú tak masovo rozšírené, a pravdepodobne preto sú rôzne služby naviazané práve (iba) pre Kindle.
Čo sa týka mp3 - existujú aj audio knihy (hudbu by som na Kidle asi nepočúval). Netvrdím, že ich počúvam každý deň, ale je to jednoducho možnosť, ktorá sa ponúka. Na internete sa dá nájsť veľmi veľa materiálu, ktorý je legálne zadarmo. Keby som mal zaplatiť za všetko, čo v živote používam, tak by som nerobil nič iné, ako platil. Našťastie veľa vecí funguje na princípe ja tebe, ty mne. Sám sa priznám, že minimálne 90 percent materiálu, ktorý čítam a počúvam, som neplatil, lebo bol autormi poskytnutý zadarmo. A najčastejšie čítam veci, ktoré sa ani vo fyzickej podobe nedostali do tlače, alebo sú nezohnateľné. Nie je to o tom, že keby som mal všetko zaplatiť, tak by som bol spokojný s 1/10 ponúkaných 2Gb, ktorými Kindle disponuje. Je to podľa mňa o tom, že výrobca chce ušetriť možno 2 doláre, preto okliešťuje funkcie.
Synchronizovanie obsahu online (a zadarmo) je síce pekné, ale vieme, ako občas také veci fungujú. Napríklad taký Skylink. Tiež boli sľubované programy zadarmo, takže človek si kúpil kartičku, zrušil anténu a teraz platí 1,2 eura mesačne. Netvrdím, že ma to zruinuje, ale pre poskytovateľa to poskytuje veľmi zaujímavý a bezprácny zisk. S Kindle to časom môže dopadnúť rovnako. Alebo to jednoducho mobilný operátor zatrhne, do budúcnosti človek nevidí.
Úple naposledy, nie všetky funkcie, ktoré nejaké zariadenie poskytuje, používame každý deň. Je ale dobré, že tam sú. Príklad - fotoaparát na mobile. Tiež by mohol niekto oponovať, že to zbytočne žerie baterku, a keď chce niekto fotiť, nech vytiahne klasiku...
Možno som sa príliš odklonil od pôvodného zámeru autora príspevku, sorry.
Jozef