Microsoft Flight Simulator X
-
Marcos
- Kontaktovat uživatele:
Re: Il2 - Steam
RiMr píše:Tak jsem konečně "zlegalizoval" Il2 1946 přes Steam.
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Hraje se pak síťově přes nějaké servery Steamu, nebo jak?
Dík!
Projed si toto vlakno: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... 08&start=0
Obcas si zalitam na serveru asfaltovych holubu, ale dostavam tam coud
Pripojis se tak, ze ve hre das multiplayer, connnect a vlozis IPcko serveru.Jestli se ti to nechce hledatm tak to je : k222-fw1.fsik.cvut.cz:21000
Ale potrebujes posledni patch (4.08)
Kdyby sis chtel dat nekdy nejaky trening pres hamachi, tak se ozvi.
Naposledy upravil(a) Marcos dne úte 13.01.2009 21:30, celkem upraveno 1 x.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
-
Marcos
- Kontaktovat uživatele:
To jo, takovy ty rusky I-neco. Dobry je taky kdyz si jeden veme bombarder (treba he111) a druhy se ho timto snazi sestrelit. Ta ucinnost kulometu je opravdu mizerna, tak je to opravdu vyrovnany souboj (kdyz se ten v Heinkelu prepina mezi strelcema z kulometu).
Ale abysme nebyli OT, nevis co s timto? :
Ale abysme nebyli OT, nevis co s timto? :
Marcos (to jako ja) píše:Tak jsem vyzkousel a ve verzi "a" (Czech air force) po smazani neco_glass.bmp z toho mam vycvikovy letadlo na IFR
Vidim jen pres takovy maly trojuhelniky. Verze "b" ma ten kokpit tak z 80% pruhledny a ty trojuhelniky jsou tam stejny (se 100% pruhlednosti) Mas to take tak? Jeste budu muset zalaborovat. Rozliseni kokpitu je bohuzel nizsi, nez u ostatnich letadel, ale zvenku vypada perfektne.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to včera nějak rozchodil, a s kamarádem co si včera taky pořídil Il-2 1946 přes Steam jsme trochu polítali. Nakonec jsme spolu komunikovali normálně přes skype, Hamachi jsme si nainstalovali, ale nerozchodilli, on mě pingne bez problémů, ale já jeho ne, myslím si, že nemá nastavený/vypnutý firewall, já to mám ošéfované, ale on má Norton firewall a nejspíš i interní Vista firewall, čili to musí dnes všechno povypínat, ať se pohnem dál... Musím ještě na webu někde najít nějaký návod na Hamachi pro blbeč*ky, ať vím za kerů páčku...
Takže jsme asi hoďku lítali na těch asfaltových holubech (díky za adresu), hned při prvním letu jsem sejmul letadlo, pak ještě dvě, ale taky jsem to párkát zapíchnul (většinou vývrtka 10m nad zemí
).
Takže bezva, díky!
Takže bezva, díky!
RiMr píše:(většinou vývrtka 10m nad zemí)
hmmm... hlidej si rychlost, mel bys to videt v levem rohu dole cervenym pismem. Jestli litas s BF109 (je to v podstate podobne i pro podobne letadla o podobne hmotnosti) tak se mrkni na www.aholubi.org je tam popsan okruh (dal jsem ti na nej link nakonec)... Uplne staci kdyz po srovnani na osu drahy udrzujes na plne vysunutych klapkach a podvozku rychlost na cca 200km/h a spadnout do vyvrky na pristani proste nemuzes...
Pri malem uhlu klesani si klidne pomoz plynem cca na 30-40%
Osvedcilo se mi trimovat vyskovku, jak klesne rychlost na 200 a trochu pod tak s trimem nastavenym na 360-400km/h mam docela problem BF109 srovnat nad drahu (uz nemam u sveho kniplu kam tahat, jsem nadoraz)
Tady mas na IL2 neco do zacatku
http://vwings.net/viewpage.php?page_id=3
http://www.aholubi.org/download/mapy_tisk.php
http://www.aholubi.org/skolka/lekce_1.php
A HLAVNE
http://www.aholubi.org/skolka/okruh.php
Dobry klient na online multiplayer je treba Hypperlobby (viz vwings.net) a litat se bezte ucit na AH akrobaticky server, Martin Proks (Cutora) ho prave kvuli uceni udelal nebot jak sam poznamenal, bylo mu lito, kdyz se piloti po navratu z mise zabijeli na pristani...
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Tak to já už jako "pár" okruhů i sestřelů udělal... Už před mnoha a mnoha lety jsme začínali s prasimulátory přes paralelní kabel... Il-2 jsem kupoval hned jak vyšel, taky už je to pár let... Teď jsem ho koupil znovu se vším všudy za 10euro. Akorát už jsem u toho pár let neseděl, mám krypl joy a ty pedály co jsem si vyrobil jsou taky všelijaké...
A podobné výmluvy
To já spíš v zaujetí jsem za to prostě moc zabral... Jinak, na těch Holubech to mají nastaveno bez vnějších pohledů, číslo dole v rohu ukazuje tuším jenom azimut/kurs, jinak rychlost a snad i výška přes budíky... Popisky u letadel tam mají, ale jinak skoro všecko naplno...
Před lety jsem používal Microsoft Sidewinder Force Feedback, měl jsem jeden z prvních v republice, bylo to něco... Ale už je v křemíkovém nebi. Teď plnohodnotnou náhradu furt marně hledám... ForceFeedback má svoje příznivce i odpůrce, konkrétně u IL2 bylo pro mě velikým pomocníkem právě v manévrovém boji (měkknutí před ztrátou vztlaku...), různé vibrace při střelbě a podobně jsem si vypínal... Bohužel Microsoft už klacky přestal vyrábět, ještě se dají sehnat nějaké kusy z druhé řady Sidewinderů, ale tam už ten Forcefeedback je kupodivu "hlušší" oproti první řadě,, která měla vlastní napájení.
Trimování mám přímo na joysticku, hojně využívám.
Díky moc za linky!
No a někdy na vaší šesté

To já spíš v zaujetí jsem za to prostě moc zabral... Jinak, na těch Holubech to mají nastaveno bez vnějších pohledů, číslo dole v rohu ukazuje tuším jenom azimut/kurs, jinak rychlost a snad i výška přes budíky... Popisky u letadel tam mají, ale jinak skoro všecko naplno...
Před lety jsem používal Microsoft Sidewinder Force Feedback, měl jsem jeden z prvních v republice, bylo to něco... Ale už je v křemíkovém nebi. Teď plnohodnotnou náhradu furt marně hledám... ForceFeedback má svoje příznivce i odpůrce, konkrétně u IL2 bylo pro mě velikým pomocníkem právě v manévrovém boji (měkknutí před ztrátou vztlaku...), různé vibrace při střelbě a podobně jsem si vypínal... Bohužel Microsoft už klacky přestal vyrábět, ještě se dají sehnat nějaké kusy z druhé řady Sidewinderů, ale tam už ten Forcefeedback je kupodivu "hlušší" oproti první řadě,, která měla vlastní napájení.
Trimování mám přímo na joysticku, hojně využívám.
Díky moc za linky!
No a někdy na vaší šesté
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Tak se mně tu verzi z RapidShare nepodařilo nainstalovat, páč mně to pořád házelo nějakou chybu. Tak jsem se naštval a koupil si originál
Je to parádní hra a jestli se se mnou žena nerozvede, tak se tam něco i naučím
Půjde do tý originálky doinstalovávat kdejaká nástavba, že jo?
Edit: Čeština je do toho zatím pořád jen ta částečná, co?
Edit: Čeština je do toho zatím pořád jen ta částečná, co?
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Gllun píše:chci se vás zeptat...má taky u vás při vzletu letadlo tendenci naklanět se na stranu??? já vždy havaruju![]()
Mno, nevím, tohle jsem zrovna nezaregistroval, určitě se pomalu naklání, ale nic hrozného... Hlavně se naklání po startu pokud máš špatně nohy (směrovku) to pak jo. Ale spíš napiš ve kterém simu (pokud FSX tak si fakt napamatuju, že bych takový problém nějak řešil... ale je to už delší dobu)
Pokud IL2 a třeba BF109 tak ta se opravdu naklání a je třeba ji hned po odlepení od země řídit (křidélka a k tomu i nohy). Přistání je ještě o dost horší, Bf109 je totiž docela svině na malých rychlostech a je třeba ke křidélkům hodně přišlapávat nohy a když se to přežene nebo nedožene
Gllun píše:no zkusím to nějak vykutit...to už když se letadlo rozjiždí tak bočí do stran...zatím díky...
musíš ho srovnávat do směru nohama a plyn přidávat tak nějak ani rychle ani pomalu (si schválně zkus najednou kopnout z volnoběhu plný plyn a vystřelí to podle směru točení vrtule doleva nebo doprava
stejně tak to funguje u reálných letadel...
a když si třeba těsně před dosednutím a motáš se lehce nad pádovkou a prudce přidáš plyn tak tě to přetočí a spadneš do vývrtky, podobně když najednou prudce stáhneš plyn... musíš s plynem jemně a plynule (tj. rozumně) a éro na malých rychlostech prostě hodně držet nohama... jak už to letí tak pak už řízení přebírají hlavně křidélka a nohama už jen "dotahuješ" tzv. správné zatáčky...
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
FSX
Tohle jsem vyhrabal v archívu, snímal jsem to před zrovna před rokem, aneb doinstalovaný TigerMoth na doinstalované VFR mapě Havaje, letiště tuším Oahu...:
http://picasaweb.google.cz/lh/photo/fLbAs8OQiMQvNAX634zOCg?feat=directlink
http://picasaweb.google.cz/lh/photo/fLbAs8OQiMQvNAX634zOCg?feat=directlink