Galaxy Visitor

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
indián

Galaxy Visitor 2

#31 Příspěvek od indián »

Zdravím tady všechny, ač Vás neznám. Omluvte předem moje překlepy (nemám s fóry žádnou zkušenost) nebo neznalost (nejsem modelář). Nedávno mě oslovil pohled na svět z ptačí perspektivy a nyní jsem pln elánu. Nicméně i frustrace, protože se mi to jako neznalému, který čte a vidí různé postupy, nastavení atd. Nejsem jistý jestli to vůbec mohu zvládnout.
Když si vzpomenu na návštěvu leteckého muzea před 14 dny a vidím tu spoustu páček v kokpitu, a hlas průvodce: "byla to taková železná rakev" do toho první pokusy o vzlet s Galaxy Visitor 2, tak nálada upadá ještě víc.
Rozhodně to tak brzy vzdát nechci, proto se zeptám. Je vhodné zakoupit P2 a věřit tomu, že si to sedne? Je to jiné manévrování než tato malá mrška, co mám před sebou? Anebo prostě na poprvé pro každého začátečníka je zapotřebí přinášet oběti? Podotýkám nejsem velkoprůmyslník ani renitér a peníze jako většina netisknu :D

Děkuji za názor, případnou podporu.
Pavel
opisk

Re: jsem unešen

#32 Příspěvek od opisk »

jaka mala mrska?
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od jyrry »

jyrry.webnode.cz
JosefSvejk

#34 Příspěvek od JosefSvejk »

Phantoma si klidně kup. U toho nemusíš mít v podstatě žádné pilotní schopnosti. Pokud je strojek dobře seřízený, tak ho dokáže řídit úplný začátečník. Zrovna o víkendu jsem si to zkusil. Létám normálně mod1, kamarád mi dal do ruky toho phantoma s mode2 a vodil jsem ho po obloze jako po kolejích. Abych pravdu řekl, je to až nuda. Ale bylo to v tom nejstabilnějším režimu, určitě se tam dá zapnout i nějaké acro, až se s tím naučíš.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
HonzaS

#35 Příspěvek od HonzaS »

O P2 vyšel článek v nejnovějším RC Revue, možná ti pomůže rozhodnout se.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
indián

#36 Příspěvek od indián »

HonzaS píše:O P2 vyšel článek v nejnovějším RC Revue, možná ti pomůže rozhodnout se.

Dobré ráno, nemám žádné zkušenosti s fóry, tedy kromě těch vtipných, proto doufám, že dám správně odpovědět. Ano, článek jsem si četl, ale po prvních startech s tím Visitorem jsem dostal strach, ač mě nejen článek, ale i umění P2V uchvátil a mám tak trochu strach 8O
Známý lítá delší čas, věřím, že je zkušený pilot, takže snad bude i opora z jeho strany, kdy by mi pomohl nastavení překontrolovat. Švejku, moc děkuji za podporu. :D
indián

#37 Příspěvek od indián »

JosefSvejk píše:Phantoma si klidně kup. U toho nemusíš mít v podstatě žádné pilotní schopnosti. Pokud je strojek dobře seřízený, tak ho dokáže řídit úplný začátečník. Zrovna o víkendu jsem si to zkusil. Létám normálně mod1, kamarád mi dal do ruky toho phantoma s mode2 a vodil jsem ho po obloze jako po kolejích. Abych pravdu řekl, je to až nuda. Ale bylo to v tom nejstabilnějším režimu, určitě se tam dá zapnout i nějaké acro, až se s tím naučíš.

Švejku, moc děkuji za podporu asi to tedy vyzkouším :) Ale zkusím ještě něco s Visitorem, než by to došlo, tak mohu cvičit. Není někde odkaz na instruktážní video, či tak něco? Opět moc děkuji.
kroxigor

#38 Příspěvek od kroxigor »

Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
indián

#39 Příspěvek od indián »

kroxigor píše:stačilo vyhledat na YT :wink:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... aiI_Qmquwe

jj, díky, na to jsem zatím nepomýšlel, myslel jsem Galaxy Visitora
opravdu jsem nováčkem, musím se rozkoukat, ve všem :roll:
indián

#40 Příspěvek od indián »

kroxigor píše:stačilo vyhledat na YT :wink:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... aiI_Qmquwe

já jsem troll, vidím bílý ovladač a už, že je to P2, sorry
Drondys

#41 Příspěvek od Drondys »

indián píše:...po prvních startech s tím Visitorem jsem dostal strach, ač mě nejen článek, ale i umění P2V uchvátil a mám tak trochu strach 8O Známý lítá delší čas, věřím, že je zkušený pilot, takže snad bude i opora z jeho strany, kdy by mi pomohl nastavení překontrolovat...

Strach je v tomto ohledu dobrý přítel. Je třeba si vše podrobně nastudovat a důsledně dodržovat předletovou přípravu před startem a přistupovat k tomu opravdu s respektem. S nastavením i postupy předletové přípravy by ti měl dokázat poradit ten známý, který s Phantomem už létá nějakou dobu.

Poslední dobou se začínají množit případy kdy se Phantom některým lidem vymkl kontrole a uletěl i dost daleko a někdy ho pak měli problém vůbec najít. Zatím se v tomto ohledu jednoznačně neprokázaly konkrétní důvody a jen se odhaduje, že příčinou je zejména nesprávné nastavení či nesprávná předletová příprava.

Rozhodně to neber jako nějaké strašení, ale na druhou stranu bys k tomu měl vždy přistupovat s respektem a nezanedbávat předletovou přípravu a případně i pravidelné kontroly nastavení.
gardenroute

#42 Příspěvek od gardenroute »

indián píše:Zdravím tady všechny, ač Vás neznám. ...Je vhodné zakoupit P2 a věřit tomu, že si to sedne?...Děkuji za názor, případnou podporu.Pavel
Na tomto fóru je několik vláken věnovaných Phantomům, doporučuji Ti si je projít, určitě tam najdeš spoustu odpovědí na své otázky, vč. zkušeností, poznatků a doporučení pilotů těchto multirotorových letadel... Máš to tam pěkně pohromadě a od lidí, co s tím létají, jistě Ti rádi pomohou v dalším rozhodování.
Není to žádná velká věda, ale jak napsal tuším @Drondys, chce to jistou pokoru, určitě dost disciplíny a opatrnosti. Ostatně jako s jakýmkoliv jiným RC letadlem...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
indián

#43 Příspěvek od indián »

gardenroute píše:Na tomto fóru je několik vláken věnovaných Phantomům, doporučuji Ti si je projít, určitě tam najdeš spoustu odpovědí na své otázky, vč. zkušeností, poznatků a doporučení pilotů těchto multirotorových letadel... Máš to tam pěkně pohromadě a od lidí, co s tím létají, jistě Ti rádi pomohou v dalším rozhodování.
Není to žádná velká věda, ale jak napsal tuším @Drondys, chce to jistou pokoru, určitě dost disciplíny a opatrnosti. Ostatně jako s jakýmkoliv jiným RC letadlem...

Dnes, resp. včera, jsem u toho seděl do tří do rána a četl a četl. Když ale nezkušený čte, tak moc informací je spíš zahlcení nebo těžce se v tom vyznat. Začal jsem takto, abych spíš našel podporu, a tu jak vidím, mám a netřeba se bát. Děkuji za všechny odpovědi. U tebe, doufám, že mohu tykat, mazáku jsem se díval i na videa z tvých výletů. Budu číst dál a pokud budu potřebovat něco dovysvětlit, napíšu zde.

Díky.
Drondys

#44 Příspěvek od Drondys »

indián píše:Dnes, resp. včera, jsem u toho seděl do tří do rána a četl a četl. Když ale nezkušený čte, tak moc informací je spíš zahlcení nebo těžce se v tom vyznat. Začal jsem takto, abych spíš našel podporu, a tu jak vidím, mám a netřeba se bát. Děkuji za všechny odpovědi. U tebe, doufám, že mohu tykat, mazáku jsem se díval i na videa z tvých výletů. Budu číst dál a pokud budu potřebovat něco dovysvětlit, napíšu zde.

Není třeba se toho nějak přehnaně bát, ale na druhou stranu rozhodně není vhodné to ani podceňovat jinak se to může opravdu vymstít. Pokud možno tak je lepší mít někoho v okolí kdo ti s tím pomůže přímo na místě a ukáže ti různé postupy v reálu. Jen čtením nemusíš vše dokonale pochopit a někdy i tady na serveru v diskusi může dojít k nesprávnému pochopení něčeho. Proto je dobré pokud máš někoho známého kdo s tím má už nějaké zkušenosti a může ti s tím poradit přímo na místě a případně i ukázat to či ono krok za krokem.
gardenroute

#45 Příspěvek od gardenroute »

indián píše:Dnes, resp. včera, jsem u toho seděl do tří do rána a četl a četl. Když ale nezkušený čte, tak moc informací je spíš zahlcení nebo těžce se v tom vyznat. Začal jsem takto, abych spíš našel podporu, a tu jak vidím, mám a netřeba se bát. Děkuji za všechny odpovědi. U tebe, doufám, že mohu tykat, mazáku jsem se díval i na videa z tvých výletů. Budu číst dál a pokud budu potřebovat něco dovysvětlit, napíšu zde. Díky.
To je chvályhodné :) Nejhorší je postup, kdy to někdo vybalí z krabice, poté co mu někdo namluví, že je to jen jednoduchá hračka se snadným ovládáním, a jde bez dalšího létat, nejlépe někde na ulici mezi lidi.
Tyto stroje jsou vysoce sofistikované, se spoustou pokročilých (a pro neznalé i možná skoro nebezpečné) funkcí, je nejhorší metodou jít s tím létat, jen na základě toho, že Ti někdo sdělí, že o nic nejde. V případě problému, který může nastat i bez Tvého přičinění (např. závada, počasí atd.), nebudeš vědět co s tím, na rozdíl třeba od letadla s pevným křídlem, kde je ještě bývá naděje na nějaké přistání i bez motoru... Poté se můžeš zařadit mezi mnohé, kterým to spadlo, či dokonce ulétlo. To není strašení, jen opravdu varování, aby jsi to nepodcenil, a nepodlehl tomu, že se jedná o jednoduchou a snadnou věc, to možná z hlediska pilotáže, ale to je jen zlomek toho, co potřebuješ znát. Zejména, pokud jsi s ničím jiným předtím nelétal...
Určitě se s dalším přesuň do některého z vláken o P., a ptej se na cokoliv, vždy Ti jistě někdo kvalifikovaně pomůže. Přečti si nějaké doporučené postupy a rady, koukám, že již jistě víš, kde hledat :D
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“