indián píše:Dnes, resp. včera, jsem u toho seděl do tří do rána a četl a četl. Když ale nezkušený čte, tak moc informací je spíš zahlcení nebo těžce se v tom vyznat. Začal jsem takto, abych spíš našel podporu, a tu jak vidím, mám a netřeba se bát. Děkuji za všechny odpovědi. U tebe, doufám, že mohu tykat, mazáku jsem se díval i na videa z tvých výletů. Budu číst dál a pokud budu potřebovat něco dovysvětlit, napíšu zde. Díky.
To je chvályhodné

Nejhorší je postup, kdy to někdo vybalí z krabice, poté co mu někdo namluví, že je to jen jednoduchá hračka se snadným ovládáním, a jde bez dalšího létat, nejlépe někde na ulici mezi lidi.
Tyto stroje jsou vysoce sofistikované, se spoustou pokročilých (a pro neznalé i možná skoro nebezpečné) funkcí, je nejhorší metodou jít s tím létat, jen na základě toho, že Ti někdo sdělí, že o nic nejde. V případě problému, který může nastat i bez Tvého přičinění (např. závada, počasí atd.), nebudeš vědět co s tím, na rozdíl třeba od letadla s pevným křídlem, kde je ještě bývá naděje na nějaké přistání i bez motoru... Poté se můžeš zařadit mezi mnohé, kterým to spadlo, či dokonce ulétlo. To není strašení, jen opravdu varování, aby jsi to nepodcenil, a nepodlehl tomu, že se jedná o jednoduchou a snadnou věc, to možná z hlediska pilotáže, ale to je jen zlomek toho, co potřebuješ znát. Zejména, pokud jsi s ničím jiným předtím nelétal...
Určitě se s dalším přesuň do některého z vláken o P., a ptej se na cokoliv, vždy Ti jistě někdo kvalifikovaně pomůže. Přečti si nějaké doporučené postupy a rady, koukám, že již jistě víš, kde hledat