DJI - F300 Phantom 2 Vision

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zoolx

Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision RC set kvadrokoptéry 5,8GHz

#31 Příspěvek od Zoolx »

@hanysek: zajímavý odkaz, ale ta cena je dost vysoká.

@llala: závěs kamery u Phantom 2 Vision sice lze použít pro tilt, tedy naklápění ve verikální rovině v úhlu cca 90 stupňů, ale rozhodně neodstraní chvění, záškuby při pohybu stroje, atd... U stroje s pořádným gimbalem (jedno jestli jde o ten od DJI Zenmuse, nebo nějaký opravdu kvalitní - princip je stejný), je video krásně stabilní...

V podstatě jde o to, k čemu ten stroj budeš používat. Phantom 2 Vision je výborný pro ty, co si koupí stroj z krabice, přicvaknou transmitter pro přenos obrazu na dálku k ovladači, přišroubují 2 šroubky držáku mobilu, dají do ovladače baterky, dobijí akumulátor stroje, do mobilu si stáhnou aplikaci, přečtou návod a letí... Otázka chvilky... Vše v jednom... Strašně triviální oproti prvnímu modelu Phantom F300 (zkráceně Phantom 1), kde je samotný stroj a vše ostatní se musí přidělávat... Vším ostatním myslím držák pro kameru (zde se většinou používá GoPro Hero), soustava FPV - tedy systém pro přenos obrazu, vysílače, antény, přijímače u ovladače, a případný gimbal mezi stroj a kameru, který kromě stabilizace obrazu umožní i onen již zmíněný tilt...

V blízké době vyjde Phantom 2, což bude tělo a "střívka" stejné jako u Phantom 2 Vision, ale bez kamery. Různé weby ho už nabízejí dokonce už s předpřipraveným gimbalem Zenmusem, jiné ho nabízejí bez...

Kamera u Phantom 2 Vision není špatná, dokonce nějaké srovnání na youtube např. zde: https://www.youtube.com/watch?v=9GWFfBEbkZg ukazují kameru u Phantom 2 Vision jako lepší než GoPro Hero. Ale závazně mohu říci, že přes líbivější obraz (vyšší saturace barev a kontrast), je GoPro Hero 3 nebo 3+ lepší (umožňuje vyšší fps, vyšší rozlišení, více možností nastavení, atd.) - nehledě na fakt, že tu kameru lze vzít i na lyže či jakoukoliv jinou aktivitu. Kameru z Phantom 2 Vision si těžko někdo bude sundavat a dávat na kolo, na přilbu či ve dodotěsném obalu na potápěčské brýle :-)

Tož tak - mám oba stroje, oba mají svá plus. Phantom 2 Vision je výborný na společenské akce, různé blbnutí a lety, ze kterého jde o obsah a ne o kvalitu videa. Tam, kde chce uživatel kvalitní, stabilizované video, musí být kamera s pořádným gimbalem..

Držím palce, ať ho pod stromkem najdeš :-)

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
pepavich

#32 Příspěvek od pepavich »

ananas píše:píšou že je i pro phantom 2 vision :-) takže není a kecaj :-D

Myslel jsem to tak, že primárně je pro Phantom 1 vyráběnej, ale Vision se tam vejde taky, ale po rozložení o které jsi psal. Pro 1 je super, už jsme ho viděl fyzicky.
Zoolx

#33 Příspěvek od Zoolx »

To rozkládání je pro mne eliminující faktor. Ty vrtule by ještě šly, to je ein-zwei, i ten transmitter - budiž... ale šroubovat se s těmi 2 malými matkami někde v trávě? Pah... To by musel stát desetinu toho, co za něj chtějí...

Z.
llala

#34 Příspěvek od llala »

Zoolx píše:@hanysek: zajímavý odkaz, ale ta cena je dost vysoká.

@llala: závěs kamery u Phantom 2 Vision sice lze použít pro tilt, tedy naklápění ve verikální rovině v úhlu cca 90 stupňů, ale rozhodně neodstraní chvění, záškuby při pohybu stroje, atd... U stroje s pořádným gimbalem (jedno jestli jde o ten od DJI Zenmuse, nebo nějaký opravdu kvalitní - princip je stejný), je video krásně stabilní...

V podstatě jde o to, k čemu ten stroj budeš používat. Phantom 2 Vision je výborný pro ty, co si koupí stroj z krabice, přicvaknou transmitter pro přenos obrazu na dálku k ovladači, přišroubují 2 šroubky držáku mobilu, dají do ovladače baterky, dobijí akumulátor stroje, do mobilu si stáhnou aplikaci, přečtou návod a letí... Otázka chvilky... Vše v jednom... Strašně triviální oproti prvnímu modelu Phantom F300 (zkráceně Phantom 1), kde je samotný stroj a vše ostatní se musí přidělávat... Vším ostatním myslím držák pro kameru (zde se většinou používá GoPro Hero), soustava FPV - tedy systém pro přenos obrazu, vysílače, antény, přijímače u ovladače, a případný gimbal mezi stroj a kameru, který kromě stabilizace obrazu umožní i onen již zmíněný tilt...

V blízké době vyjde Phantom 2, což bude tělo a "střívka" stejné jako u Phantom 2 Vision, ale bez kamery. Různé weby ho už nabízejí dokonce už s předpřipraveným gimbalem Zenmusem, jiné ho nabízejí bez...

Kamera u Phantom 2 Vision není špatná, dokonce nějaké srovnání na youtube např. zde: https://www.youtube.com/watch?v=9GWFfBEbkZg ukazují kameru u Phantom 2 Vision jako lepší než GoPro Hero. Ale závazně mohu říci, že přes líbivější obraz (vyšší saturace barev a kontrast), je GoPro Hero 3 nebo 3+ lepší (umožňuje vyšší fps, vyšší rozlišení, více možností nastavení, atd.) - nehledě na fakt, že tu kameru lze vzít i na lyže či jakoukoliv jinou aktivitu. Kameru z Phantom 2 Vision si těžko někdo bude sundavat a dávat na kolo, na přilbu či ve dodotěsném obalu na potápěčské brýle :-)

Tož tak - mám oba stroje, oba mají svá plus. Phantom 2 Vision je výborný na společenské akce, různé blbnutí a lety, ze kterého jde o obsah a ne o kvalitu videa. Tam, kde chce uživatel kvalitní, stabilizované video, musí být kamera s pořádným gimbalem..

Držím palce, ať ho pod stromkem najdeš :-)

Z.

GoPro 3+ mám doma 2x, používám zejména pro záběry ze skákání na padáku. Pokud vyjdu z předpokladu, že pod stromečkem najdu Phantom 2 Vision, tak budu nejspíš brzy řešit gimbal. Telink mi říkal, že Vision zatím není s Zenmuse softwarově kompatibilní, byť to nejspíš časem půjde. Do toho vidím na fóru link na nový gimbal... Jaké jsou tedy vlastně možnosti? Asi dává smysl využít kameru z Visionu když už ji mám. Nový Himbal od DJI??? viz link od hanyska vypadá také zajímavě.

Prosím tedy o radu - chci vytunit Phantom 2 Vision a mít kvalitní video / foto s současně se nestát konstruktérem copterů...
Zoolx

#35 Příspěvek od Zoolx »

Ano, ten gimbal od Hanýska vypadá zajímavě. Otázka je, zda skutečně funguje tak dobře, jako například ten Zenmuse... Zatím o něm není nikde zmínka od uživatelů, nebo nějaké video k posouzení. Navíc je ta cena dost vysoká... Vezmi si, že DJI Zenmuse teď spadl na polovinu své původní ceny, tedy je výrazně níž toto řešení...

Nicméně, jak to tak vypadá (a je uvedeno odborníky na slovo vzatými), brzy přijde Phantom 2 (ne Vision), který je pokračováním Phantomu 1 a přímo připravený pro různé upgrady. Tedy gimbal, FPV, iOSD a další. Bude mít skelet podobný Phantomu 2 Vision, bude mít kompaktní akumulátor s perfektní výdrží, dobré vrtule, atd.,etc..

Pokud máš již doma 2 GP Hero 3+ a dokonce 2x a chceš pěkné stabilizované video, naučil bych se s P2V, poté ho pustil dál, a pořídil P2, který bych rozšířil o zcela kompatibilní gimbal... Vyhneš se pokusům a trablům. Ale je to pouze můj osobní názor...

Z.
llala

#36 Příspěvek od llala »

Zoolx píše:Ano, ten gimbal od Hanýska vypadá zajímavě. Otázka je, zda skutečně funguje tak dobře, jako například ten Zenmuse... Zatím o něm není nikde zmínka od uživatelů, nebo nějaké video k posouzení. Navíc je ta cena dost vysoká... Vezmi si, že DJI Zenmuse teď spadl na polovinu své původní ceny, tedy je výrazně níž toto řešení...

Nicméně, jak to tak vypadá (a je uvedeno odborníky na slovo vzatými), brzy přijde Phantom 2 (ne Vision), který je pokračováním Phantomu 1 a přímo připravený pro různé upgrady. Tedy gimbal, FPV, iOSD a další. Bude mít skelet podobný Phantomu 2 Vision, bude mít kompaktní akumulátor s perfektní výdrží, dobré vrtule, atd.,etc..

Pokud máš již doma 2 GP Hero 3+ a dokonce 2x a chceš pěkné stabilizované video, naučil bych se s P2V, poté ho pustil dál, a pořídil P2, který bych rozšířil o zcela kompatibilní gimbal... Vyhneš se pokusům a trablům. Ale je to pouze můj osobní názor...

Z.

Tak nějak předpokládám, že P2V a P2 budou v podstatě identické modely a jediným rozdílem bude navíc kamerový modul na P2V...
hanysek

#37 Příspěvek od hanysek »

Zoolx píše:Kamera u Phantom 2 Vision není špatná, dokonce nějaké srovnání na youtube např. zde: https://www.youtube.com/watch?v=9GWFfBEbkZg ukazují kameru u Phantom 2 Vision jako lepší než GoPro Hero. Ale závazně mohu říci, že přes líbivější obraz (vyšší saturace barev a kontrast), je GoPro Hero 3 nebo 3+ lepší (umožňuje vyšší fps, vyšší rozlišení, více možností nastavení, atd.) - nehledě na fakt, že tu kameru lze vzít i na lyže či jakoukoliv jinou aktivitu. Kameru z Phantom 2 Vision si těžko někdo bude sundavat a dávat na kolo, na přilbu či ve dodotěsném obalu na potápěčské brýle :-)

Konečně to někdo uvedl na pravou míru, ty video z Vision jsou srovnatelná, ale rozhodně bych neřekl že Vision, dělá lepší video, správně jsi uvedl "líbivější" nicméně, to je věc nstavení FW v kameře, když natočím to stejné do Protune v GPH3 tak v následné postprodukci z toho vysypu dalekho hezčí video než Vision. Ale je to přesně to o čem to je. Vision je cílený na lidi, kteří chcou vybalít zapojít, nabíj a letět. Taktéž se předpokládá, že moc lidí s tím videem už nic moc dělat nebude. A vo tom je. Ale, že by Vision točil lepší video, to rozhodně ne.

H.
Heli

#38 Příspěvek od Heli »

Zkouška videa v Megapixelu Holešovice
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... JAd0CWK7ys

[youtube]www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=AJAd0CWK7ys[/youtube]
Václav Procházka

#39 Příspěvek od Václav Procházka »

Heli píše:Zkouška videa v Megapixelu Holešovice
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... JAd0CWK7ys

[youtube]www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=AJAd0CWK7ys[/youtube]

Zkus prosím natočit ukázku venku za tmy.
llala

#40 Příspěvek od llala »

Snad bude i v čechách brzy dostupný pořádný kufr na P2V...

http://www.goprocases.com/xb-dji-vision.aspx
llala

#41 Příspěvek od llala »

První "let" s P2V a vlastně s kvadrokoptérou vůbec mám za sebou. Po večeru stráveném nad oživením ptaaka (update firmware všeho co šlo, spárování kamery s wifi repeaterem a hlavně nastartování motorů) jsem si řekl, že ho navzdory pokročilé hodině (skoro půlnoc) musím provětrat. Venku bylo poměrně sychravo, ale co už. Pro jistotu jsem poodešel od baráků abych nebudil sousedy. Byl jsem trochu nervózní - přece jen bych ptaaka nerad rozbil nebo utopil hned při prvním vzletu. Po chvíli zkoušení otáčení a létání jsem úspěšně přistál a pak ještě jednou. Chtěl jsem jít domů, ale najednou se mi nechtělo.. Poslal jsem ptaaka do pár metrů a pak najednou zapípal receiver a vypnul se. Nééé, to nééé. K mému úžasu pokračoval ptaak směrem nahoru a přitom nádherně svítil. Po chvíli si to naštěstí rozmyslel a během chvíle přistál úplně přesně na to místo, odkud se pžed chvíli vznesl. Ještě teď se klepu - rybník pár metrů na jednu stranu, stromy pár metrů na druhou...

P.S. Už se těším jak bude vypadat video. V noci každopádně ptaak svítí naprosto úžasně a ten zvuk co vydává není vůbec hrozný :-)
pepavich

#42 Příspěvek od pepavich »

Standardní postup při ztrátě signálu. Phantom si vystoupá do 20 m a po chvíli se snese na místo vzletu.
llala

#43 Příspěvek od llala »

pepavich píše:Standardní postup při ztrátě signálu. Phantom si vystoupá do 20 m a po chvíli se snese na místo vzletu.

Teď už to vím, ale v momentě kdy začal stoupat a já se mohl jen dívat, tak jsem lehce znervózněl...
jamesek

#44 Příspěvek od jamesek »

Zdravím všechny šťastné majitele P2V. Po dvou týdnech hledání veškerých možných informací a přečtení všech souvisejících témat na tomto fóru (80 stránek u P1 8O ) jsem si jej taky dnes dovezl (díky, díky moc dji.cz).
Zatím jsem jen vše prostudoval a prohlédnul na živo, nabil baterie (mám dvě) a range extender, zkusil přenos obrazu na iphone i ipad a provedl kalibraci. Ven už se mi v tuto hodinu nechce, takže první let až zítra. Pokus s létáním v pokoji jsem zanechal hned po prvním zvednutí ("uklizená" podlaha, chytání copteru do ruky).
Ještě si přehodím mód ovládání na vysílači a podívám se na možné aktualizace FW...

Letu zdar! :)
Zoolx

#45 Příspěvek od Zoolx »

Gratuluji k pořízení :-) Představa startu v pokoji mne napůl vyděsila, napůl pobavila. Rozhodně bych to nezkoušel. :-)

Po Novém roce by měl být úplně nový firmware i software, který umožní i plánování trasy přes předem definované waypointy...

Z.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“