E-Flite Blade Nano QX BNF
- olda
- Kontaktovat uživatele:
Re: E-Flite Blade Nano QX BNF
Tak jsem si toho malýho žebráka dovezl domů, napároval na moji nevyužitou DX5e a zjistil, že to vůbec není žebrák. Fakt docela povedný. Na akro mod se to chová jak heli a napoprvé s tím nějak rozumně letět v obýváku vůbec nebylo lehký. Na normální mod je to hračka, ale fakt hodně moc povedený.
Moje modely:
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
Deska úspěšně vyreklamovaná, za tři týdny byla nová.
Zároveň jsem si pořídil ještě jednoho prcka, protože tady je notorický nedostatek náhradních motorků, jo a taky nám v poslední době cena verze B&F a dílů jde nahoru.
Zároveň jsem si pořídil ještě jednoho prcka, protože tady je notorický nedostatek náhradních motorků, jo a taky nám v poslední době cena verze B&F a dílů jde nahoru.
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Chtel bych neco na letani do mistnosti, pomerne male, letam tu s mcpx, da se ale chtel ybch neco klidnejsiho, premyslim jestli nano cpx a nebo zkusit tady tu koperku...precetl jsem si ze tam jsou dva mody jeden klidny kdy to pry visi pri pusteni kniplu a jeden na rychle ostrejsi letani, jaka je praxe, je to doma pouzitlene...? chci aby to bylo klidnejsi jak ten mcpx
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Na doma je qx nejlepší a hlavně málo zranitelnej.
Jak se zde píše, je to v normálním modu doma perfektně ovladatelná hračka, lepší jak dvourotory,
venku v agillity modu za větříku jako hračka je lepší jak malé šestikanály.
zkoušeli jste někdo novou lipolku 45C?
Jak se zde píše, je to v normálním modu doma perfektně ovladatelná hračka, lepší jak dvourotory,
venku v agillity modu za větříku jako hračka je lepší jak malé šestikanály.
zkoušeli jste někdo novou lipolku 45C?
Potvrzuji na doma nemá konkurenci.
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Takze je to klidny, ja letat umim, i viset o to nejde, ale doma nejak nemam naladu na to neustale packovani s mcpx je to takovy presouvani se z mista na misto a sebemensi chyba znamena ranu, dvourotor jeden mam, jiny nechci, tak me napadlo ze bych zkusil tu QX...to jeste nemam 
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Tak prcek je doma je menší než jsem čekal ale bomba můžu jen doporučit perfektní hračka na doma jinak mám i tu novou 45C lipol a zdá se bít dobrá ale mám na ni teprve první cilk takže to bude ještě lepší. Jediné co mě u druhé baterky začalo trápí tak že se mi při startu stane že se hned neroztočí všechny motory většinou vynechá praví zadní někdy i leví přední vždy však samostatně. Ono pokud startuji pomalu tak to ničemu nevadí vidím že se neroztočí tak stáhnu plyn a znovu opakuji někdy se to roztočí až na potřetí. Pokud však chci startovat dynamicky prostě plný plyn a pryč tak to skončí karambolem jelikož to prostě táhne na stranu jak prase. Když model držím v ruce a dám plný plyn a zrovna se to neroztočí tak po chvilce to zabere ale při startu je to prostě pozdě tak nejspíš půjde na reklamačku. Má někdo podobný problém?
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Panove, mam to taky doma, akorat..no nevim co si mam myslet, ale prvni problem je ten ze sparuju to, ale jak odpojim baterku, vypnu vysilac, zapnu vysilac, pripojim baterku tak to zas blika rychle a nereaguje, musim parovat pred kazdym letem, nevim jestli delam neco spatne, u navodu je prilozena karticka s necim ze mam po zamnuti vysilace pockat asi pet vterin a pak pripojit baterku do modelu, jinak ze se to rozparuje, ale i kdyz pockam podarilo se mi jen jednou ze sem pripojil baterku a slo to
dalsi vec je ze po staru to dost utika do leva, trimy mam v nule, sub trimy taky, sparovano jako model letadla vysilac DX7, kdyz to dotrimuju na pravou stranu, ale jako ze dost, trim je zrhuba v pulce drahy tak to pak opravdu drzi po pusteni kniplu, mel sem za to ze se tahle modely se stabilizaci netrimuji, posunuti trimu je pak signalem pro pohyb....mate nekdo podobnou zkusennost delam neco zle ja a nebo je problem v desce....
EDIT: lipolka u nana v krabici byla 25C, ja sem si koupil jeste jednu a ta je 45C, vsimnul sem si toho az doma
dalsi vec je ze po staru to dost utika do leva, trimy mam v nule, sub trimy taky, sparovano jako model letadla vysilac DX7, kdyz to dotrimuju na pravou stranu, ale jako ze dost, trim je zrhuba v pulce drahy tak to pak opravdu drzi po pusteni kniplu, mel sem za to ze se tahle modely se stabilizaci netrimuji, posunuti trimu je pak signalem pro pohyb....mate nekdo podobnou zkusennost delam neco zle ja a nebo je problem v desce....
EDIT: lipolka u nana v krabici byla 25C, ja sem si koupil jeste jednu a ta je 45C, vsimnul sem si toho az doma
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Tak v navode sem se neco o dotrimovani docetl, ale bohuzel sem zjistil asi problem ve vysilaci, protoze na pozicich 10 az 19, mam to na pozici 10, se po vypnuti vysilace vrati trimy zpet na stred, u jinych pozic to nedela, ale tento problem nijak nesouvisi s tim parovanim, pohnul sem trochu antenou a najednou se to sparovalo hned, po vypnuti baterie a znovu zapojeni taky v pohode, najak se mi to nezda....po pravde...ale leta se s tim hezky, pekne klidne, do pohybu se to musi nutit, samozrejme v modrem modu
ten cervenej doma fakt nedam
jo a jeste, zatacku do leva v pohode, ale pri zatacce do prava se me to vzdycky zastavi a stoci uplne nekakm jinam.....to je taky normalni....? kdyz to porovnam treba s vrtulnikem mcpx, tak ten toci obe zatacky v pohode stejnym stylem, ona i ta druha zatacka de, ale vyzaduje uplne jinej pohyb kniplama, do leva musim spis pritahovat a do rpava zas spis potlacovat dopredu, aby se to nezastavilo a nazacalo couvat
jo a jeste, zatacku do leva v pohode, ale pri zatacce do prava se me to vzdycky zastavi a stoci uplne nekakm jinam.....to je taky normalni....? kdyz to porovnam treba s vrtulnikem mcpx, tak ten toci obe zatacky v pohode stejnym stylem, ona i ta druha zatacka de, ale vyzaduje uplne jinej pohyb kniplama, do leva musim spis pritahovat a do rpava zas spis potlacovat dopredu, aby se to nezastavilo a nazacalo couvat
MartinMartin píše:Když model držím v ruce a dám plný plyn a zrovna se to neroztočí tak po chvilce to zabere ale při startu je to prostě pozdě tak nejspíš půjde na reklamačku. Má někdo podobný problém?
Taky jsem si koupil 45C baterku a stane se mi to občas taky, ale není to moc časté. Jinak to na ni litá super. Taky jsem ho musel dotrimovat aby visel rovně a moc neutíkal, ale zatáčky mi dělá na obě strany stejný.
WASP V2, RC Factory Flash, Blade Nano QX
- vylizplech
Já ho netrimuju, stejně se pak musí trimy vracet na neutrál, raději levou stranu před vzletem podložím třeba prázdnou obálkou a pak už to tak neutíká. Většinou ale lítám na akro mod a to i doma a při tom se to nemusí nijak podkládat. Mám ale problém v tom, že po chvíli letu se mi rozbliká deska a jdu nezadržitelně k zemi a to i na nové baterie hyperion 160 mAh. Zkouším přehazovat a vyměňovat motory za nové, ale nic nepomáhá, asi vadná deska. 
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
Já bych zkusil proměřit baterii, jestli se nabila. Třeba je vadná nabíječka. Ale jinak to asi bude tou deskou.
WASP V2, RC Factory Flash, Blade Nano QX
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
No, ja s tim mam rekneme tak 15letu, vsechny na modry mod, jinak s tim trimovanim, taky sem to vypozoroval, pripojoval sem baterku na miste ktere sem si overil vodovahou a stejne to pak slo doleva, ale jak vytrimuju a znova pripojim novou baterku na stejnym miste stene pak musim treba dvakrat tuknou do trimu aby to drzelo samo, ale mozna to resim az moc, jako zase uplne samo na miste to asi urcite drzet nebude, jinak me taky napadlo jednu stranu podlozit, nebo treba jen ridici desku v ramu, tohle bych prekousnul, jako behem teh 15ti letu sim si to maximalne oblibil, letam tam kde bych si s mcpx ani neskrtnul, nebo skrtnul ale tak maximalne o zed nebo neci jinyho
v pohode se s tim pohybuju v prostoru treba metr krat dva
co teda obcas pretrvava je problem ze se to nesparuje, proste zapnu vysilac, pockam treba deset vterin..v navode je to uvedeno ze se ma takto cekat, pripojim baterii a blika to rychle, nesparuje se, tak odpojim beterii, znova pripojim a uz v pohode...rekneme z teh 15ti letu to udelalo treba trikrat ctyrikrat, mate nekdo podobny problem....?
EDIT:s baterkama problem nemam, jak ta 25C tak ta 45C vydrzi asi sest minut letu
co teda obcas pretrvava je problem ze se to nesparuje, proste zapnu vysilac, pockam treba deset vterin..v navode je to uvedeno ze se ma takto cekat, pripojim baterii a blika to rychle, nesparuje se, tak odpojim beterii, znova pripojim a uz v pohode...rekneme z teh 15ti letu to udelalo treba trikrat ctyrikrat, mate nekdo podobny problem....?
EDIT:s baterkama problem nemam, jak ta 25C tak ta 45C vydrzi asi sest minut letu
Jo,
s tím párováním napoprve stejnej problém, psal jsem to už před časem výše.
asi z pěti párování - dvakrát nespáruje napoprve.
Jinak super.
Asi ke 250 baterkám-letům pouze 1×výměna motorku.
Lítám venku, motorky vůbec nehřejí, třeba 6 baterek po sobě.
Vevnitř po baterce dávám pauzu na vychladnutí.
s tím párováním napoprve stejnej problém, psal jsem to už před časem výše.
asi z pěti párování - dvakrát nespáruje napoprve.
Jinak super.
Asi ke 250 baterkám-letům pouze 1×výměna motorku.
Lítám venku, motorky vůbec nehřejí, třeba 6 baterek po sobě.
Vevnitř po baterce dávám pauzu na vychladnutí.
- vylizplech
Zdarec, tak mám delší problém a to v tom, že mi coptéra po chvilce létání začne blikat červeně a jde k zemi, což podle manuálu značí vybití baterie, ale baterie má po změření třeba 3,8, nebo 3,9V a baterie jsou prakticky nové, všechny hyperion 160 mAh, to samé mi dělalo i na předešlé turnigy, ale to jsem si myslel, že jsem asi narazil na špatnou várku. Výměna všech motorů, různé prohazování motorů, nic nepomáhá, prostě třeba po minutě až 2 minut, jde coptéra dolů a bliká červeně. Pokud rozpojím baterii a znovu spojím, zase se spáruje a třeba 10 vteřin zase lítá a pak zase to samé, začne blikat červeně a rychle klesne k zemi. Napadá mě jedině, jestli by se nějak nedalo obejít a vyřadit z provozu tu ochranu proti podvybití baterie a nebo výměna konektoru aby mohly proudit větší proudy. Bohužel reklamaci nemůžu provést, ztratil jsem doklad o koupi. Budu vděčný za každou radu.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.