Letadlo po betě

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

Re: Letadlo po betě

#31 Příspěvek od juraj.jurej »

mhabr píše:Podle me cena za fun cub neni vysoka.
Nekoho ale zacne brzy nudit, nastesti se da celkem dobre prodat ;)

On píše o Mentore.
FrSky Tandem X20
mhabr

#32 Příspěvek od mhabr »

Mas pravdu, neumim cist.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od juraj.jurej »

mhabr píše:Mas pravdu, neumim cist.

To je OK. Aj mne sa to stáva. (hlavne po pol noci)
FrSky Tandem X20
Kuba93
Kontaktovat uživatele:

Jaké letadlo po Beta 1400.

#34 Příspěvek od Kuba93 »

Ahoj pročetl jsem snad celé forum ale odpověd jsem nenašel. Létám s Betou 1400 ale už mě začíná trochu nudit a její vzhled se mi moc nelíbí chtěl bych něco co vypadá jako letadlo a nebylo z EPP chtěl bych konstrukční.Nejvíc se mi líbí Piper Cessnu a jiné nechci Na Astamodel jsem našel :

1. J-3 Cub http://www.astramodel.cz/cz/katalog/sup ... 13606.html

Líbí se mi že je z balzy ale zase bych musel nakoupit komplet elektroniku nebo by šla použít z Bety ?

2.http://pelikandaniel.com/?sec=product&id=51375#1 vím že tam je potřeba něco upravit (horší kvalita)

Líbí se mi rozpětí modelu a že jde osadit standartními servy (doma mi leží kvalitní serva 8 kg tah)

Vysílač mám Kadet 4 a Graupner mc-12 nerozšířený
Kousek od baráku mame letiště asfalt nebo louky v okolí
Děkuju za vaše rady a názory :)
2952

Re: Jaké letadlo po Beta 1400.

#35 Příspěvek od 2952 »

Nevím, co Tě baví...BETA je pro začátek...a jde o to, jestli tě baví točit termiku, nebo trochu "akrobatit"...
J3CUP...je letadlo legenda..jinak nevím, co by mě na něm nadchlo...Snad stavba potěší toho, kdo rád lepí...Určitě ale nepoužiješ motor a regulátor z BETY...8 kg serva jsou zbytečná...
Třeba se ještě najde nějaký osvědčený model...
milode

#36 Příspěvek od milode »

Já bych ti doporučil LOOPa od VA Models. Je to akrobat z EPP, ale jak si ho nastavíš, takový bude. To znamená, že se s ním dá létat na pohodu, ale umí být i divokej. Taky nezapomeň na fakt, že na Betu jsi nepotřeboval vlastně nějakou schopmou plochu, stačilo ti strniště nebo vyšší tráva na přistání. U letadel s kolečkama potřebuješ udržovanou startovací a přistávací plochu.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od celadnik »

ja ti môžem odporučiť fox 1800 (v oblasti vetroňov).
Nakoľko si lietal len vetroň, tak ísť hneď do podvozkového konštrukčného modelu neviem či je moc dobre. Ak chceš ísť do podvozkových, tak napr. Funcub od multiplexu. Lieta pekne pomaly, ale dokáže lietať aj vysoko. Sám ho mám doma. Ale funcub nieje polomaketa, a ty asi chceš už skôr polomaketu.
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
Kuba93
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Kuba93 »

větroně mě moc nebaví akrobacii létat nechci to jsem zapoměl napsat chtěl bych letadlo na klidné poletání a aby startovalo ze země startovací plocha není problém :) ty letadla v odkazech jsou už vlastě postaveny stačí je jen dokončit a osadit
999999333

#39 Příspěvek od 999999333 »

Doporucuji ASW 17, elektrovetron rozpeti 2.2m. Da se s tim pristavat na kolecko nebo do pole.
Da se s tim lita termika ale lita se stim dobre i termika
MarthiR

#40 Příspěvek od MarthiR »

Piper i cessna sou moc hezká letadla ale nevýhoda je jejich krátký trup a nemyslím si že je to ideál hned po betě ale neznám tě nevím jak lítáš ale když tě nudí beta ten piper či cessna tě nudit nebudou? pač ta beta zvládne víc jak ty dva modely

Pokud chceš opravdu pohoda let tak máš teda možnost, cessna, piper , pilátus a nebo decatlon který zvládně i lehkou akrobačku.
Pioneera který má i pumovnicu ale to je už EPP tak i Beaver

Z bety nic nepoužiješ (do tebou vybraních modelu)tak max regulátor do něčeho malého a max serva jinak nic. (max ještě setového cadeta nebo co vlastně máš za Tx a Rx) Spíš bych betu prodal ať máš alespoň něco ale výbavu budeš muset koupit novou. Pokuď máš i baterku setovou tam tam dávali 3č 1300mAh a tu taký moc nevyužiješ, prodal bych ji z betou
Z akrobatem nemusíš akrobati dokáže lítat taky jen tam a zpět. Vše je to o vychilkách.
-->V odkaze<-- máš letadla z jina (konstrukčí a elektro)
-->Zde<-- máš další web z letadlama stač se jen podívat popřípadě vybrat

Kdyby si šel cestou akrobata z EPP (do jednoho metru) příkladně něco od RCF,Va models Trinity tak by si mohl použít reg, serva a baterku. Motor by si musel koupit a vrtuli
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od jindraj »

Kuba93 píše:Ahoj pročetl jsem snad celé forum ale odpověd jsem nenašel. Létám s Betou 1400 ale už mě začíná trochu nudit a její vzhled se mi moc nelíbí chtěl bych něco co vypadá jako letadlo a nebylo z EPP chtěl bych konstrukční.Nejvíc se mi líbí Piper Cessnu a jiné nechci Na Astamodel jsem našel :

1. J-3 Cub http://www.astramodel.cz/cz/katalog/sup ... 13606.html

Líbí se mi že je z balzy ale zase bych musel nakoupit komplet elektroniku nebo by šla použít z Bety ?

2.http://pelikandaniel.com/?sec=product&id=51375#1 vím že tam je potřeba něco upravit (horší kvalita)

Líbí se mi rozpětí modelu a že jde osadit standartními servy (doma mi leží kvalitní serva 8 kg tah)

Vysílač mám Kadet 4 a Graupner mc-12 nerozšířený
Kousek od baráku mame letiště asfalt nebo louky v okolí
Děkuju za vaše rady a názory :)

tohle znáš?
http://www.kolmanl.info/?show=show_txt&alias=FUNCUB_20140727
myslím, že tam je hezky popsáno proč to jako model po betě dává smysl. Dokázal bys do toho nejspíš částečně recyklovat tu betu, problém budeš mít (ale to u každého modelu) s tím 4k Tx
Marena
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Marena »

Pokud tak nějak nevíš, šel bych do FNCUBa jak posílal jirkaj. Je to dobrá volba. Dokáže letět maketově, ale dají se s ním dělat i divočiny.
Nevím jak jsi zkušený, ale po betě bych do konstrukčního éra 1,8m rozhodně nešel.
Druhá věc je ta, že pokud Tě Beta nudí, konstrukční polomaketa tě taky rozhodně moc dlouho bavit nebude.
Já spíš platchtim, ale taky jsem si koupil 2 akrobaty plackolety na takové to vydovádění a adrealin a nemusím létat nějakou aktobacii. Prostě je to pěkně živé.
Taky jsem si pořídil polomaketu, ale po deseti minutách kroužení jsem rád, že vylétám jednu baterku a sednu.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
2952

#43 Příspěvek od 2952 »

Přesně tak...FNCuba...je to už letadlo, co se musí trochu řídit a nauč se s ním létat tak, jak chceš ty-tedy né styl "střelená svině"... Je potřeba, se naučit létat rovně!...Zatáčky v horizontu, okuhy, přesně přistávat...a občas nějaký přemet či výkrut pro radost...Nebylo by tohle ono? :-)
MarthiR

#44 Příspěvek od MarthiR »

Jenže to by tázatel musel ustoupit od konstrukčního letadla a jit do bublinek.
Pokud by chtěl mít funcuba i z klaplkamy na to by mu již cadet nestačil jinak na funa sem zapoměl :-)
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od celadnik »

to 2952:
Funcub ani netreba priamo že "riadiť" on lieta perfektne a stabilne aj bez nejakých väčších zásahov. Stačí ho jednoducho len smerovať, kam chcem letieť.

Tento model mám doma, lietam s ním a tiež som ho odporúčal zakladateľovi témy. Model je to super. zvláda od takmer až plachtenia, pomalé lietanie až po akrobaciu.

Lietam s ním výkruty, lopingy, a aj na chrbte s ním občas zaletím. Štarty na 2 metre a menej. S klapkami v pohode pristávanie. Veľké kolečká umožňujú štart takmer z akejkoľvek plochy.

Jediné čo by pýtajúcemu sa nemuselo byť po vôli je, že tento model nieje priamo polomaketa.

to MarthiR: pokiaľ by nechcel použiívať klapky hneď od začiatku, tak na lety bez klapiek by cadet 4 aj stačil.

A inak, pristávať s vetroňom, a pristávať s podvozkovým modelom je trochu rozdiel. Vetroň posadím na pole hocikde, nemusím sa nejak extra triafať, ak sú vhodné podmienky na pristátie. S podvozkom to už chce aj nejaký ten cvik na pristávanie, vedieť sa trafiť. A ísť rovno z EPP vetroňa na podvozkový konštrukčný.....neviem či je to dobrá voľba.
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“