Jaké letadlo pro začátečníka Prosím o radu

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
VTjr

Re: Jaké letadlo pro začátečníka ? prosím o radu

#31 Příspěvek od VTjr »

Kovboj píše:...Beta 1400, pokud by se ti nelíbila (s čímž má problém hodně lidí :wink: ) tak je zajímavý díky elektronickému stabilizačnímu sytému třeba Firebird Stratos.

Musím zdůraznit, že tenhle parametr je naprosto bezvýznamný, protože i to sebekrásnější letadlo v rukou začátečníka (po několika haváriích a opravách) přestává mít maketový vzhled :lol:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
2952

#32 Příspěvek od 2952 »

Záleží kolik do toho chceš dát peněz...máš spoustu otázek -je opravdu lepší zajít na pivo a pokecat...
A nebo zavolat :-)
Souprava na 2,4 Ghz se dá sehnat i za 2000,-.... hlavně nenalítni podvodníkovi :-)
2952

#33 Příspěvek od 2952 »

Kovboj píše:
...Beta 1400, pokud by se ti nelíbila (s čímž má problém hodně lidí ) tak je zajímavý díky elektronickému stabilizačnímu sytému třeba Firebird Stratos.

Spoustě lidí se líbí malá a levná letadla. Tragedie do začátku. Jistý konec při prvním startu...
AR1
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od AR1 »

Aďas píše:
Aďas píše:[
a s benzinem ?

koukal jse na tvoje videa tak už vim :)

:D :D :wink:
http://ar1.rajce.idnes.cz/
AR1
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od AR1 »

Mám jednoho kamáráda, asi 10 let, možná víc. Pořád mluví o RC. Já už lítal, on pořád mluvil. Nakonec to loni jeho manželka nevydržela a koupila mu ten set Bety. Voči navrh hlavy, jako kdyby mu bylo 10 (to je normální, to máme všichni).
A že to půjdeme zalítnout. Tak mu říkám tak to sestav, když tak ti poradím, zavolej. Za měsíc mu volám - jak to jde? No - už to letělo. Ale - jak dlouho? Asi 10 vteřin - ale prý to půjde spravit. Bylo mi jasný, která bije. A že podruhý to určitě zalítneme spolu, že on to řídit nechce. A za měsíc stejný rozhovor jen s tím rozdílem, že je to na kaši. A už o RC nemluví.

Já taky chci aby to vypadalo jako letadlo, tak jsem začal s tímhle: http://www.jino.cz/dragonfly-1200-mm-epp-arf-239.html

Ale to Beta ještě nebyla. Dneska bych si jí klidně koupil. U prvního modelu je vzhled to poslední.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Hunger

#36 Příspěvek od Hunger »

Achjo, achjo. Beta je to nejhorší do začátku, co si člověk může koupit! Kvalitu soupravy Cadet komentovat nebudu, vypadla mi osička a zablokovala výškovku, po 2 měsících se vydřel poťák výškovky a málem jsem kvůli tomu roz... model (upravil jsem si ji pro sim a to byl její první a poslední let), origo baterka byla po 14 cyklech v pr..., no neměl jsem betu, ale Pioneera cvičný hornoploch a sim. Na začátek 1000x lepší než beta, když přijde k nám na louku ametér s betou a chce pomoci, tak utíkám ... Dostat to nahoru s tím výkonem je nadlidský úkol, není to pořádně vidět a to je asi tak vše, jen se tomu rozpadají serva už při pozdravu. Model jsem rozbil jen jednou, ale to až po 2 měsících řádné akrobacie, a to když jsem dal pumovnice příjímač na houpačku a vyklepal jsem servo výškovky. Na začátek je nejlepší APFD a třeba nějaké nezničitelné samokřídlo od MS compositu, na tom jsem naučil létat bratra, otce i matku...
"Šmirgl to jistí!"
mykoc

#37 Příspěvek od mykoc »

Já mám Auroru9 s spokojenost , kolega koupil v Hangár9 Hitec Eclipse7 Pro 2.4Ghz za 2666kč k tomu přijímač 6kanál a za ty peníze fakt super rádio . Alespoň můj názor . Pokud chceš létat kupuj věci které budeš užívat v budoucnu . Mě ty setová rádia připadají jako vyhozené peníze . Tohle Ti vysvětlí kamarádi ve Tvém okolí .
mykoc

#38 Příspěvek od mykoc »

U nás v klubu se někteří učili létat na PIONEERU od Pelikána . Poku Ti model někdo pomůže nastavit na vysílači , zalétne ho , potom Ti řízeni předá s modelem ve výšce a potom řízeni převezme a přistane neí co zkazit . Jinak se budeš trápit sám....
jez_cz

#39 Příspěvek od jez_cz »

Na první poletování je vhodné letadýlko Fenix100, k němu třeba vysílačku t9x. Až se naučíte létat, tak dobrý na stavbu je třeba Guppy. A na na učení létání je výhodné začínat na kabelu učitel-žák s někým zkušeným. Supr nabídka od AR1.
I květák je jen vycepované zelí
Paolo-K

#40 Příspěvek od Paolo-K »

Nejlepsi varianta je kabl ucitel zak. Hlavne nekupuj nakou Cessnu nebo neco podobnyho jako ja, letelo to 10 sekund. pak jsme se naucil litat az na slowflyeru Piaget, coz je celkem nerozbitne male letadelko a clovek se nauci ridit vsemi plochami hned. Jinak dobry je samokridlo. na tom jsme naucil litat dva lidi, kdo zvladne samobrk, tka pak uz asi vsecko,ale nema to smerovku, takze pak na krouzeni v termice to chce doucit
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES
2952

#41 Příspěvek od 2952 »

No-a nyní je čas diskuzi ukončit a jít mezi SVÉ modeláře. Tady už získáš jen mnoho různých názorů a zmatek v hlavě...
Vyber si kámoše v okolí, který Ti bude pomáhat a tím třeba bude dán i MÓD vysílače, který se rozhodneš používat...Mé tel. číslo máš v SZ-soukromé zprávě. H.
Aďas

#42 Příspěvek od Aďas »

Tak mi to nedalo, a šel jsem se dnes na večer podivat do prodejny pro modeláře na Betu 1400.
Chlapík co tam prodava mi tvrdil at si prej rači koupim todle http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... m-rozp-arf že on na tom prý take začínal a neměl problém a že je to supr věc. co vy na to '? ale předpokladam že blby :?
JMalik

#43 Příspěvek od JMalik »

Aďas píše:Tak mi to nedalo, a šel jsem se dnes na večer podivat do prodejny pro modeláře na Betu 1400.
Chlapík co tam prodava mi tvrdil at si prej rači koupim todle http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... m-rozp-arf že on na tom prý take začínal a neměl problém a že je to supr věc. děkuju za Váš názor

No, před čtyřiceti rokama se tak i začínalo, protože neexistovalo EPP a elektromotory.
Dnes je blbost pořídit si na úplný začátek tohle.
- elektromotor zapneš a točí se to. Tohle musíš nastartovat a když začínáš, tak už tenhle první krok tě připraví o nervy
- je to balsová konstrukce a každou ránu budeš opravovat řádově déle, ( pokud to vůbec bude opravitelné) než ty bublinky (ty jdou většinou slepit na louce a letíš za deset minut znovu)
- když tohle zkusíš na začátek sám (i v kombinaci se simulátorem), tak máš mizivou šanci to odnést domů ve stavu jako jsi to přinesl na louku
- když to na přineseš z louky domů, tak to usmrdí celý byt, i když to bude umyté (někomu to voní, ale ředitelky domácností na to mají většinou jiný názor, než si zvyknou)
To je tak pár důvodů, proč tohle na úplný začátek ne. (A taky bych už takový model neřídil Zebrou!)
(A doporučuji Ti navštívit toho Aleše - AR1, na nějaký pohovor, zatím třeba u piva)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
MarthiR

#44 Příspěvek od MarthiR »

Takové éro je u nás na letišti , co ti ktomu řeknu, ta 6,5 je na to letadlo tak na hraně, není to přemotorované takže to jen letí ale na přístaní to chce dost velkou plochu, hlavně v začátcích, nese se to jako potvora

Ale pro tebe to éro není . EPP třeba betu, nebo easy stár II kde je vše do začátku bude stačit, pokud tomu dojdeš na chu, koupíš si časem lepší radio.
Jediné co tak tu setovou nabíječku hned zahod a kup si něco lepšího kde máš možnost sledovat co se v baterce deje :-)

Je tu toho dost a do 1500Kč seženeš už dobrou nabíječku. Já má již 2 roku nabíječku za 900 a k mé spokojenosti stačíla do chvíle než sem si koupil, letadlo na spalovák a benzín :-)
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
2952

#45 Příspěvek od 2952 »

Souhlas s JMalik....jinak - kup si Betu, nebudeš litovat. A raději se snad neraď s prodavači. Prodavač chce prodat. :-) H.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“