Airbrush kompresor

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
corsair
Kontaktovat uživatele:

Re: Airbrush kompresor

#31 Příspěvek od corsair »

hlavně ať je s jímkou, bez jímky nebrat. Nasát můžeš zde: a klidně to vezmi od konce https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=19&t=5656
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od pepinozbrna »

Corsair díky jdu sát informace :D
Nahoru to půjde ... dolů musí.
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od pepinozbrna »

Pročetl jsem pár stránek někteří doporučují dražší stroje určitě souhlasím že to má hodně do sebe.
Nicméně bych pro své občasné použití zůstal u nižších cenových relací.
Spousta lidí píše že Fengda splňuje to co se od ní žádá,.... což jsem si původně myslel i já.
Dnes už trošku tuším že Fengda a Hseng asi jedou z jedné linky jen nevím jestli kvalita je stejná.
Pár lidí i napsalo že objednaly u nás ! Fengu a dostaly Hseng že je to prý úplně stejné,.......

Takže má volba je asi jasná FENGA teď jde o to který cenová hladina u různých typů je skoro stejná.
S mými znalostmi nejsem schopen posoudit který je lepší a spolehlivější.

Dovolím si tedy dát několik typů a budu rád za nějakou radu který vzít,........ případně pokud někdo poradí jiný v podobné cenové hladině.
( Neni podstatný ten set i když potěší spíše konkrétní typ kompresoru)

https://www.streetkolor.cz/www-streetko ... DA-AS-186K

https://www.streetkolor.cz/www-streetko ... DA-FD-186K

https://www.streetkolor.cz/www-streetko ... GDA-AS-188

https://www.streetkolor.cz/www-streetko ... GDA-AS-189

https://www.streetkolor.cz/www-streetko ... SENG-AS189

https://www.streetkolor.cz/www-streetko ... ET-AF-186K

Děkuji za nějaké rady
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od pepinozbrna »

Zdá se že se zde nikdo tímto tématem nazaobírá,....... co nadělám samozřejmě nic a prostě jeden z nich koupím. :evil:
corsair
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od corsair »

Já ti původně chtěl napsat, že mi přijdou +/- stejné, ale už jsi na to přišel sám, jinak nějakou Fengou nic nezkažíš a taky koukej na délku hadice,protože cokoliv kolem 0,5m je málo anebo rovnou přikup delší hadici
a ještě bych kouknul sem: dva písty jsou více než jeden atd. https://www.airbrushcentrum.cz/kategorie/kompresory/3
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od pepinozbrna »

Díky Corsaire nakonec jsem dospěl k závěru že vezmu Fungu LS-186S ta má aspoň přídavný ventilátor.
Co jsem kde vyčetl pár lidí na Fengu i nadává že dlouho nevydrží, přesto tvrdí že je to rozumný výkon za tu cenu.
Škoda že nemám k dispozici zámečnickou dílnu a nemám kde udělat "Ledničák" :D . Kupodivu na ten si nikdo nestěžuje :lol: :lol: :lol: .
Kdyby ho někdo prodával asi bych do toho šel :D .
corsair
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od corsair »

svůj ti neprodám :lol:
varok

#38 Příspěvek od varok »

pepinozbrna: ledničkové jsou dobré, tiché, ale musíte vyřešit dobrou filtraci na výstupu, jelikož tyhle kompresory plivou olej. Jsou ponořené do oleje celé, asi kvůli hluku, mazání i chlazení, tak se dostane kapka i do výstupu vzduchu. Ty Fengda a jemu podobným jsou bezolejové, takže se o nějaké zvláštní filtrace nemusíte starat.
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od pepinozbrna »

Varok děkuji za informaci jsem skoro rozhodnut že vezmu tu Fungu LS-186S :D
varok

#40 Příspěvek od varok »

Já mám doma v podstatě to samé co ty Fengda 189, mám verzi Orlík 189 a docela spokojenost. Až na nějaké drobné úpravy a opravy jede.
Jaký je rozdíl mezi tou 186 a 189kou nevím, jenom ten ventilátor? Ten určitě potěší. Při delším běho se motor dost zahřívá, asi je kapánek poddimenzovaný. Je ale krásně tichoučký a třeba s tím z lídlu se to nedá srovnávat. Viděl jsem to sice jen na youtube, ale ten z Lídlu dělá hrozný kravál.
varok

#41 Příspěvek od varok »

Dobrý den, chtěl jsem se jenom tak orientačně zeptat, už jste kompresorek koupil?
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od pepinozbrna »

Ahoj jo už jsem koupil vzal jsem tu Fengdu a už pořádeček v tom trošku udělal :lol: .
Jen mně ještě chybí 3D držáky na pistole,.... třeba mi je někdo vytiskne :D Slíbeno mám ale čekám už měsíc :lol: :lol: :lol:

0.Arbrush koutek.jpg
varok

#43 Příspěvek od varok »

Jsem se ptal, protože kdyby něco, našel jsem kde ho mají i levněji. Ale jestli jste už koupil, tak ať dlouho slouží.
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od ufon13 »

varok píše:pepinozbrna: ledničkové jsou dobré, tiché, ale musíte vyřešit dobrou filtraci na výstupu, jelikož tyhle kompresory plivou olej. Jsou ponořené do oleje celé, asi kvůli hluku, mazání i chlazení, tak se dostane kapka i do výstupu vzduchu. Ty Fengda a jemu podobným jsou bezolejové, takže se o nějaké zvláštní filtrace nemusíte starat.

novější nejsou v oleji ponořené, to byly ty starší co vypadaly jako pecen chleba navejšku pověšený a ty také vydržely vše. Olej tedy obklopoval samotný kompresor ale nebyl přítomen tolik moc ve vzduchu do kompresoru nasávaném.
Dnešní jsou menší a kompresor je kupodivu nahoře nad motorem, motor sám má dutou hřídel se závitem která saje olej ze dna nádoby a nahoře ho rozstřikuje do vnitřního objemu a tím se maže celý systém včetně stlačovaného vzduchu.
Pokud se na výstup vzduchu ,,zbastlí,, odlučovač oleje na bázi nádobky s vnitřní náplní ze sorbentu používaného na likvidaci olejových havárií je vzduch odmaštěn celkem dostatečně , chci -li ale ještě druhý stupen dám za odlučovač se sorbentem ještě druhý stupen kde vzduch probublává mediem na bázi rozpouštědla které funguje pro danou používanou barvu či lak .
20200615_161856.jpg

20200615_161906.jpg

To samozřejmě platí pro rozpouštědlové barvy. Mohu také použít jen líha tím odstranit i vlhkost ze vzduchu.
Nutno ale zdůraznit , že nepoužívám tlakovou nádobu a kompresor mi běží trvale po dobu práce, pokud používám vlastnoruční pistolky na principu fixírky
20200615_161922.jpg

je toto ideální stav, pokud potřebuji použít typ jako je ,,fengda,, a její klony či jiné airbrush pistole použiju redukci v systému hadice kde je na T kus nainstalován seříditelný kuličkový ventil s pružinou který zajistí odfuk přebytečného vzduchu .Hadici mám vždy minimálně 2m dlouhou , ta už zajistí stabilní a bezpulzový přísun vzduchu.
varok

#45 Příspěvek od varok »

ufon13: Tak já psal o těch starších černých. kdysi jsem pár měl, jeden jsem dokonce rozebral, abych zjistil ze zajímavosti co je uvnitř.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“