Pražení kávy

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
JamesT20

Re: Pražení kávy

#31 Příspěvek od JamesT20 »

dieckmann je todomací aleuž mám domluvený diedrich hr-1zanecelých 50tis
Model: Piper super cub LP od Hobbyzone
Model: Piper super cub od Pelikána
Vysílačka:Turnigy 9X 9Ch Transmitter
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od lubo1 »

JamesT20 píše:dieckmann je todomací aleuž mám domluvený diedrich hr-1zanecelých 50tis

Môžem ti povedať, že okolo takejto kaviarne / pražiarne je len ťažko prejsť bez vstúpenia dnu. Tá aróma ťa jednoducho zláka dnu......
Doporučil by som to skombinovať s predajom kávy v 125 /250 br baleniach, kde by si zákazník mohol povedzme koštnúť chuť toho, čo kupuje..... Nezabúdaj hlavne, že našinec nieje talian, ani amík, a zvečša pije kávu klasickú- zalievanú........ na neaké instantné bezkofejnové čajíčky našinca neutiahneš a ak, tak len raz.... takže treba pametať aj na nás barbarov......
http://lubo111.rajce.idnes.cz
JamesT20

#33 Příspěvek od JamesT20 »

lubo to vím a počítám i s tím nerad taky kupují zajíce v pytli. Třeba taková turecká káva z džezvy to je nášup a v okolí to mít nikdo nebude
BrAtKo

#34 Příspěvek od BrAtKo »

Skusal som turecku kavu z takej velkej nadoby na varenie s kardamnom a brrrr, uz nikdy viac :)
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od lubo1 »

BrAtKo píše:Skusal som turecku kavu z takej velkej nadoby na varenie s kardamnom a brrrr, uz nikdy viac :)

To čomu sa u nás hovorí turecká káva (zalievaná) nieje turecká káva.....
Chcel som ale povedať niečo iné.... Tým, že bude kávu pražiť - môže ju aj rôzne miešať.... Chute a zvyklosti sú v rôznych štátoch rôzne. Ja osobne preferujem klasickú chuť povedzme Jihlavanka, Popradská káva.... Tie horké dovozové mi nechutia.....
Čo sa týka kávy, ako nápoja v kaviarňach, či reštauráciach.... Buď dostaneš neakú hnedú žbrndu bez chuti, prípadne niečo horké nedefinované, prípadne esspreso, prípadne kapučíno.... Ja už si nedávam kávu ani v kaviarni .....
No a čo sa týka predaja balenej kávy, mohol by som si neaký druh dať v kaviarni a ak by mi chutila - kúpil by som si ju ako balenú domov......
Proste je mi ľúto v obchode kúpiť neakú novú kávu, ak neviem, či ju potom nevyhodím....
BrAtKo

#36 Příspěvek od BrAtKo »

Neboj hovorim o pravej tureckej v Panta Rhei aku robia. Jihlavanka ci popradska a podobne znejuce v beznom predaji v potravinach to by som veru nepozil, to uz by som sa nechal mucit nescou radsej :)
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od lubo1 »

BrAtKo píše:Neboj hovorim o pravej tureckej v Panta Rhei aku robia. Jihlavanka ci popradska a podobne znejuce v beznom predaji v potravinach to by som veru nepozil, to uz by som sa nechal mucit nescou radsej :)

O tom hovorím - koľko ľudí, toľko chutí. To je zas Nescu nemusím, kapučíno len za trest......
BrAtKo

#38 Příspěvek od BrAtKo »

Ja nemusim nescu a ani kapucino, late. Kvalitne presicko 100% arabiku jedine a bez mlieka.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od lubo1 »

BrAtKo píše:Ja nemusim nescu a ani kapucino, late. Kvalitne presicko 100% arabiku jedine a bez mlieka.

Ešte raz sa ospravedlňujem, že mi chutí niečo iné....... :lol:
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od jackboy »

lubo1 píše:
BrAtKo píše:Skusal som turecku kavu z takej velkej nadoby na varenie s kardamnom a brrrr, uz nikdy viac :)

To čomu sa u nás hovorí turecká káva (zalievaná) nieje turecká káva.....
Chcel som ale povedať niečo iné.... Tým, že bude kávu pražiť - môže ju aj rôzne miešať.... Chute a zvyklosti sú v rôznych štátoch rôzne. Ja osobne preferujem klasickú chuť povedzme Jihlavanka, Popradská káva.... Tie horké dovozové mi nechutia.....
Čo sa týka kávy, ako nápoja v kaviarňach, či reštauráciach.... Buď dostaneš neakú hnedú žbrndu bez chuti, prípadne niečo horké nedefinované, prípadne esspreso, prípadne kapučíno.... Ja už si nedávam kávu ani v kaviarni .....
No a čo sa týka predaja balenej kávy, mohol by som si neaký druh dať v kaviarni a ak by mi chutila - kúpil by som si ju ako balenú domov......
Proste je mi ľúto v obchode kúpiť neakú novú kávu, ak neviem, či ju potom nevyhodím....

Dobre ze nevidis skladovanie a narabanie popr.kavy ...
JosefSvejk

#41 Příspěvek od JosefSvejk »

To, co se tady povětšinou pije ale není turecká káva, ale tzv. turek. Docela dost lidí už ale začíná dávat přednost espressu. Bohužel, někteří ho pijí stále z půllitrového hrnku.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
JamesT20

#42 Příspěvek od JamesT20 »

no mám zkušenost že jsem už vařili do pul litru od kofoly
MickF

#43 Příspěvek od MickF »

Ahoj, a kdeže se v Jeseníku (podle tvého bydliště tak soudím) bude ta dobrá káva podávat? Celkem často tam jezdím, jsem totiž místní rodák... :o , tak bych zašel.
Michal
JamesT20

#44 Příspěvek od JamesT20 »

zatím nemám prostor jen internet shop ale do měsíce by se mělo uvolnit něco na náměstí ikdyž jsou tam dvě ale muj koncept kavárny je uplně jinej. Zatím ti ji mužu uvařit u mě doma :D
robotmz

#45 Příspěvek od robotmz »

tak si objednávam 1 kávu zalievanú :lol:
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“